Грађани хоће боље услове за живот

Кандидат за предсједника Републике Српске Огњен Тадић каже да сви грађани Републике Српске независно од њихове етничке и нациоанлне припадности имају исте жеље, да живе у просперитетној држави која нуди свјетлију будућност за младе људе.

Република Српска 22.08.2014 | 09:03
Грађани хоће боље услове за живот

"То ће се десити када примијенимо наш план оживљавања привреде и пољопривреде и када зауставимо и промијенимо негативне економске трендове, које је увела влада СНСД", казао је Тадић новинарима, након разговора са представницима националних мањина, који су чланови СДС.

Тадић је рекао да су универзалне вриједности оно што људе удружује упркос појединачним специфичностима, те да је зато посебно задовољство што је СДС својом политиком постигао такав успјех да људи виде универзалне вриједности у нашем раду.

"Иако смо из различитих заједница које живе у Републици Српској ми суштински представљамо оно што је најважније у овом моменту, а то је народ Републике Српске", казао је Тадић.

"Ми у том смислу тежимо ка истом. Тежимо ка томе да у овој земљи буде више рада, више бољитка, више услова за просперитет сваког од нас појединачно и више услова за утврђивање једног става да је ово заједница срећних и равноправних људи, која има свој просперитет на овом тлу на европском простору, коме без обзира на све различитости припадамо“, истакао је Тадић.

Он је рекао да постоје бројни проблеми које хронично насљеђујемо из протеклог периода, а који су углавном егзистенцијалне приороде, мада је пуно и елемената нетолеранције.

"О томе колики су то проблеми најбоље говори како се млади осјећају у овом друштву, јер њихов одлазак одавде, њихово стално настојање да побјегну с ових простора је најбољи показатељ колико је лоше стање и у друштву у којем живимо и у нашој политичкој заједници“, рекао је Тадић.

Коментариишући недавно привођење предсједника удружења „Слободна Република“ Николе Дроњка и тројице његолвих сарадника, Тадић је рекао да млади у овом тренутку дјелују на такав начин, јер немају друштвеног простора у коме они могу да изразе своје незадовољство.

"Млади имају право да изразе своје незадовољство, јер без тога неће бити промјена и без тога никоме неће ући у главу чињеница да је овдје стање лоше", изјавио је Тадић.

Шеф Одбора за националне мањине СДС Саша Радојичић је рекао да тренутно живимо у друштву гдје чак ни припадници исте националности нису у истом положају, јер постоје грађани првог и другог реда.

"То се види кроз начин запошљавања, поремећен систем вриједности и политичко-социјалну дискриминацију. Ми у Одбору за питања националних мањина Градског одбора СДС Бањалука учиниће све да се након
12. октобра спроводи политика развоја цивилног друштва чија је суштина једнакост за све грађане", поручио је Радојичић.

БН ТВ

Коментари / 19

Оставите коментар
Name

Хљеб и правда!

21.08.2014 13:03

Тачно,хљеб и правда!

ОДГОВОРИТЕ
Name

истина је

21.08.2014 13:55

ТАКО ЈЕ ПРЕДСЈЕДНИЦЕ ДО ПОБЈЕДЕ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миљан Зало

21.08.2014 15:59

Вјерујем да сви добри људи зеле да зиве у просперитетној дрзави која нуди свјетлију будуцност за младе људе.Поставља се питање,гдје смо ми сада!? На дну то сви знају и ако се несто одмах не предузме - за 10 година, као сто је рекао цувени Тарабиц, стацемо сви под једну круску и то у центру Београда.

ОДГОВОРИТЕ
Name

велибор д.

21.08.2014 16:03

Поштен,праведан и храбар!!! Сушта супротност од Додика!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

срецица

21.08.2014 16:09

Реалност и свесност свих проблема је све оцигледнија... Браво! Мислим да је доста бахатости и ароганције...

ОДГОВОРИТЕ
Name

ХмП78

21.08.2014 16:12

Добро је да се неко сјетио да помене и да неку наду омладини. Хвала Вам Огњене!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

злоћко

21.08.2014 16:21

Сматрам да је ово идеално рјешење за анархистичну ситуацију у коју нас је довео владајући естаблишмент.

ОДГОВОРИТЕ
Name

србин-рс

21.08.2014 16:30

Досло је вријеме да се води одговорна политика према свим градјанима Републике Српске. Пратеци кампању СДС-а висе сам него сигуран да имају капацитет да избаве Републику Српску из ове летаргије и поведу је правим путем са Србима на целу и свим народима који је воле!

ОДГОВОРИТЕ
Name

СимеунБЛ

21.08.2014 18:57

Оги је нормалан цовјек са нормалним размисљањем. Срамота ме је реци ко нам је тренутни предсједник.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Љеб

21.08.2014 19:34

Нема љеба али има затроване земље на Палама. То нас занима. Милионе сте узели а нашу ђецу затровали, али с оне стране капије све нас Судија чека. Пронијети ништа нећете моћи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Младен

21.08.2014 20:17

Овакви људи као сто је г.Тадиц,постен,одговоран,неопходни су РС да је извуку из овог понора до кога нас је довела актуелна бандна која се бори искљуциво за своје интересе..Хоцемо економски јацу РС,висе рада и реда,годинама смо свједоци непотизма,криминала и корупције актуелне власти!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зока

21.08.2014 21:56

Јел ово Саша Радојчић, звани чоколада кадар социјалиста, штета што га пустише. Он је бањалучким соццијалистима направио резултат 2012. године. Човјек је стварно стручњак за националне мањине.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Незнани јунак

21.06.2018 06:06

Јесте саса радојциц црвен у банци и зелен у плуцима.

Name

ВУКОСАВЉЕ

21.08.2014 23:47

ДОДЈИТЕ ГДИНЕ ТАДИЦУ КОД НАС У НАСУ МУЛТИ ЕТННИЦКУ. ОПСТИНУ И ВИДИ СТА РАДИ ОД НАС ОВА ВЛАСТ ТАЦНИЈЕ МИН КОВАЦЕВИЦ И НИСКОГРАДЊА И НАЦЕЛНИК ХАДЗИОМЕРОВИЦ А НАВОДНО СВЕ ПОД ПАТРОНАТОМ ПРЕДСЈЕДНИКА РУСЕ МИНИРАЈУ ЕКСПЛОАТИСУ РУДНА БОГАТСТВА УНИСТАВАЈУ ЦЕСТЕ ЈЕДНОМ РЈЕЦЈУ ОГРОМАН КРИМИНАЛ НАРОД ЈЕ УЗНЕМИРЕН ЗАЛИЛИ СМО СЕ АЛИ ДЗАБА СВЕ ЈЕ КОРУМПИРАНО КОМПЛЕТНО МЈЕСТО ЦЕ ГЛАСАТИ ЗА ВАС ОБЕЦАЈТЕ ДА ЦЕТЕ ПОХАПСИТИ ОВЕ КРИМИНАЛЦЕ И ОТЈЕРАТИ НАС ИЗ НЕКАД МИРНЕ ОПСТИНЕ ГЛАСАМО ЗА ТЕБЕ И ОПОЗИЦИЈУ ПОЗ

ОДГОВОРИТЕ
Name

поплављен и изуједан од комарци

22.08.2014 09:59

сви ви исти

ОДГОВОРИТЕ
Name

ана

22.08.2014 10:22

ТРЕБА НАМ ПРОМЈЕНА КАО СТО ЈЕ У СРБИЈИ ВУЦИЦ.САМО НАПРИЈЕД ДО ПОБЈЕДЕ СКИНИТЕ ЛОПОВЕ И ПРЕВАРАНТЕ

ОДГОВОРИТЕ
Name

паметни орао

22.08.2014 11:53

Браво Огњене, видимо да окупљате праве људе око себе и да ће од 12.10.2014. године испливати прави људи са животним и радним искуством,неоптерећени национализмом и шундом који тренутно хара РС-ом. За ово имате моју пуну подршку, а и свих оних који трезвено размишљају. Поздрав

ОДГОВОРИТЕ
Name

мики

23.08.2014 07:30

...Ако цекамо да ти то донесес,нацекацемо се...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Папагај

23.08.2014 10:23

Република Српска је отворени ентитет. У њему су и лопови на слободи!!!

ОДГОВОРИТЕ