Немаш своје "ЈА" - постао си папучар

Оперите папучице, да вам не смрде ноге!

Занимљивости 01.08.2014 | 17:54
Немаш своје "ЈА" - постао си папучар

Дође тако време у животу када једноставно мораш колико толико одрасти. Већина то покушава да што дуже одлаже. Ипак, када се нађемо у некој вези до које нам је стало, време је за озбиљно, одрасло понашање.

Међутим, мушкарци и онда, у већини случајева, иду у крајност и уместо да ствари преузму у своје руке, они допуштају да им девојка одлучује о свему. Ако сте одавно на овом "путу", доносимо вам неколико знакова  који ће вам помоћи да схватите да готово да и немате своје "Ја" и да сте постали папучар!

1) Извини, драга, могу ли на пиво с ортацима - нећу дуго

Почне тако након неког времена с пивом. У почетку је све у реду и нема никаквих проблема с њене стране. Или их барем успева задржати у себи па не приметиш. Међутим, кад се вратиш из кафане, она почиње да се понаша чудно. Да све чешће пребацује. Неко време је скрушено слушаш и обећаваш да је то последњи пут. И што је најгоре, стварно покушаваш да се тога придржаваш.

2) Доноси одлуке уместо тебе

Одједном ти више није јасно од када је то она почела да суверено доноси све одлуке и да унапред "зна" твоје мишљење. Све важне одлуке које се тичу вас, али и неке које би требале да се тичу само тебе, доноси она, а ти немаш право на жалбу.

Није више важно што ти мислиш где би требало ићи на годишњи, да ли вам треба кућни љубимац, како планираш да проведете викенд...

3) Имате заједнички Фејсбук налог

Уловио си се и у ту замку? Грозно шта све мушкарци себи допуштају. Ово је најгори могући губитак властитог достојанства који се може догодити једом мушкарцу. Најгори могући!

У свакој вези битно је задржати своје достојанство и властити интегритет! Наравно, треба се понекада жртвовати и пристати на компромисе, али заједнички Фејсбук или имејл налози не долазе у обзир!

4) Излазак је готов кад она то одреди

Једном давно, кад си цугао, сам си знао да одредиш када си попио довољно и кад је време да пођеш кући.

Но, доћи ће можда време када твој савршени инстинкт за препознавање кафанског краја више неће бити меродаван. Неко други ће одлучивати о томе када је време за опроштај. Сада она више ни не треба да  прозбори: "Идемо", схватићеш то из њеног погледа који ће ти упутити. Понизно ћеш отићи по ваше капуте и у две секунде (колико ти је дозволила) поздравићеш друштво. Сви ће коментарисати након што одете у каквог си се папучара претворио, само ћеш се ти још клети у вечну љубав.

5) Немаш више своје пријатеље, њени су сада твоји

Полако губиш контакт са својим старим друштвом јер си увучен у мрежу њених социјалних односа. У тој новој мрежи нема места за твоје пријатеље. На теби је да прихватиш да се од сада само можеш забављати с њеним друштвом. Твоји некадашњи пријатељи су олоши и дангубе.

Крајње је време да ухватиш весла свог живота у своје властите руке и поновно кренеш у сусрет свом старом друштву. Буди мушко, имај своје "Ја"!

6) Тамо си где она жели

Иако мислиш како је твој календар обавеза поприлично опуштен наредних недеља – изненадићеш се. Будући да те она већ одавно сматра папучаром (а и сви остали осим ње), није ни сматрала сходним да провери који су твоји планови.

Сутра мораш бити роштиљ-мајстор за 20 људи јер је дечко њене другарице напокон дипломирао на богословији, прекосутра се једноставно морате скршити на лудом партију с њеном другом другарицом и њеним друштвом... И тако у недоглед, исти сценарио сваке недеље.

7) Непрестано бринеш о томе како ће реаговати

Дефинитивно си папучар када непрестано размишљаш о томе како ће она реаговати након што јој нешто кажеш. Више ни не гледаш на себе у таквим ситуацијама, твоја једина брига је она и њене реакције. Ако и смогнеш довољно храбрости да изустиш нешто што јој није по вољи, унапред си се припремио за хрпу оптужби, глупих примедби, чудних погледа и неколико дана када комуницира с тобом истим интензитетом као и са плочицама у купатилу.


Коментари / 0

Оставите коментар