Вјерници и атеисти једнако зависни од порнографије

Многи људи се данас идентификују као зависници од порнографијие, изјавио је Џошуа Грабс, психолог на универзитету у Кливленду, на недавно одржаном годишњем окупљању америчких психолога.

Занимљивости 16.08.2014 | 11:00
Вјерници и атеисти једнако зависни од порнографије

Грабс указује да, ако на сајту Амазон потраже књиге о зависности од порнографије, излистаће се око 1.900 наслова, од којих се половина налази у категорији религија и духовност, док су остале сврстане у подручја психологије и самопомоћи.

- Зависност од порнографије је прилично недифинисана јер не постоји службена дијагноза - каже Грабс који је, заједно са колегом, спровео два истраживања да би утврдили постоји ли веза измедју религијских уверења и перцепције зависности од секса.

У првом истраживању учествовали су млади студенти с три америчка факултета, док су у другом испитаници биле старије особе.

Током истраживања учесници су испитивани гледају ли порнографију, па ако су потврдно одговорили, сматрају ли се зависним од ње.

Такође се испитивало да ли су испитаници верници, колико им је вера битна, у коликој мери су могли да контролишу употребу порнографије, колико далеко су били спремни да иду да би дошли до порнографије и шта мисле о њој с моралног стновишта.

Оба истраживања су показала да верници мање користе или тако тврде порнографију, а они који су јој били изложени то су чинили у истој мери као и атеисти.

Верници су, такође, чешће изражавали негодовање због неморала порнографије и чешће су сами себе прозивали зависницима.

- Упркос чињеници да се верници осећају више зависним од порнографије, они је користе исто колико и неверници - изјавио је Грабс додајући да се они вероватно само осећају као зависници зато што је у основи осуђују.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

муслиман

16.08.2014 17:43

Наметнуто нам је да гледамо порнографију (од муке), а учинили су нас сиромашним (западне силе) да се наши млади не могу женити, па ни у 30им годинама што је некад било предмет исмијавања. Хоћу државу која неће бити ничији роб, без обзира како се звала...

ОДГОВОРИТЕ
Name

еxса

17.08.2014 14:16

Зна се да су ходзе и попови највеци перверзњаци и особе ограницене у сваком погледу.То су особе које ниста у зивоту нису у стању били да постигну па своју неспособност крију иза вјере.

ОДГОВОРИТЕ