Поподне и вечерас велико невријеме

Хрватски метеоролози објавили су црвено упозорење, односно да ће вријеме у сриједу бити изузетно опасно. Послијеподне невријеме и у Босни и Херцеговини и Србији.

Босна и Херцеговина 30.07.2014 | 14:43
Поподне и вечерас  велико невријеме

У Хрватској се очекују јаки пљускови с грмљавином, обилна киша, град, снажан вјетар, па чак и могућност појаве пијавица.Црвени аларм значи да се очекује изузетно опасно вријеме, велика штета и незгоде на великом подручју и то у већини случајева с опасношћу по живот, појашњавају хрватски метеоролози. Непогоде се очекују ујутру најприје на подручју Истре и сјеверног Јадрана.Касније послијеподне и увече невријеме ће захватити и Србију, каже за Б92 метеоролог Ђорђе Ђурић.

"На нивоу целе Србије у току вечери и ноћи очекују се обилније падавине пљусковитог карактера, а локално ће бити и грмљевинских непогода попут оних који су се дешавали претходних дана. Значи, то су непогоде на малом простору, али могу бити врло јаке и донети обилније пљускове, локалне појаве града и олујног ветра", наводи он."У кратком временском интервали постоји могућност да падне и преко 20, па и 30 милиметара кише по метру квадратном, што би локално довело до краткотрајних поплава или бујица на мањим бујичним токовима", објашњава Ђурић.

Босанскохерцеговачки метеоролози објавили су наранџасто упозорење за сриједу од 13.00 до 20.00 сати.

Упозоравају на израженије грмљавинске пљускове, а град је могућ у централним, источним и сјеверним подручјима земље.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

номад

30.07.2014 10:48

Љепсе вријеме це да стигне послије октобра. У октобру се оцекују обилне падавине.

ОДГОВОРИТЕ
Name

дадо

30.07.2014 10:48

Смак света је полако поцео да се десава

ОДГОВОРИТЕ