Бака жели да обиђе свијет

Пензионерка из Немачке Хајди Хецер кренула је на двогодишњи пут кроз 56 земаља у 80 година старом аутомобилу.

Занимљивости 30.07.2014 | 10:42
Бака жели да обиђе свијет

Хајди Хецер (77) пензионерка из Берлина, одлучила је да за две године пропутује свет у 80 година старом аутомобилу, како би стекла нова пријатељства.
Некадашња аутомеханичарка и власница продавнице аутомобила у пензији цео живот је посветила раду, а сада жели да оствари свој сан из младости и обиђе свет олдтајмером.

"Пријатејли су ми приредили фантастичан испраћај. Ипак, једва чекам да изађем на аутопут и оставим гужву иза себе. Нисам спавала две ноћи, јер сам сређивала стан.Толико тога има да се уради када се одлази заувек или на веома дуг период, јер није у питању одсуство од недељу или месец дана", каже Хајди.

Како је објаснила ова времешна авантуристкиња, она жели да путује на точковима две године, да обиђе 56 земаља и стекне нове пријатеље.

"За почетак Бајкалско језеро, а онда вожња Андима у Јужној Америци, на висини 5.000 метара бит ће посебна. Цело путовање ће бити посебно зато што желим да упознам земље и људе који живе тамо. Све у свему, не путујем у групи. Ово је нешто сасвим другачије, нарочито, јер се путује тамо овом старом аутомобилу", каже Хајди за "Ал Јазееру".

Друштво на овом дугом путовању правиће јој Франко који има 25 година и чију је апликацију издвојила између 150 пријављених да јој се придруже у овој авантури.

Волан, ипак, остаје само у Хајдиним рукама, која нестрпљиво притиска папучицу гаса, журећи у правцу прве дестинације, Беча. Пред њом је, ипак, цео свет.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Рубин

30.07.2014 09:25

Јадни наши пензионери!О овоме могу само да сањају!Ово су себи приуштили они који су отели од пензија,а пензионере послали над контејнере!Брука и срамота која не дотиче бају нити бајиће!Пожуру ,свети октобру!

ОДГОВОРИТЕ