Тузла: Ријеке плаве и носе мостове

Јака киша је у скоро свим општинама Тузланског кантона проузроковала поплаве, клизишта и одроне.

Босна и Херцеговина 06.08.2014 | 12:09
Тузла: Ријеке плаве и носе мостове

Екипе Цивилне заштите су цијелу ноћ биле на терену на подручју општине Лукавац гдје се излила ријека Турија и локални потоци.

Ситуација је најкритичнија у мјесним заједницама Ораховица, Турија, Лукавац Горњи, Хускићи, Хрвати, Модрац, Добошница, Гнојница, Крушевица. Поплављено је око 100 стамбених објеката, а ријека Турија је однијела и један пјешачки мост. У прекиду је регионални пут Лукавац-Бановићи у Јарушкама.

У Бановићима је најтежа ситуација је у Прибитковићима у којој је било поплављено неколико стамбених објеката. Путеви су оштећени и непроходни, а током ноћи су се активирала и клизишта. Пријављено је и клизиште у Бановићи Селу.

Тиња је на подручју Сребреника поплавила насеља Лисовићи, Лука, Центар, Превиле, Подорашје, Тиња Доња, Дубоки Поток, Бјелаве, Шпионица. Најкритичније је у Шпионици гдје је поплављено на десетине стамбених објеката. Из три стамбена објекта евакуисано је становништво.

У насељима Црвено Брдо и Мемићи и у Поптпећу-Благић клизиште је однијело и уништило локални пут.

Ситуација је алармантна и у Грачаници гдје су под водом бројна насеља. Ријеке Соколуша и Спреча су се излиле и поплавиле на десетине стамбених и привредних објеката. Велики број локалних путева је тотално уништен и девастиран.

Готово све мјесне заједнице на подручју општине Тузла пријавили су поплаве у којима има на десетине поплављених стамбених и помоћних објеката. Излиле су се ријеке Јала све ријечице и потоци а пријаве о поплавама су стигле из: Горња Тузла, Симин Хан, Липница, Солана, Миладије, Црвене Њиве, Љубаче, Добрња, Бргуле, Чакловићи, Сепетари, Мрамор, Липница, Хусино, Шићки Брод, Тушањ, Миладије, Бадре, Кројчица, Пожарница Вршани. Екипе цивилне заштите са механизацијом су на терену.

И на подручју општина Кладањ, Калесија, Добој Исток и Живинице дошло је излијевања ријека и потока, поплавили су стамбени и привредни објекти, пријављена клизишта, путеви одсјечени.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Цвеле

06.08.2014 15:10

Докле висе, све по сиротињи , Бозе драги помози нам

ОДГОВОРИТЕ