Пензионери нису заслужили понижење

Пензионери Републике Српске нису заслужили овакво понижење и живот у сиромаштву, а њихов статус се мора побољшати, речено је на јавној трибини коју су у Брчком организовали СДС и Партија уједињених пензионера.

Република Српска 19.08.2014 | 08:14
Пензионери нису заслужили понижење

На трибини су учествовали предсједници обје странке, Младен Босић и Илија Стеванчевић.           

„Након десет година лажних обећања о побољшању нашег статуса у РС-ој доведени смо до дна биједе и сиромаштва. Вјерујем да сте за све те године понижења довољно освијештени да у октобру не дозволите да вас иста змија и трећи пут уједе за исту руку“, рекао је у обраћању пензионерима у брчанском Дому културе предсједник ПУП Илија Стеванчевић и позвао их да „узму судбину у своје руке и изаберу своје представнике у највишим органима власт“.             

Предсједник СДС Младен Босић је, истичући да су пензионери градили и стварали РС, обећао досљедно поштовање свих политичких договора странака за промјене у циљу побољшања „најугроженије популације грађана Републике Српске“.

„Ми хоћемо да чујемо шта они мисле о овој ситуацији и да на основу тога кроз дијалог дођемо до договора, а када дође до промјена одлучни смо да испоштујемо тај договор. Убијеђен сам да ће и пензионери схватитити да ова власт, ови министри који су одлучивали о њиховим судбинама, нису урадили оно што су обећавали и што су они од њих стрпљиво очекивали“, рекао је Босић и нагласио да ће се, ако буде предсједник Владе, „послије двије године повући уколико не испуни оно што сада обећава пензионерима“.           

Радује, рекао је на трибини у Брчком посланик СДС у Скупштини РС др Златко Максимовић, оптимизам и повјерење пензионера у искреност снага за промјене да системски поправљају незавидан положај ове категорије својих суграђана који, нагласио је, „ничим нису заслужили катастрофалан и недомаћински однос актуелне владајуће већине према Српској и најугроженијој популацији њених грађана“.               

СДС и ПУП су се, подсјећамо, споразумјели да у свим изборним јединицама пензионери на заједничким листама имају по једног а у изборној јединици три за Бања Луку, два кандидата за посланике у Скупштини РС.

(БН ТВ)

Коментари / 19

Оставите коментар
Name

номад

18.08.2014 13:05

Народе Републике Српске, ако желите са скинете јарам с врата изађите на изборе и гласајте за промјене!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Димитрије

18.08.2014 14:09

Народ РС не заслузује овакву ненародну, лоповску власт. Власт понизава све градјане. Никад висе СНСД.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Папагај

18.08.2014 14:21

Умјесто коментара пар афоризама: *Ако хоћеш да те просјаци оставе на миру реци, да си пензионер из РС! *Кад пензионер једе и политичари га виде, а кад гладује и не примјете га. *Кад умре пензионер нико не каже, умро човјек већ кажу умро - сиромах.

ОДГОВОРИТЕ
Name

АА

18.08.2014 14:49

МА ПЕНЗИОНЕРЕ КО ЕБЕ БИТНО ЈЕ ДА ЦЕЦА НАСТУПА У И САРАЈЕВУ НА КОНЦЕРТУ КОЈИ КОСТА 75.000 еура.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БАЈА БОМБАС

18.08.2014 14:51

АЈДЕ ПЕНЗИОНЕРИ САЦЕКАЈТЕ ЈОС МАЛО ДОК СЕ ЗАВРСИ КОНЦЕРТ ЦЕЦЕ РАЗЊАТОВИЦ У СА ОНДА ЦЕ БИТИ ПАРА АЛ НЕ ЗА ВАС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Никола З.

18.08.2014 14:51

Вријеме је за казну, морамо смјенити људе који не желе добро свом народу!

ОДГОВОРИТЕ
Name

пајо

18.08.2014 15:06

јел то бољи ентитет

ОДГОВОРИТЕ
Name

Игор

18.08.2014 15:11

Драги пензионери, кад се Југа распадала ви сте били у столицама и владали, били и гласали, предводили, то је било васхе доба, а не моје ја сам имао 8 година тада. Ви сте нас у ово довели својим гласањем, и засто да вас ја сада залим, сви сте гласали за националне странке и распаде. Ја нисам, сад се распаднинте.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Даца25

18.08.2014 15:20

Потребно је нагласити да дотицни предсједник Српске , ову популацију понизава из дана у дан! Искрено се надамо да људи те старосне доби могу да донесу праву одлуку, те изадју на изборе,са ставом да су нам свима потребне промјене!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Едо , Слатина - Тузла

18.08.2014 15:20

За Игора , свака част , у Тузли сваки мјесец када плацам рацуне имам полемику - свађу са пензионерима , моје мисљење је исто као и твоје !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Књаз Милос

18.08.2014 17:31

Игоре, цеститам!!!! Дуго се није појавио бољи коментар. Назлост ја спадам у генерацију која је успјела да заборави људске вриједности, а на срецу нисам никада нити цу икада иста реци против своји комсија, ма ста они говорили. Сколство, здравство и судство треба промијенити и уцити људе да је свако ковац своје судбине и реци политицарима: ХАЛООООО!!!! ЗА ВАС САМ ГЛАСАО, А И ДА НИСАМ, НЕМАТЕ ПРАВО ЗАТВАРАТИ НАС У ТОРОВЕ И НЕМАТЕ ПРАВО НАМ УСКРАТИТИ ПРАВО НА ЗИВОТ И НЕМАТЕ ПРАВО ЗАБРАНИТИ НАМ ДА ВАС КРИТИКУЈЕМО И НИКАДА НЕЦЕТЕ ИМАТИ ПРАВО ДА НАМ КАЗЕТЕ ДА СУ НАМ СВИ ДРУГИ КРИВИ А САМО ВИ НИСТЕ... ИГОРЕ, ЗИВИ СРЕТНИЈЕ НЕГО МИ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

НИкола_исток

18.08.2014 17:48

Пензионери и млади у Републици су најугроженије категорије становништва.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јована

18.08.2014 18:09

Годинама Влада обмањује пензионере лазним обецањима,они који су стварали ову Републику не заслузују то.Близи се октобар па самим тим и заврсава се њихова политицка каријера!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Игор

18.08.2014 18:18

Мудро збориш, МУДРО !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Душан

18.08.2014 18:30

Само један у низу показатеља како се ова власт односи према сопственом народу а толико причају о неком патриотизму и љубави према РС-у, па зар се тако воли свој народ да се допусти да живимо овако лоше?

ОДГОВОРИТЕ
Name

весна

18.08.2014 20:49

оно сто су пензионери стварали од рата па до поцетка 90-тих распродало се или боље реци "тајкунизирало", постовање према тој групацији људи, треба привреду покренути да би и пензионерима боље било, ја не знам колико запослених на једног пензионера или обрнуто (тај омјер ми је непознат) додје, треба створити вриједност да би се могла дијелити, свака цаст вољи и ентузијазму СДС-а, али бице теско, у сваком слуцају показују вољу за позитивне промјене, а и висе постовања према становницима РС, не сматрају нас будалама и глупацима као ови додогови са својим "прирепцима"

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сњежана Петрушински

18.08.2014 21:09

срам вас било који пљујете по старим људима, то су наши очеви и мајке, они су радили и нешто створили, пружили нам срећно одрастање, школовање, путовања...без обзира на све, на ових 20 година пропасти свега што вриједи...ја не могу пустити мога оца да цркне као пас крај контејнера, а има 40 година стажа, ко може, свака му част....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дијете пензионера

18.08.2014 22:55

Стварно је јадно и чемерно ово све. Јесте да смо сви у овом "бољем" ентитету на ниским гранама, али најјадније је што Влада највише понижава оне који су најслабији, а који су стварали све ово што данас имамо и што ови још нису успјели да распродају. надам се да ће пензионери, а и њихова дјеца овај пут на изборима добро размислити да ли ће заокружити ове садашње отимаче!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јулио

20.08.2014 18:01

Ма пусти јадне пензионере, нису имали за кога гласат ни онда, а поготову сад. Ето идемо да видимо за кога цете ви гласати и до каквеце промјене доци. Никакве, сто је било и бице тако, реците ми кад вам је било боље послије рата, никад. Нема се тренутно за кога гласати, сви су они исти.

ОДГОВОРИТЕ