Руж - савезник сваке жене

ОД 1952. године, када је у новинама објављена прва реклама за руж, овај савезник женске лепоте постао је обавезан „становник“ готово сваке дамске ташне. У међувремену, осмишљена је читава „филозофија“ кармина.

Мода и љепота 28.07.2014 | 08:00
Руж - савезник сваке жене

Пошто кожа на уснама с временом постаје тања и наборанија, препорука стручњака је да избегавате мат, а користите хидрантне или сјајне ружеве који негују. Што сте старији, текстура би требало да буде кремастија.

Наранџасте и смеђе нијансе, укључујући и коралну, ретко коме добро пристају, јер зуби онда нису „довољно“ бели. Осмех ће вам бити лепши ако користите ружеве у боји шљиве, вина, љубичице или брескве, мада су и златни тонови препоручљиви.

Ако сте купили или добили кармин чија вам боја не пристаје, помешајте га са неким старим ружом, а ако је превише светао, потамните га оловком за усне.

Да би трајао дуже и боље изгледао, потребно је да пре наношења усне премажете течним пудером или коректором. А ако вам се кармин сломио, нежно га извадите, упалите шибицу и лагано је прислоните испод сломљеног дела. Када се мало отопи, вратите руж у амбалажу, мало притисните и окрените. Затим цео кармин, без поклопца, ставите у фрижидер да одстоји 30 минута. Спреман је за употребу.

Коментари / 0

Оставите коментар