Чудна јада од Андрићграда

Ових дана свједоци смо константне писаније „душебрижника“ из комплекса Андрићграда и представника СНСД-а, партије која незаустављиво одлази у прошлост само што то они на њихову несрећу још не могу да схвате,

Република Српска 24.07.2014 | 15:57
Чудна јада од Андрићграда

којом упорно вријеђају и покушавају да омаловаже начелника општине Вишеград Славишу Мишковића и народног посланика СДС-а Мирослава Којића, износећи потпуне небулозе и лажи, јер је то једино што они знају и раде овом народу већ девету годину у низу.

Уништили су све чега се дотакла њихова рука. За ових девет година владавине СНСД-а, такозване Владе континуитета, потрошили су 20 милијарди народних пара, а при том Републику Српску задужили преко 5 милијарди, тако да свако дијете у РС чим се роди одмах је дужно, а да није ни свјесно свог рођења, преко 3 хиљаде марака, е то је ваше дјело велики „душебрижници и спасиоци“ РС.

Толико сте зла нанијели РС да ће нам требати десетине година само да је вратимо на онај ниво каква је била док је ви нисте преузели. Покрали сте све што се може и не може покрасти. Ојадили сте српске шуме, што је просто немогућа мисија, што ни Аустроугарска за 36 година анексије БиХ није успјела урадити ви сте урадили за 9 година. Од анексије Аустроугарске остали су нам пруге и путеви које смо користили десетинама година, а неки користимо и данас, остао нам је уређен систем земљишњих књига, катастри и грунтовнице, и иако су били наши окупатори иза њих је остало нешто што је користило и дан данас користи овом народу, а иза вас остаје само јад и пустош.

Уништили сте жељезнице, уништили сте здравство, стотине милиона марака сте преко Фонда здравства покрали и стрпали у своје џепове, али хвала Богу у Србији су се појавили људи који су покренули истрагу па ћете сви ви имати прилику да се много боље упознате о том криминалу.

Уништили сте „Бирач“ фабрику глинице, покрали преко двије милијарде, то је званични налаз комисије која истражује тај криминал, то је просто невјероватно и нико нормалан то не може да схвати да се такав криминал може урадити, а да још нико не одговара, али „Велике Баје“ и „бајице“ све се то скупља и биљежи па кад после октобра крене „правна олуја“ неће постојати мишија рупа у коју ћете се ви моћи сакрити, сви ће те ви изаћи пред лице правде то вам 100% гарантујем.

Ојадили сте борце, преко 40 хиљада бораца умањењем загарантованих пензија довели сте до просјачког штапа, породице погинулих, ратне војне инвалиде, све гдје сте могли увући своје лоповске руке направили сте јад и биједу. Овако бих могао набрајати данима и никад краја вашем „душебрижништву и љубави“ према РС.Како сте ви подли и безобзирни и како сте спремни све живо да злоупотребите то управо показују ове ваше писаније.

Заклањате се иза лика српског патријарха и предсједника Владе Србије господина Вучића, и желите да прикажете да они стоје иза ваших лопова и лоповлука, али грдно се варате, народ није глуп као што ви мислите па да насједа на та ваша трабуњања.Патријарх и господин Вучић су дошли да обиљеже сто година од сарајевског атентата и одају почаст српским јунацима, и хвала им на томе, а не да носе ваше црвене мајице и учествују у вашој предизборној кампањи гдје сте и Гаврила Принципа злоупотрјебили и представили као заштитни знак СНСД-а.

Али, то нас не изненађује, јер као што смо већ рекли ви једино знате да лажете, манипулишете и злоупотребљавате овај народ.Немојте се ништа сикирати све ће ускоро доћи на своје мјесто па те све ваше лажи, па и ова коју непрестано понављате да смо начелник општине и ја као народни посланик против изградње комплекса Андрићграда, доживиће свој крах.

Ја сам као народни посланик јавно и званично на сједницама Народне скупштине више пута тражио само да се утврде власнички удјели у градњи комплекса „Андрићград“, као и да се утврди транспарентност трошења пара пореских обвезника, а никада једне једине ријечи нисам рекао да сам против градње.Поставља се логичко питање, тражити транспарентност и извјештај гдје и како је већ потрошено више од 50 милиона КМ пореских обвезника, а да при том већ пуне двије године Скупштина општине Вишеград на своју сједницу од стране д.о.о. Андрићград није добила никакав извјештај о начину и сврси утрошених средстава.

Ако је то што се тражи извјештај и транспарентност утрошка средстава разлог да се онај ко то тражи прогласи противником градње онда је ту неко жестоко побркао лончиће.Такође, опет ћу да поновим да ја не тражим без разлога да инспекцијски органи и тужилаштва изврше истрагу над изградњом и пословањем д.о.о. „Андрићград“, јер одговорно тврдим да постоји низ доказа који представљају основану сумњу да су у изградњи Андрићграда урађене и још увијек се раде велике финансијске малверзације и ево и путем овог саопштења опет јавно, по ко зна који пут, позивам Тужилаштво РС и БиХ и истражне органе служби безбједности РС и Бих да провјере ове моје наводе, а овај пут бићу још конкретнији ево директно их усмјеравам нек провјере трансфер жељеза из Зенице преко државне границе и граничног прелаза Вардиште и његов поновни увоз у Вишеград за изградњу комплекса Андрићград, изградњу и продају управне зграде „ХЕ на Дрини“ Вишеград, одвоз грађевинског материјала из комплекса Андрићград у Мокру Гору и Црну Гору, цијену квадратног метра изграђеног простора, и кад то ураде и ако јавности РС кажу да ја нисам у праву спреман сам на све моралне и правне консеквенце.

За ово све постоје писани докази само нек се господа „потруде“ да раде посао који им је прописан Уставом и законом једне државе, а моја обавеза према народу који ми је дао повјерење је управо да указујем на овакве и сличне појаве, али нажалост умјесто да државни органи раде свој посао ја од државних институција РС (судова) добијам тужбе у којима ме покушавају застрашити и ућуткати како би њихов криминал и лоповлук остао некажњен, и не само мене него и БН телевизију коју такође туже зато што преноси моје изјаве, желећи на тај начин да РС остане у потпуном мраку јер то једино одговара за њихов лоповлук и криминал.

Нико нема право, ма како се он звао и ма ко он био, да троши и располаже државним парама као да су његове личне и да за то никоме не одговара, а поготово не да тај читав комплекс Андрићграда прогласи својим власништвом, а да при том у његову изградњу није уложио ни једне једине марке, осим 5100 КМ оснивачког улога за регистрацију фирме д.о.о. Андрићград. Али, и ово је изгледа могуће у овом нашем систему гдје неприкосновено влада „Велики Баја“ као да је ово његова ђедовина.У Француској је чувени глумац Жерар Депардје морао напустити Француску само зато што држава није хтјела да му опрости плаћање пореза на сопствену имовину, а камоли шта друго.

Али ми смо сигурни да ће вријеме показати као и увијек ко је био у праву, а најбољи судија биће октобарски избори, а до тад мало стрпљења и не будите много нервозни, јер нервоза, доказано је, веома лоше утиче на здравље.

Мирослав Којић
Народни посланик из Вишеграда
Саопштење за јавност

П.С.
Само да вас подсјетим, чуди нас да сте то заборавили, а десило се тек јуче, да је предсједник Владе Србије господин Вучић примио у службеним просторијама предсједника СДС-а господина Младена Босића и
кандидата за предсједника Републике Српске господина Огњена Тадића, и да су разговарали само неких сат и по. Боже мили што ли је он њих примио!?

Коментари / 101

Оставите коментар
Name

Јах..

23.07.2014 13:52

Ста реци...није власт крива..вец народ..јер се не едукује,јер не гласа за младе, за постене (има их), за паметне..итд..има овдје пара, има овдје зивота..али тек након сто схватимо да национализам није исто сто и кретенизам. Једном давно возеци се кроз БиХ наидјем на знак "Теско Богу с' нама, какви смо".

ОДГОВОРИТЕ
Name

опа Дјурдјо

23.07.2014 13:54

Све сто је наведеном је и истина,Али ипак це се наци неки који ма је са овом Сподобом на власти добро и који це им назалост опет дати глас..Јер ипак це се наци они који вјерују да Баја мозе остварити оно сто народу годинама обецава.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Андрићград

23.07.2014 14:17

А јаког ми нацелника, патријарх му дошао у Вишеград а он нагулио негдје јер је то СНСД-овски скуп био. Никакве разлике између вас нема. Сви сте ви исти-само да вам је већа власт.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зоро

23.07.2014 14:17

Људи, дјелује ли вама овај Којић као неко ко би могао бити посланик. Сам његов аутфит личи на лошијег пјевача који је тек издао нови албум?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Петар

23.07.2014 14:25

Кустурица је лоповчина који отима од народа, приклања се уз сваку власт и само граби себи и присваја у своје власништво. У Херцег Новом је отео стару жељезничку зграду и обећао им да ће направити чудо од ње што ће користити Херцегновљанима, а направио је себи апартмане и ресторан и узима само он профит, а народ добије ону ствар па су се мјештани бунили да им врати зграду јер није направио позоришта итд. што им је обећао. У Мокрој Гори је узурпирао цијело село да мјештани не смију да уберу ни једну једину јабуку нити да сјеку дрва на свом имању, а да им Кустурица не пошаље своје ренџере да их заустави. У Кремнима се посвађао са мјештанима јер је исто хтјео то да уради, али су они били најпаметнији па му нису дозволили већ су га протјерали одатле. У Андрићграду кретен мисли да је све његово, све живо је покрао што се покрасти дало, а банке није уложио нити општина добија ишта од прихода из Андрићграда. Слиједи Соколац дај Боже да горе људи буду паметни и да се уче на туђим грашкама и не дозволе да им лопов хара тамо као што је то навикао на горе набројаним мјестима. Док народ нема шта да једе Додик му само гура, а једини који смије и хоће да им се супростави то је наш посланик Мирослав Којић. Посланиче само тако настави бори се за нас и чувај нас од лоповчина, јер ми смо те бирали и опет ћемо јер то заслужујеш, не дозволи да нам лопови отимају све што им падне под руку. Доста је више Додикове и Кустуричине крађе преко Андрићграда.

ОДГОВОРИТЕ
Name

лепотица

23.07.2014 14:28

Требао би неко већ рећи том Емиру Кустурици да одавно постоји вода и да би био ред да се понекад мало опере, јер није лепо као "бавити" се културом, а при том бити страшно некултуран и прљав.

ОДГОВОРИТЕ
Name

домаћица

23.07.2014 14:38

Свака част за овог посланика. Понекад пратим скупштине и његове наступе и могу примјетити да је баш активан човјек у борби за права бораца, као и у борби да истраје у разоткривању криминалних радњи које се раде кроз тај како су га веч назвали, а не знам због чега, историјски пројекат кад он нема никакву историјску причу. Треба истрајати на овом питању како су се трошиле паре пореских обвезника у том Андрићграду и у чијем џепу су завршиле. Биће да се Емир добро омрсио.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ГОРАН ВРС

23.07.2014 14:42

Предлазем да мени Република Српска и влада континуитета додјели 50 000 000 КМ, те земљисте у Бањалуци а ја цу се потрудити те направити Теслинград. Некако цу се натегнути да добијем кредит од 6000 КМ да платим тај фамозни оснивацки улог па таман киксо, крепо од глади ха ха ха. Наравно мојих мора бити барем 52 посто ха ха. Овакве отворене пљацке нема нигдје под небеском капом сем у насој мафијаској Републици Српској.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ревизија

23.07.2014 14:46

Ревизорски извјештаји за министарство науке и технологије као и министарства туризма су јасно рекли да се средства дата у Андрићград не књиже, то значи да су се негдје "загубила". Ха ха Куста је видио добру прилику да преко Додика на брзака умножи свој капитал и постане власник једног дјела града у који није уложио ништа. Надам се да ћемо након што у октобру промјенимо ову лоповску власт уз посланика Којића сазнати за колико смо остали кратки што се тиче бачених пара у фамозни Емиров пројекат од ког не видим баш да ни општина Вишеград, а ни Република Српска имају неке вајде.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВГД

23.07.2014 14:52

Којићу ко те не зна скупо би те платио. Треба лова за нови џип. Старом је већ 6-7 година зар не? Што те не би кад је патријарх долазио. Мени би част била поздравити га испред општине.

ОДГОВОРИТЕ
Name

бг

23.07.2014 14:58

Знате ли ви Вишеграђани да вам Кустурица припрема терен за распродају објеката у том Андрићграду? Већ се преговара за зграду у којој је требала бити робна кућа, а на реду је и зграда у којој је требао бити факултет. Он све гради вашим парама, а својим машинама, узима себи зараду и продаје као своје и трпа себи у џеп па није луд да даје нешто вама :Д . Све док је Додик на власт он ће тако да ради, а ви млатите ушима, зато памет у главу тјерајте Додика са власти и подржите овог вашег посланика који види се да истински жели да од тог Андрицграда имају користи сви грађани, а не само Кустурица и Додик. Све похвале за смјелост Којића да се супростави овом невиђеном криминалу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

на дрини кустурица

23.07.2014 15:06

Документарни филм "на Дрини Кустурица" је све рекао који је Кустурица лоповчина. Уложити само 5 100 КМ у оснивачки капитал д.о.о. Андрићград, а у изградњу истог 0 КМ и присвојити на крају све то нигдје нема него само код нас. Али тако нам је сами смо бирали Додика и треба сад да трпимо последице. Браћо и сестре у октобру тјерајмо Додика са власти да би и ми мало боље живјели а не само Додик и његови тајкуни.

ОДГОВОРИТЕ
Name

СА

23.07.2014 15:18

Легенда човјек. Само напријед Којићу Вишеград је уз тебе. Све твоје изјаве и указивања на лоповлук у Андрићграду су излазиле на видјело и показале се као истина. Није твоја кривица што институције не раде свој посао, али ако богда кад дођемо на власт институције тад неће бити под патронатом Милорада Додика и моћи ће без притиска да раде свој посао и да процесуирају све криминалце и да сви они који су од овог народа украли и једну марку морају да одговарају овом народу и да врате ту марку коју су украли.

ОДГОВОРИТЕ
Name

мико

23.07.2014 15:31

Једино у каменграду квадратни метар пословног простора кошта око 4000 КМ продаје га Емир Кустурица као да је спејсшатл који се налази у Њу Yорку а не у Вишеграду. Богте ал вас Куста краде и шаком и лопатом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Висеград

23.07.2014 15:33

Ко казе да је Висеград уз Којића? Ко њега још у Висеграду узима здраво за готово? Прича се да му је џип за мијењање па се зато поцео гурати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

билећа

23.07.2014 15:35

Браво Мирославе Којићу !

ОДГОВОРИТЕ
Name

идемо на побједу

23.07.2014 15:42

Идемо посланиче до побједе. Побједили смо ову црвену багру 2 пута у Вишеграду побједићемо с тобом и 3 пут. Доста нам је баја и бајица хоћемо и ми и наша дјеца да живимо боље.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Славица

23.07.2014 15:44

На ово се нема ста додати. Иако не зивим у Републици Српској пратим политику. У поцетку сам била одусевљена идејом Андрицграда док ми други нису отворили оци. Овог посланика најцесце пратим на сједницама. Свака му цаст, надам да це истјерати правду и имати подршку народа, заслузује је. О Кустурици могу само реци да је медју највецим лоповима на овим просторима!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Славен75

23.07.2014 15:52

Свима је већ јасно ко је Кустурица и ста ради! Нема се ту много прицати, цовјек је добио од Додика све сто је тразио. Андрицград је направљен од новца градјана Републике Српске и Висеграда, а ни Република Српска нити Висеград имају икакву добит од тога. Треба подрзати овог посланика у борби против криминала у Висеграду!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зоро

23.07.2014 15:55

Е стварно сте лаковјерни, када пустите овакве ликове да нам шаље причу. Жао ми је, нестало је јаких ликова са ових простора. Остали су само они, као у филму, св. Георгије убија аждају, голи неспособњаковићи и бескичмењаци којима и овај лик припада.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Каролина 82

23.07.2014 15:55

Драги Висеградјани, отворите оци! Маните се Бајиних обецања и пискарала из Андрицграда, који раде под Кустином палицом! Подрзите цовјека који је имао храбрости стати на црту криминалу, лоповлуку, стати на црту Баји, Кусти! Који се бори за своје суградјане, а који је против тросења опстинског новца, новца народа, новца вас, Висеградјана! Јер, имати таквог цовјека у свом граду, у својим редовима, таквог кандидата за Народног посланика, злата вриједи! Којицу, свака Вам цаст! Само напријед! Република Српска је уз Вас! Само истином до побједе!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Александар

23.07.2014 15:56

Ја сам Александар, зивим у Висеграду, нисам цлан ниједне политицке партија. Отисао сам у Андрицград да питам за посао, рекли су ми да је услов за запослење цланство у СНСД! Да ли је то нормално?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Баја

23.07.2014 15:58

Ала га је направио, свака му част.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВГЦЗ

23.07.2014 16:03

Него ста си био него против градње... Није те било нигдје на листи да и ти мало захватис кајмака... Сад кад си видио да десетине хиљада туриста дође у сезони прорадио ти кликер... Кустурица неце са собом ниста у гроб понијети а како је познато зар опстини Висеград не припада 33,3% власништва, зато се не просипај.

ОДГОВОРИТЕ
Name

СА

23.07.2014 16:06

@Висеград Изборни резултати кажу да је Вишеград уз Којића, а не уз лопове као што су Кустурица и Додик. Да је то тако и да је истина у то су вас могли увјерити изборни резултати и на прошлим и на претпрошлим изборима кад вас је помео са више од 2000 личних гласова само у свом граду што процентуално износи близу 40% излазности, то вам је доказ да човјек вриједи и то нам је доказао и сви који га знају немају ама баш ни једну једину ружну ријеч да кажу о њему то само можете ви црвени који се увлачите Кустурици у ш..ак да лажете, измишљате и пљујете о њему. Свашта сте измишљали против њега и начелника и све вам се само казало да лажете али ви и даље наставите тако не знам само докле ћете стићи. Багро једна безобразна видјећемо се после избора да вас питам ко је то добио више повјерења од грађана да ли Којић који је цијели свој живот посветио Вишеграду и који се бори за наша права или ће то можда бити ваш анонимус мали Перица који у свом животу одкако се вратио из дезертерства ништа друштвено корисно није учинио за овај град.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Никола Истоцно Сарајево

23.07.2014 16:14

Браво, Којицу! Истином, до побједе! Срби из Истоцног Сарајева су уз тебе!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Никола

23.07.2014 16:21

Аутор овог текста је зиви доказ колико смо ми Срби нерадници и колико смо лоси људи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милица

23.07.2014 16:22

Људи, маните се празних прица типа колико туриста је посјетило Висеград итд. Ми који зивимо у њему, назалост, знамо да Висеград, и народ у њему, АПСОЛУТНО НИКАКВУ КОРИСТ НЕМА ОД АНДРИЦГРАДА!!!!! То је приватна фирма Емира-"Немање" Кустурице и Милорада Додика! Цак и добијање посла у поменутом комплексу не иде регуларно, јер је предуслов за исти цланска карта СНСД-а! Пљацкају народ, продају пословне објекте, пуне своје дзепове! Али народ није луд, близи се 12. октобар! Пад Додика је на помолу, а са собом це повуци и прљавог резисера! Нек и Андрицград носе са собом, сто се нас, обицног народа тице! Нама треба нас Висеград, који носимо у срцу! И зато, СРЦЕ У ВИСЕГРАДУ, ВИСЕГРАД У СРЦУ, заједно до побједе!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јовица

23.07.2014 16:22

Препознаце ме многи због коментара, могу само јавно да се извиним посланику Којицу за све рузно сто сам рекао за њега. Ко није био у Емировом гнијезду не зна ста је то! Од Андрицграда је направио легло криминала. Среца па смо на вријеме схватили ко је Емир, а ко Мирослав Којиц. Посланице због вас СДС це ове године први пут добити мој глас!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Баја

23.07.2014 16:23

@СА, јадан ли си кад ти је овај лик Којић неко ко би те извукао из безнађа, ха ха.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лактаси

23.07.2014 16:25

Само напријед, Којицу! Само напријед, Висеградјани! Скинимо багру са врха дрзаве! Зивимо нормално, гдје партијска припадност није предуслов за заснивање радног односа; гдје криминал и пуњење сопствених дзепова није свакодневница! СДС до побједе!

ОДГОВОРИТЕ
Name

вгд

23.07.2014 16:29

Којицу тразис од дрзавних институција Српске али то не постоји, мозес да тразис од ентитетских институција Српске и или од дрзавних институција БиХ. Постуј уредјење БиХ да те не би омрзли као "Јогу".

ОДГОВОРИТЕ
Name

Неопредијељен

23.07.2014 16:34

Свих ових година, био сам аполитицан тотално, цак ни симпатизер ни једне политицке партије. Инаце, зивим у Висеграду. Али када сам, као дипломирани економиста, добио одбијеницу, тразеци посао у поменутом комплексу, без обављеног разговора, разоцарао сам се у дрзаву, и људе који воде исту. Јер, њихова политика јесте-омасовити црвене и задрзати Бају у предсједницкој фотељи, по сваклу цијену! И покрасти јадни народ, а напунити сопствене дзепове, говорим за свој град. Е зато сам ријесио први пут изаци на изборе и свој глас дати Огњену Тадицу и Којицу! А ви, драги мафијаси, метите двористе око своје куце. Куста нек се врати у Сарајево и Дрвенград, мада га ни тамо неце, а Баја нек иде пут Лактаса и отвори месару! На вријеме ријесите будуцност, јер после избора неце вас нигдје бити на политицкој сцени Српске.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Приједор

23.07.2014 16:38

Продјох Босном кроз градове али већег јада од Андрицграда не видјех! Криминал и корупцију су подигли на највиси ниво! Само напријед Којицу!

ОДГОВОРИТЕ
Name

опет нове лоповске идеје

23.07.2014 16:41

Мој Којићу за твој рад у скупштини све похвале, али лоповлуку никад краја. Читам малоприје: по идеји Кустурице прави се веслачка стаза у Вишеграду( а погађајте ко је предсједник у клубу веслача, а ко други него опет Кустурица),а коју финансира министарство шумарства и водопривреде. Недавно је директор вода Српске пребацио Кустурици 1.5 милиона КМ сад ће опет да финансира којекакве непрофитабилне Кустурицине пројекте,од којих љеба нема ни за кога другог већ само за Кустурицу, а поплављени људи још нису добили помоћ да би се могли вратити у своје домове. Јад и чемер шта нас је снашло. Хоће ли лоповима неко стати у крај??? И молим те посланиче да на следећој скупштини поставиш ово питање: одакле паре за Кустурицу, а нема за поплављени народ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Маријана

23.07.2014 16:42

Свака част посланице Којицу, прави сте народни посланик који заступа интересе народа! А оне будале и лопови могу само да вам завиде и свјесни су да вам не могу ниста, па се ухватили патријарха и осталих глупих пискарања. А ви сте човјек од ријечи и дјела, имате свој став и држите се тога! А народ све види и отјераце ову црвену банду у октобру!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Саша

23.07.2014 16:43

Колику добит општина Висеград има од Андрицграда? 0 НИШТА! За вријеме СНСД узели су кредит за Андрицград, а ниста нису добили! Браво Којицу!

ОДГОВОРИТЕ
Name

јустице

23.07.2014 16:48

Јаст нас мало, ал смо зато г..на!

ОДГОВОРИТЕ
Name

СДС до побједе

23.07.2014 16:56

Ово је посланик који ме одусевљава! Толико ици срцем, толико се борити за свој град, за РС уопсте, толико храбрости имати, тао располагати цињеницама, све аргументовати... Свака ти цаст, Којицу! Отјерајте те лопове из Висеграда, који скрнаве све оно за ста су наси оцеви, браца, синови дали своје зивоте!

ОДГОВОРИТЕ
Name

пепељуга

23.07.2014 16:57

ПА ДРАГИ МОЈ ОБРАЗОВАНИ КОЈИЦУ ИЗНОСИС БРУКУ СДС-А А НЕ СНСД-А. ВИ СТЕ НА ВЛАСТИ У ВИСЕГРАДУ ПА САОПСТИ НАРОДУ ВИСЕГРАДА И РЕПУБЛИКЕ РПСКЕ СТА СТЕ ВИ УРАДИЛИ ЗА СВОГ МАНДАТА. НАВЕДИ ЦИМЕ СТЕ ПОБОЉСАЛИ ЗИВОТ ЉУДИ У ВИСЕГРАДУ, УНАПРИЈЕДИЛИ ЗАПОСЉАВАЊЕ, СТО ЈЕ НАЈВАЗНИЈЕ И СМАЊИЛИ СОЦИЈАЛНЕ СЛУЦАЈЕВЕ. ОВАКО ЦУЈЕМО САМО НАПАДЕ НА СРПСКУ, А СТА ЈЕ СА ОПСТИНАМА И КО ЊИМА ВЛАДА. ВАЉДА ИМАТЕ ОПСТИНСКИ БУДЗЕТ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

стоп лоповима

23.07.2014 17:02

Сви они којима је Андрицград пројекат вијека, нек изволе и додју у Висеград, али не као туристи, вец да остану ту дузи период, па нек се сами увјере у корист коју има сама опстина и народ у њој! Нек се увјере у лоповлук Додика и Кустурице! У малверзације и измисљотине! Па заједно са њима нек покупе све и оду у неповрат, па успут бројте туристе. Нама не треба лопов! Нама не треба "Немања"! Нама не треба црвени предсједник!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Радомир

23.07.2014 17:06

Досао је Дода по Андрицграду хода, около је страва, а кад буде насе бице јава! Досао је масни Куста јебаце га у уста,владе смраданац мозе око врата да везе себи ланац!

ОДГОВОРИТЕ
Name

СА

23.07.2014 17:07

@бајице мали јадан ли си ти, а не ја. Мени лично не треба неко да ме вади из безнађа ја сам одлично ситуиран и имам завидан радни стаж, али гледам вјероватно мало трезвеније од теби и размишљам о будућности моје дјеце. Гдје ће наша дјеца завршити? Гдје ће радити? Од чега ће живјети? Гдје ће се играти док не одрасту? Кустурица им је отео нешто најљепше што смо имали у Вишеграду, а то је спортски центар па сад наша дјеца немају гдје да се играју, немају гдје да проводе своје дјетињство, да одрастају. Додик је и нашу дјецу задужио до грла, моји родитељи без моје помоћи не би могли да преживе ни пола мјесеца од њихове пензије, о томе се ради. Кустурици се даје све што пожели, а држава дужна до грла. Шта је то општина профитирала од тог истог Андрићграда, колико је то Кустурица уплатио на рачун општине од оних 24,5% општинског власништва у Андрићграду, колико је уплатио такси и пореза, НУЛА КМ, е то смо добили од Кустурице 0 КМ поред константног вријеђања и омаловажавања свих Вишеграђана. Једино се још Којић бори да нама свима омогући неку корист од тога, не треба њему као ни мени, већ нашој дјеци, а за Којића сви добро знају да је он дошао из дипломатије и да је имао примања много већа него што их има као посланик, а да би зауставио ову биједу која нас је задесила у Вишеграду, неимаштину и лоповлук, и овако бахато и расипничко трошење наших пара које Додик отима за себе и своје бајице.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Висеградјани

23.07.2014 17:13

Каква игра Додика и Кустурице! Предизборне игрице су поцеле! Кампања увелико кренула! Па тако, новозапосленима у Кустиној кухињи први и последњи предуслов јесте уцлањење у СНСД, па тако се поциње прица о веслацкој стази, са Кустом као предсједником удрузења веслаца, и парама из владе; па тако се користи прилика када је прослава Петровдана да се обидје пар мјесних заједница, иста прица, исти пијуни, са понеким новим, као 2008. године! Па ставите на папир новац издвојен за прославу Видовдана, веслацку стазу, да не идемо даље, и израцунајте колико поплављених куца је могло да се обнови?! Али, засто би, кад је Владин новац вас поцетни, оснивацки капитал?! Оставицете дрзавну касу празну, како би успорили напредак новог предсједника и нововладајуце политицке партије, јер сте свјесни да вам се дрма тло под ногама! Прпа у Андрицграду увелико траје! Зато, узивајте до октобра, црвени, са све Вуцетом, малим Перицом, и, наравно, Кустом и Милетом; узивајте и издвојите јос који милионциц за лицну егзистенцију, од 12. октобра па на даље! Са Којицем до побједе!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Марко

23.07.2014 17:15

Власт Висеграда се не мозе сама борити против овог криминалца! Има подршку Владе и Додика и у Андрицграду праве легло криминала! Октобар нам је једини спас и промјене!

ОДГОВОРИТЕ
Name

болесни

23.07.2014 17:16

То Кусто само напред нек пукну дусмани у овој јадној дрзави. Ста год неко направи не ваља, срамота.

ОДГОВОРИТЕ
Name

миливоје

23.07.2014 17:23

Ајд не се..те! Сељацима смета Андрићград, нису ни свјесни шта имају у тој селендри и колико су се развили од кад је отворен Андрићград.

ОДГОВОРИТЕ
Name

пусти снови

23.07.2014 17:24

Емир-Немања Кустурица има пусте снове да се Андрићград прогласи градом без иједног становника и да се он сам прогласи за градоначелника тако је поставио једну таблу у Андрићграду са исписаним турским словима "градоначелник" ситно су исписана између латинице и ћирилице, али то није промакло моме оку соколову. Чудио сам се зашто баш турским словима, али сам онда сконтао да он себе још никад није представио као Немања, јер вук длаку мијења али ћуд никада. Испитај то до краја Којо да видимо колико вас је овај леват повалио.

ОДГОВОРИТЕ
Name

криминал на видјело

23.07.2014 17:25

Андрићград је легло криминала и служи за промовисање Милорада Додика.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кликси

23.07.2014 17:25

Покази, Куста, своје прљаве послове! Ако вец постено радис, како трпис прозивке двије године, засто вец једном не изнесес црно на бијело гдје је утросен сваки динар, као и цији динар, приликом изградње твоје и Додикове приватне фирме, квази Андрицграда?! Не кријте своје криминалне радње иза лика патријарха, господина Вуцица, Новака Дјоковица итд. Паметније би ти било да си се наставио бавити резијом, него сто си се латио политике. Али, твој избор, па и последице. Последице у смислу стопирања прљавих послова и богацења у кратком року, као и измисљотина на рацун других. Само ме интересује гдје ли це радити твоји потрчци после октобра? Да ли це, као и ранијих година, летјети да замјене цланске карте, да тразе стипендије, приправницки итд? Не! Остави им у аманет кухињу, нек се доле баскаре и радуцкају, доцекујуци туристе! Али са све натписом арапским словима, јер црвени за цирилицу не знају!

ОДГОВОРИТЕ
Name

глас

23.07.2014 17:26

И мој глас за ВАС господине Којићу

ОДГОВОРИТЕ
Name

за боље сутра

23.07.2014 17:28

Висеградјани, будимо уједињени 12. октобра! Оцистимо нас Висеград! Скинимо лопове са врха власти! Отјерајмо лопове!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Разуман

23.07.2014 17:41

Висеградјани, будите разумни и слозни. Не дозволите да вас један Емир раздваја. Цела Српска зна ста се десава у Висеграду. Не дозволите да сви будете Емир. Једном Емир уувијек Емир, неце вам ниста добро донијети! Браво за посланика, брани свој град и грађане!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тхе Wхо

23.07.2014 17:53

Еееее, моји СНСД-овци, не избијате из Кустине кухиње, цак и писете и потписујете све сто вам он и Баја нареде. Пардон, Милорад и Немања. Хахахах, Немања (Мурат) Кустурица. А знате ли ста је васег идејног водју родјена мајка питала једном приликом?! Питала је: "Цији си ти цовјек, сине?" Послије тог мајчиног питања шта више рећи о Кустурици, а да има смисао или тежину?! Заправо, сплитски филмски критичар, новинар и писац Јурица Павичић, је добру ствар рекао, тј. написао да ништа, али ништа, није тако неповратно пропало као Кустурица. Или она цувена Карлеушина кад рече Емиру: “Пошто је Емир Турчин, желим да поручим ако будем предсједник Србије у “мојој” Србији, Турци неће морати да се поздрављају са три прста!“ И онда се питате засто ово, засто оно; како ово, како оно... Засто и како у Републици Српској?! Па, хало, људи, знате ли гдје зивите?!

ОДГОВОРИТЕ
Name

омладина сдс вишеград

23.07.2014 18:11

Видимо да се неки овдје питају шта је то урађено у Вишеграду откако је СДС преузела власт у Вишеграду на челу са начелником Мишковићем и послаником Којићем, па ево само укратко да Вас упознамо са конкретним резултатима и активностима које смо учинили у кратком временском периоду, а ови што питају то добро знају па само да их посјетимо колико СДС ради у интересу својих грађана за разлику од предходне власти која је радила само за појединце (овај извјештај је писан почетком ове године па прочитајте шта је то СДС урадио у Вишеграду) Поштовани грађани Вишеграда, након 15. мјесеци од преузимања локалне власти у Вишеграду сматрамо да је вријеме да Вас упознамо са конкретним резултатима и активностима које смо учинили у овом временском периоду. Дошли смо на власт са јасним идејама и чврстим обећањима, а до сада смо испунили сљедеће:  Смањили смо основне плате функционера за 50% (начелника, замјеника начелника, предсједника и подпредсједника Скупштине). Примјера ради, плата бившег начелника од 5.000 КМ крајње је била непримјерена економско-социјалној ситуацији. Начелник општине смањио је своју плату на 2.500 КМ, а аналогно томе и плату замјеника начелника, предсједника и потпредсједника Скупштине општине. Одборничке додатке са 400 КМ смањили смо на 250 КМ. На овај начин оствариће се уштеда око 1.000.000 КМ за четворогодишњи мандатни период.  Повећали једнократне новчане помоћи за више од 50% у номиналном износу са 94.000 КМ у 2012. години повећали смо на 158.000 КМ у 2013. години.  Повећали средства за подстицај наталитета гдје је између осталог једнократна новчана накнада, за рођење дјетета повећана са 300 КМ на 500 КМ.  Повећали средства за Борачку организацију на 200.000 КМ, са посебном намјеном да се исплаћују мјесечни додаци у вриједности од 250 КМ или 3000 КМ годишње, породицама притворених и осуђених бораца војске Републике Српске, за ратне злочине, у протеклом одбрамбено-отаџбинском рату. То представља јединствен примјер у Републици Српској јер је Влада у потпуности заборавила на те људе и ништа не предузима за њихову одбрану, нити издваја било каква средства за егзистенцију њихових породица.  Обзиром да општина Вишеград већ дужи низ година због застарјеле технологије и возног парка грађанима Вишеграда, није могла да пружи адекватне комуналне услуге, оспособили смо комунално предузеће већим бројем машина, које општина Вишеград до сада никада није имала, чија је укупна вриједност око 600.000 КМ. Између осталог, возилом за одвоз смећа, машином за чишћење прашине са тротоара, камионом са прикључцима за чишћење снијега, двије фрезе за уклањање снијега са улица и тротоара, односно уређење парковских површина у љетњем периоду, утоваривач-ровокопач. Осим тога, купљена су још два мини багера, ручни ваљак и комби са корпом за поправку јавне расвјете, фасада и орезивања парковског дрвећа, који су вишеструко смањили трошкове зимског и електро одржавања и отворили нова радна мјеста.  Суфинансирањем општине Вишеград и путем донација, кроз пројекте биосфере и екологије, омогућили смо сезонско запошљавање радника, при чему су реализоване реконструкције парковских клупа, уређење Хладњака и Видиковца, културно-историјских споменика из Аустроугарског периода, као и оснивање ботаничког врта на Бикавцу, оснивање архивског парка у вишеградској бањи и слично. Такође, реализовали смо пројекте јачања локалне демократије и реализације еко мини сушара. Током реализовања ових пројеката, било је запослено преко 60 радника са евиденције бироа за запошљавање.  Од инфраструктурних радова завршили смо низ пројеката претходне власти, започетих у предизборне сврхе, а који су остали недовршени. Завршетак радова на прилазним путевима Гарчи, Главици, ушли у завршну фазу Главичког потока, пут према вишеградској бањи, урадили дио недовршене расвјете према насељима Душче и Шегање. Такође, исправљали смо њихове нестручне грешке, које су општину Вишеград коштале више десетине хиљада марака, као што је пројекат Главичког потока, гдје се због промашене коте, од преко 5м, морало насути више од 10.000м3 тампона, те зграде бившег МУП-а, гдје смо накнадно морали урадити уземљење, свести кишну канализацију у шахтове, измијенити уништене плоче, те плоче, које су због своје нестручности поставили, тако да су затварили грејна тијела и у потпуности онемогућавали загријавање просторија. Издвојили би, такође, санацију локалних путева од поплава и обалоутврдни зид код пијаце, извођење радова на водоводу: Трг палих бораца, рзавски мост, извориште Добрун, спајање фекалне канализације насеља Вучине у градску канализацију. Исплатили смо средства заједницама етажних власника, у вриједности од 130.000 КМ.  Учесници смо пројеката Европске уније за регионалну сарадњу Дрина-Тара (у коме учествује 17 општина из Србије, Црне Горе и Републике Српске), чија канцеларија је смјештена у Вишеграду, као и пројекта преко-граничне сарадње ”Сачувајмо наше ријеке”, гдје смо у сарадњи са општином Мојковац набавили 30 еко контејнера и тиме знатно доприњели одржавању чистоће у граду, а убрзо треба да се засаде два зелена острва и стигне једно теренско возило, телефонска централа и ГПС за комуналну полицију, која је кроз своје послове уклонила шест дивљих депонија.  Трансакцијом замјене земљишта са ХЕ „Вишеград“ (општинско земљиште на коме је саграђена управна зграда ХЕ „Вишеград“, замијењено је за земљиште на Тргу палих бораца, бивша зграда старе гимназије), постали смо власници око двије хиљаде квадрата земљишта, које смо асфалтирали, преуредили у паркинг просторе и поставили паркинг сатове, чиме смо створили услове за нова радна мјеста.  После дугог периода најављивања, од стране бившег начелника, да ће се кренути са реконструкцијом Ћуприје на Дрини, културно-историјског споменика под заштитом УНЕСЦО, изузетно важног за развој туризма општине Вишеград, успјели смо обезбиједити сву потребну документацију и дозволе за почетак радова, вриједних 10 милиона марака, гдје је такође више од 50 наших суграђана, имало прилику на сезонско запошљавање и који ће се наставити у овој години.  Наставили смо промовисати Вишеград, кроз низ културних и спортских дешавања, као сто су скокови са вишеградске ћуприје, вишеградски котлић, дринска регата и слично. Први пут смо кроз емисију БН телевизије “Недељно поподне” обезбиједили да се Вишеград, његова култура, обичаји, традиција и привредно економски и туристички потенцијали, кроз велику гледаност БН телевизије, промовишу у цијелом свијету. Такође, организовали смо низ посјета сајму туризма у Београду и Новом Саду, и гостовања туристичких организација и новинара у Вишеграду.  Први пут смо у историји послијератног Вишеграда заједно са грађанима, уз богат културно умјетнички програм, прославили славу општине Вишеград на Тргу палих бораца.  Као што смо обећали, развој пољопривреде и рурални развој био нам је приоритет, јер смо свјесни да иза јаких градова стоје јака и развијена села! Па смо у сврху тога учинили сљедеће:  Успјели смо обезбиједити комплетан програм за садњу малине, гдје смо обезбиједили све од садница до гарантованог откупа произведене робе, тако да је до сада засађено 65 дунума површине под малином, а у овој години наставићемо са реализацијом нових уговора.  Због недостатка пољопривредних машина, код домаћинстава, која се баве пољопривредом општина Вишеград, само у ове сврхе набавке механизације је издвојила око 250.000 КМ. У те сврхе купљена су: три комбајна, девет трактора, двије сијачице, шест гртача снијега, 16 балирки-преса за сијено, један сјетвоспремач, једна сијачица за пшеницу. Машине су задужили представници мјесних заједница и оне су распоређене онако како су то одлучили становници те мјесне заједнице. Са њима су закључени уговори и основане посебне комисије, које ће провјеравати начин њиховог кориштења и употребе, а купљена механизација ће служити за потребе цијеле мјесне заједнице.  Повећани подстицаји за сточаре и пчеларе дупло, те по први пут стимулисали засаде нових воћњака са 300 КМ по дунуму и слично.  Формирали кредитни фонд за пољопривреднике, чији је конкурс у току, са каматном стопом од 3,2% .  Организован низ научних предавања на тему пољопривреде, посјету сајму пољопривреде у Новом Саду, предавања за пољопривреднике под називом “Зимска школа” и низ других активности.  Основали смо фонд за санацију елементарних непогода и из тих средстава стамбено обезбиједили 4 породице, жртве елементарних непогода, у износу од 47.500 КМ. Млади као носиоци друштва, у нашој политици, заузели су посебне привилегије  Нарочиту пажњу обратили смо на запошљавање младих.  Организован је низ манифестација, у којима су млади заступљени у великом броју.  Помагали организовање регионалног и републичких такмичења ученика основне и средње школе.  Помагали социјално угрожену дјецу за одлазак на екскурзије.  Новчаним средствима, од стране општине, наградили одличне ученике завршних разреда основних и средњих школа, као и ученике генерације.  Опремили фискултурну салу средње школе реквизитима за гимнастику, као и са три стола за стони тенис у износу од 17.000 КМ.  Повећали средства за спорт са 300.000 КМ на 403.000 КМ.  Повећали број стипендија са 75 на 130.  Све управне и надзорне одборе попунили смо младим људима, укупно њих 33, па су поред финансијске подршке добили могућност да се едукују, усавршавају и одлучују у креирању политике нашег града, а тиме уједно елиминисали ружну праксу да појединци, кроз ангажовање у више управних одбора, прибављају за себе знатну материјалну корист.  Иако је Влада укинула програм запошљавања приправника, зато што је изгубила начелнике и власт у већини општина РС, обезбиједили смо средства из властитог буџета за програм оспособљавања и одрађивања приправничког стажа за 30 приправника у износу од 320.000 КМ.  Спровођењем катастрофалног Додиковог Закона о приватизацији, пријератна државна имовина, која је била у власништву угоститељског предузећа “Панос” и трговачког предузећа “УПИ”, прешла је у приватно власништво, и општина Вишеград није могла више имати никакав утицај на креирање пословне политике у том предузећу. Један од приоритетних циљева ове власти био је да се ови објекти откупе и да Вишеград, по први пут, постане власник ове имовине, која би омогућавала знатни привредно-економски и туристички развој нашег града. Коначно ово је и реализовано, и по први пут је у власништво општине дошао већи број пословних простора, некадашњих предузећа Панос и УПИ (зграда преко пута општине, робна кућа-Вишеграђанка, стара робна кућа-салон намјештаја, хотел Бикавац, хотел Лотика, хотел Вишеград тј. данашњи хотел Андрићев конак, који тренутно ради пуним капацитетом и запошљава 23 радника). Цијена комплетне имовине је износила 5.8 милиона КМ на период од 10 година отплате без камата. С тим да ће се од кирија изнајмљених пословних простора, општини Вишеград вратити 2,2 милиона КМ, што значи да ће општина за ову куповину укупно издвојити 3,6 милиона КМ.  Поређења ради, само управна зграда ХЕ Вишеград плаћена је 8,5 милиона КМ Емиру Кустурици, па на вама је, поштовани грађани, да сами просудите о исплативости ове инвестиције.  Послије дуготрајне и упорне административно-правне борбе, исправљена је неправда и срамота, коју је бивши начелник заједно са СНСД-ом, а све ради својих личних и политикантских циљева, нанио општини Вишеград и напокон је враћена част и достојанство грађанима Вишеграда уклањањем беспрвно написане ријечи “геноцид” са споменика на Стражишту. Бивша власт, која је најзаслужнија за његово постављање, да трагедија буде већа, најкритичније је оспоравала наш труд и залагање за уклањање бесправно написане ријечи “геноцид” – какав цинизам!  Поштовани грађани, ово је само дио онога што смо обећали да ћемо урадити у четворогодишњем мандатном периоду. Пред нама су велике обавезе, али ми, као одговорни људи, свјесни смо тога и даћемо све од себе да испунимо своја обећања, и да Вишеград постане град у коме ће сви његови грађани, а посебно млади људи, видјети своју перспективу и остајати у њему, а не обратно, као што је до сада било.  Обзиром да Вишеград и његови становници заслужују много више и боље, учинићемо све, у будућем периоду, да се то и деси. Активно радимо на низу пројеката, којима ћемо у будућности, Вишеград учинити много љепшим и бољим градом, за све нас и кроз инвестиционе радове запослити већи број људи, а за многе обезбиједити и стална радна мјеста.  У току је реализација израде многих пројеката, а у завршној фази су пројекти израде регулационог плана ширег подручја жељезничке станице, гдје ћемо ове године почети са радовима регулисања обалоутврде ријеке Рзава, пјешачке стазе и аква парка испод старог жељезничког тунела, са једним олимпијским базеном и два мања, као и тениским теренима на тврдој подлози и шљаци, и помоћним фудбалским стадионом.  На мјесту садашње градске пијаце у току је израда пројекта градске гараже и комплекса спортског центра, без кога је овај град остао из свима нама познатих разлога. На том простору су предвиђена терен за мали фудбал, терен за рукомет, два терена за кошарку и терен за одбојку. Ако све буде текло по плану, пројекти ће бити готови до краја 2014. године, а радови ће почети најкасније у 2015. години, тако да ће Вишеград опет добити спортски центар и омогућити нашој дјеци простор за игру и спортске активности.  У завршној фази је и реализација водоснабдјевања насеља Тршевине, као и становника алтернативног смјештаја у Прелову, за које су обезбјеђена и одобрена средства од општине Вишеград око 250.000 КМ и пројекат водоснабдјевања насеља Сасе-Гребен, које ће се коначно реализовати након 40 година у износу од 90.000 КМ.  Такође у овој години ћемо: - свести фекалну канализацију код Дома здравља у градску канализацију - изградити водовод за висинска насеља Гарче и једног дијела Главице - наставити изградњу саобраћајнице у Гарчи - наставити са радовима на Главичком потоку - урадићемо дио расвјете у Душчу - сада када имамо неопходну механизацију квалитетно ћемо одржавати локалне некатегорисане путеве  Општина за трошкове градске расвјете издваја на годишњем нивоу 210.000 КМ. Зато ћемо ове године ући у пројекат реализације ЛЕД расвјете како би направили уштеде од око 50%.  Поштовани грађани Вишеграда, на овај начин желимо јавно и транспарентно да вам представимо, све оно што смо до сада урадили и што намјеравамо урадити у будућности. Све што радимо је искрено и одговорно, и дајемо вама на увид, оцјену и мишљење. Свјесни тежине ситуације у којој се налази Вишеград и Република Српска у цјелини, надамо се да ћемо успјети оправдати ваше повјерење и Вишеград направити бољим и љепшим градом за све нас.  С поштовањем ВИШЕГРАД У СРЦУ - СРЦЕ У ВИШЕГРАДУ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рајко

23.07.2014 18:13

Благо вама Висеградјанима каквог посланика имате, храбар и достојанствен, овакав човјек треба насој Републици Српској!

ОДГОВОРИТЕ
Name

мирооо

23.07.2014 19:11

Управу си за све Којицу. Управна зграда хе на дрини прављена без спроведених тендерских процедура и костала око 10 милиона марака. Ко је остварио добит од продаје? Добит је остварила фирма Емира Кустурице "Лотика" (која није ни регистрована у РС) за извођење радова, па Емир Кустурица лично (вјероватно у талу са Додом) за продају, а општина је добила шипак. У памет се људи доста лоповлука више.

ОДГОВОРИТЕ
Name

кобајаши

23.07.2014 19:11

Није Куста крив, него они који су му омогућили да режисира "великог брата" у Вишеграду. Оскар иде Лакићу и Шипчићу..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дусу

23.07.2014 19:20

Само тако само тако то вама и нама треба и Јос висе узети и украсти да обицни народ поцне срамоту покривати са храстовом лиском!!! Јел док не додје до Тога ниста се неце промјенити јел националисам влада и гуси!!Нико никог нетјера да се воли Али са мало постовања и здоговора било би свима у бих боље!! Братство нетреба јел братство Нас је ба ло постено!! Али партнерство гдје свак профитира неби било лосе!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

хоћу да знам

23.07.2014 19:31

Браво посланиче хоћемо да знамо шта се ради у Андрић граду и колико нас је коштало мјесто које служи искључиво у сврху предизборне кампање снсд и Милорада Додика.

ОДГОВОРИТЕ
Name

промјене

23.07.2014 19:41

Док је Додика и Кустурица ће да краде. Заустави их.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мишо

23.07.2014 20:03

"Лепотице", врло је ружно и неумјесно коментарисати нечији физички изглед , погототво кад се ради о човјеку умјетнику. Толико требаш знати! Како замишљаш једног од највећих, Достојевског, да ли као зализаног, уштогљеног господина? Ако је било финансијских малверзација око иградње Андрићграда, то треба испитати али Андрићград је нешто на што сви требамо бити поносни не само због зграда него због културних садржаја. Стогодишњица Атентата је била манифестација свјетског ранга на којој је наступао Немања Радуловић; штета-нико не зна ко је он. Чак ни новинари јадни нису објавили ову вијест. То све говори о нама какви смо. А што се тиче Додика, мислим да и он сам( а и Кустурица) зна да не припада таквом амбијенту.

ОДГОВОРИТЕ
Name

на дрини кустурица

23.07.2014 20:06

Сви ми знамо да је то истина, али нажалост сви смо ми такође свјесни да су све институције под полицом ове корумпиране власти Милорада Додика и да се ту ништа не може урадити. Сјећате ли се кад Тужилаштво БиХ одузе од БН ТВ филм “На Дрини Кустурица” који је говорио о криминалу у Андрићграду сви смо се били обрадовали да ћемо ускоро нешто сазнати, али испаде да је ипак Додик имао утицаја да се тај материјал само одузме од БН ТВ и склони, а не да га истражи и утврде чињенице које су очигледне. Зато је неопходно да се промјени ова криминална власт и да се све нелегално стечено, не само у Андрићграду него било гдје у РС, открије и врати у буџт РС. Вама, господине Којићу сретно, и само напријед до побједе и разоткривања малверзација.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЈАКИ

23.07.2014 20:08

БРАВО КОЈА

ОДГОВОРИТЕ
Name

стоп крађи

23.07.2014 20:21

Емир Кустурица је направио раздор међу грађанима,подијелио је град,подјелио је људе и направио такву мржњу међу њима да је то страшно.Из своје злобе и мржње што му је забрањено да из општинске касе узима колико му воља што је радио за вријеме снсдове власт у Вишеграду и због тога што је посланик Којић покренуо питање транспарентности утрошка средстава у Андрићграду сад пљује по поштеним људима који напокон заступају интересе грађана који су их бирали.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Само питам

23.07.2014 21:05

Покушавам спознати српску нарав али тешко,шта је у питању? Многи људи диљем свијета свакодневно из ових или оних разлога промијене име,вјеру,нацију,многи се и асимилирају а да тога нису ни свјесни али ако се неко прогласи православним Србином то сами Срби богато награђују,спремни су ићи до те мјере да том новопеченом Србину дозволе све,да му дају пара"колико зине",да га величају,уздижу до небеса,милионе да му дају,велике дијелове територија у грунт преписују итд. Питам се зашто је то тако,просто невјероватно?! Зашто новопечени и самопроглашени Србин заслужује милионе и све привилегије а обична српска сиротиња нема ни за кифле??

ОДГОВОРИТЕ
Name

најјачи посланик источне регије

23.07.2014 21:13

Најјачи посланик икада на источној регији. Свака част

ОДГОВОРИТЕ
Name

Око соколово

23.07.2014 21:34

Мирослав Којић је посланик који заради своју плату. Исправан посланик на којег би се и сви остали, не само посланици него и градјани требали угледати. _____ Нажалост, људи већином нису такови него су спремни лизати дупе сваком багрову изнад себе да би нешто ушићарили а као посланици у СНСД, ДНС, СП позицији радити и велеиздају само да би се дочепали и остали на позицијама на којим јесу. До октобра, рекао бих. И никад више! _____ Што се тиче гомиле камена, лошег бетона и цигле којег су скоројевићи и препредени неандрталци препотентно и без икакве основе назвали Андрићградом, одмах се да уочити да лоцирано уз саму обалиу и то мало узводно од ћуприје, на том некаквом дорадјеном, вјештачком полуострву, тај буљук одвратног кича доима се као на зецу гаће. Са ћупријом се не уклапа ни у траqговима. То све треба срушити. Поравнати до земље. Иво Андрић, наш нобеловац, у земљи се преврће због тог смећа које је неко дрско, из личне користи, повезао с његовим именом . Иначе, само будале могу себи увртити у главу да за двије три године могу створити град. Да су ишли у школу, чули би тамо да су ама баш сви градови настајали стотинама година и да свијет сигурно није и неће почети са некаквим Кустурицом и његовим меценом у власти и свим осталим тајкунима који и на тај начин настоје обманути народ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

педја

23.07.2014 21:47

Нико није чуо за Славишу и за Мирослава, а за Андрићград се чуло и чуће се, па ви видите шта вриједи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лука

23.07.2014 22:06

Јадан Вишеград и његови грађани са оваквим посланицима. А народ ко народ, хљеба и игара..... Био сам више пута у Вишеграду у протеклих 30 година, и тамо је увијек било лоше, живјело се тешко, а одлуку о томе је некад давно неко донио и направио тај град слијепим цријевом. То се на жалост види и по путевима, кућама, граничном прелазу, инфраструктури, то није од СНСДа или од не знам кога. Жао ми је што људи тамо лоше живе, али уз људе попут овог који је писао текст, сигурно неће ником бити боље. Надати се да Додик и Емир неће Андрицград у гроб однијети са собом и да ће ипак остати вашој дјеци, јер је то најбоља ствар која се могла десити вашој сиромашној средини. Нека вам је са срећом добри људи....

ОДГОВОРИТЕ
Name

реформатор

23.07.2014 23:27

Којић је прави реформатор, ахахахаха

ОДГОВОРИТЕ
Name

лепотица

23.07.2014 23:30

„Лепи Мишо“ Видите господине постоји више врста културе и неко ко се „бави“ културом и ко нас „учи“ култури као да смо ми дебили би требао да познаје све врсте па и да их примењује. Тако једна од њих је и здравствена култура у шта првенствено спада лична хигијена, хигијена косе, одеће итд., коју сваки нормалан човек прво примети па тако и ја, а коју Кустурица не примењује на себи и то је врло ружно да буде увек улојан и у истом оделу каки боје. Не мора неко бити зализан, али да води рачуна о чистоћи то би требали да раде сви па тако и овај самопрозвани професор Кустурица. Ја нисам коментарисала физички изглед који је природа дала, али лична хигијена је нешто друго. Што се тиче финансијских малверзација, добро знам шта се тамо ради преко неких блиских људи који раде у Андрићграду и који су условљени да приступе Додиковој странци како би остали на послу, конкретно некима истиче уговор прије избора па их жестоко уцењују. Што се тиче обилежавања стогодишњице атентата је за мене само још један повод отимања пара од тог тамо гладног народа и реклама за Додика где су активисти Додикове странке морали делити страначке мајице и уздизати Додика и Кустурицу у небеса, уз то су славили Видовдан и то уз ватромет што је ван сваке памети, али Кустурица је некако успео да обмани тамошње људе да су људи занесени „силном културом“ заборавили да је то један од најтужнијих дана када би сви требало да се сећамо настрадалих Срба, Косовског боја, пропасти српског царства, али Кустурица свесно окреће Србе против Срба као што је окренуо и цркву, али то залуђени народ још не схвата и надам се да неће бити касно када схвате како их је све Емир Кустурица преварио. Потпуно подржавам овог народног посланика који већ дуже време покушава да истина изађе на видело и да се открију све малверзације па и оне које он није набројао, а које ја знам, а то је одвожење материјала из Андрићграда да би се неким људима правиле куће. Све ће то некад изаћи на видело.

ОДГОВОРИТЕ
Name

п

24.07.2014 06:12

Ево, нек сад ови "снсд минуси", кажу да ово горе није тачно и да Миле није мафијаш??? Јасно је да је он преварант који воли само паре а скрива се иза Српства и Српског патриотизма!!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Били

24.07.2014 06:22

"Педја" - не лупај! Апропо твог коментара, за Мишковића и Којића су чули људи који треба да чују, а то су Вишеграђани, и знају их као поштене, културне људе, који у борби за бољи Вишеград немају личних интереса, нити отварају фирме за сопствено богаћење, а све преко јадног народа, као твоји идоли! А јадни су они за које свијет чује из наведених разлога!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сарајево источно

24.07.2014 06:25

Ајде не пјените.... Да није Кусте нико у вашу селендру неби ни свратио нити би чуо. Кад би патријарх дошао у ВГ? Кад би се обиљежио Видовдан у ВГ? Кад би кино добили са премијерним давањима у исто вријеме као и у Београду или чак даље? Зар би Монока Белучи икад дошла у Вишеград да није Андрићграда? Бодирога? Даниловић? Небојша Глоговац? На десетине глумаца и јавних личности? Ко је из Висеграда зна да су на обиљезавању Видовдана продавнице и кафане биле опустошене..сва преноћишта попуњена...та два дана пазар био као полугодишњи... Запослено је директно 50ак мјестана у Андрићграду а индиректно јос бар стотињак ... Колико људи сад продаје сувенире или издаје чамце и собе? Кад дођеш у Андрићград не познајеш гдје си... И да је све по пропису а вјерујем да није јер смо такви, опет би неки паметовали и тражили длаку у јајету. Дође нам 10 000 људи са стране на обиљежавање Видовдана и они сви луди а нас 300 најтврђих противника препаметни и препоносни и игнорисаћу као да се ништа не дешава Потписник омладине СДС-а је лијепо изнио све промјене али је факат да је народу још теже и горе него послије рата... Зашто сад има свега 5-6 000 становника од послијератних 20ак хиљада? Зато јер је дивно и бајно! Свих 6 великих фабрика ради пуном паром зар не? А владао је и СНСД а много висе СДС. Сви сте ви иста багра... Поене скупљате оптузујуци једни друге. Ко би вам био крив за јадно стање у ВГ да нема Андрићграда?????

ОДГОВОРИТЕ
Name

Додер

24.07.2014 06:31

Којићу ајмо мало о твојим аферма, љубавницама и криминалу... Да би писао о криминалу ти мораш бити чист као суза, а ти то ниси.

ОДГОВОРИТЕ
Name

миланм

24.07.2014 07:06

Смјењујмо багру док нам из кућа нису почели износити инвентар. То је једино преостало

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мишо

24.07.2014 07:28

"Лепотице", не коментаришеш физички изглед него здравствени, хигијену. Искрено, питам се откуд толика огорченост која указује на један облик менталне хигијене код тебе. Сви ви који се бавите косом Емира Кустурице немате баш много аргумената да га оптужите. Ако се не варам , зграда Владе је коштала 44 милиона што говори да Андрићград није тако ни скуп. Потписујем све што је написао "Источно Сарајево". Сви ми би били сретни да Кустурица направи и код нас тако нешто јер су нас локални моћници, необразовани, бахати уништили економски, понизили и вратили у Средњи вијек.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган

24.07.2014 07:45

"Немања", Емир Кустурица уз помоћ Додика пере паре на ушртб сиротиње. Нема се за поплављене и уништене куће.... ал' се има за тефериче с Немањом....... Идемо даље.

ОДГОВОРИТЕ
Name

атоммм

24.07.2014 08:08

Како је народ глуп...ал невидјено глуп..Алоооо идиоти,па вама висе смета сто како казете Којиц хоце да купи дзип/сто мислим да је лаж/ него сто је Кустурица покрао десетине милиона...Ма ви сто то поредите поцркајте од глади..треба вам забранити да једете викендом па и онда би гласали за СНСД.Тајкуни да су украли по један дзип народ би еxтра зивио и ви који подрзавате покрстеног Турчина Емира тј.Немању,и ви би добро зивјели а не би јели кромпир и траву..

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре ВГЦЗ

24.07.2014 08:14

Јел могуце да имас ИQ на нивоу собне температуре..Па неце то Емир понијети у гроб али неце ни теби или било коме другом оставити јер је он вецински власник идиоте један..Алоо вецински вкасник..то је његово..да неце теби оставити..мени...нама..хоце ал у к...у!

ОДГОВОРИТЕ
Name

цовјек из народа

24.07.2014 10:05

Којицу, само настви, добро си поцео! Истјерај ствари на видјело! Нека народ види ко су Додик и Кустурица, и какве прљаве послове су обављали у Андрицграду! Уз тебе смо!

ОДГОВОРИТЕ
Name

мОоз

24.07.2014 14:31

Како је овај народ глуп, битно је да се цуло за Андрицград а то сто је Емир себи стрпао милионе у дзеп то нема везе. Андрицград неце никоме остати вец његовој породици јер је то његово власниство.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Којо ВГ

24.07.2014 15:23

Кустурица је по задатку прешо на православље. Тиме се треба позабавит.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ххаха

24.07.2014 15:24

Ста казете Којицу треба нови дзип? Какви сте ви медједи, па да су тајкуни Бајини украли само по дзип ми би зивјели као мали богови..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Никола

24.07.2014 17:41

Наравно да је СНСД партија која одлази у прошлост. То што још нису схватили на њихову штету. Схватиће када се пробуде 13 октобра, ако уопште буду могли да заспу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Николија

24.07.2014 17:52

За СНСД је боље да се сто прије помире са цињеницом да од октобра одлазе у прослост!Унистили су све сто се могло унистити у овој дрзави.

ОДГОВОРИТЕ
Name

реалан

24.07.2014 18:27

Кустурици су говорили годинама све и свашта и никад се није превише обазирао све док га нису почели прозивати за финансијске малверзације. Е, на помен новца човјек доживљава шок, тако да он није нити Србин, нити Муслиман нити Европејац... Већ ништа друго до ЛОПОВ, који је отимајући од народа за четири године направио властити град.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ударник

24.07.2014 18:33

Ако ви мислите да су Вишеграђани полудјели, да траже "длаку" у јајету а ви се лијепо распитајте о Кустурици у Херцег Новом, одакле сам ја, Мокрој Гори...и свугдје гдје је од мог града добио пола страдуна и жељезничку станицу на самој обали све преписао на себе, обећавао биоскопе, позоришта... а касније продао.

ОДГОВОРИТЕ
Name

нормалан...

24.07.2014 20:08

Не могу се начудити овим коментарима и тоталном безобразлуку већине мојих Срба, према сопственој држави...

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре додер

24.07.2014 23:13

Додер ти си мало залутао. Пречачкали су и Ваучета и Кустурица и Додо Којићу све живо што се могло тражити и истражити од пра пра пра, отварали стотине досијеа и ништа, пљували, лагали, измишљали, подметали, нема шта нису покушавали и ништа нису могли да му напакују нити нађу једну једину мрљу и то их највише боли. Немају ништа против Којића јер је човјек чист ко суза и ништа му не могу па нек цркну и зато је њима фрка што су ударили на тврд орах који им не дозвољава више да краду, имају више страх од њега, јер он открива њихове лоповлуке, а они њему немају шта. Док народ живи ко биједа Кустурица преко Доде покра све живо и то ће се доказати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДАДО

25.07.2014 06:34

Ником не смета Андрићград осим СДС-у и муслиманима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Србин

25.07.2014 08:40

Којицу, само тако настави! До октобра истјерај све на видјело! Сваки утросени динар прикази! Нек народ види како краду Куста и Додик, а док је овог другог, тако це и бити! Зато, смакнимо их у октобру!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Емир трагичар

25.07.2014 11:13

Емир Кустурица све ће то држава узети себи,а ти ћеш остати "го" и у затвору.

ОДГОВОРИТЕ
Name

босна

26.07.2014 08:56

Јадна јада од јаднога града.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зона

26.07.2014 09:26

Ништа ме више не нервира као наводи овог Источног Сарајева да за Вишеград "селендру" нико не би чуо да није Кустурице. Вишеград је описан и опјеван град са својом ћупријом, Рзавским бреговима, Велетовцима, Вељим Лугом, Олујацима, својим Бикавцом итд. Вишеград је, моја незналицо, једини град на Балкану који има свог нобеловца, па зашто је Кустурица узео његово име за назив свога града? Кроз Вишеград је 80-година прошлог вијека пролазило на десетине хиљада туриста да обиђу и виде ћуприју, Бикавац, Вилину влас, и богами су имали много више ноћења од садашњег Андрић Града. Вишеград су и прије Кустурице походили знаменити људи, попут аутора На Дрини ћуприје, многи књижевници умјетници да их не набрајам, ни броја им нема... снимани филмови. Па гдје снимише Ћоркана и Швабицу, ваљда у Андрићграду? Да се разумијемо немам ништа против Андрићграда, али мислим да Андрићград треба да буде дио Вишеграда, симбиоза старог и новог од кога ће имати користи и Вишеград и идејни творац тога града, на крају и сами грађани Републике Српске то јесте буџетски корисници, а не да буде издвојени бастион са свевладајућом кликом у сврху промоције владајуће партије, бескрупулозног личног богаћења и бестијалног бацања камена раздора међу грађане Вишеграда. На жалост и обиљежавање стогодишњице Сарајевског атентата искориштено је у сврху промоције и пропаганде СНДС-а. Да не понављам то су многи коментатори изнијели. Што се тиче становника и будала зна да се на овим просторима десио рат и миграције становништва и није тачан податак да је свега 5-6000 хиљада становника, већ по прелиминарним подацима пописа 2013 11774 становника. Што се тиче фабрика, па како ће радити када су погубним Додиковим законом о приватизацији све уништене и распродате. Е у томе је квака. Ви би сте то приписали СДС-у, да су они уништили и распродали, али ко је то омогућио. Накарадан ДОДИКОВ закон. Јадно је стање моји драги у цијелој Републици Српској, само нема нико Кустурицу да гази и пљује по ономе што му је отворена и искрена срца дато. Одувијек је било политичких и партијских иступа размимоилажења, расправа, критиковања, а посебно у политичким кампањама пред изборе, али оволике малициозности до доласка Кустурице у овај град није било. Као да су само он и његови затрапи паметни, а сав остали народ луд. СВАКО ПОШТОВАЊЕ ПОСЛАНИЧЕ КОЈИЋУ, није лако истрајати под репресивним политичким, медијским и новинарским притисцима, сам са Општинском влашћу, у медијском мраку за вас, изузимајући, наравно БН телевизију.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Микаило

26.07.2014 12:11

Вишеграђани будите паметни, да није било посланика Којића и побједе СДС-а на општинским изборима до сада би Велики везир поклопио пола Вишеграда, а у догледно вријеме и цијели град. Сви знамо да је имао планове заједно са СНСД-овом влашћу, да исели обданиште,и околне куће и објекте око бившег спортског центра и садашњег Андрићграда и да се пружи све до ћуприје. Сам је дао изјаву да је још 1979 године пролазећи кроз Вишеград имао визију Каменграда. Е па осујећен је у намјери да Вишеград претвори у свој везират , да он буде неприкосновени владар, а сви остали презрене слуге и рајетина.Куповином хотела и осталих објеката и преласком у власништво Општине донекле су осујећени ти планови. Одатле сви изливи гњева и невиђена медијска и политичка хајка врлог нам умјетника и његових сљедбеника на Којића и Мишковића. Савјетовао бих Сокочанима да имају у виду сва наведена искуства коментатора на овом сајту и да не почињу ништа са овим умјетником,могу они Соколов град и сами градити,а не трпати у џепове овоме манипулатору свјетских размјера. ПОСЛАНИЧЕ КОЈИЋУ САМО НАПРИЈЕД ДО ПОБЈЕДЕ У ОКТОБРУ!

ОДГОВОРИТЕ
Name

обама

26.07.2014 15:39

Народ нема хљеба да једе, а он даје паре за Андрицград, умјесто да отвори фабрике и предузеца да раде. Па ови протјерасе хиљаде људи за Словенију да раде, села пуста и градови.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ја се не питам ја знам

26.07.2014 16:35

Сви ратови и погроми доводили су до дегенерције српског национа и потребно је пола људског вијека да се српска биолошка супстанца обнови.У таквим условима, да ми ове генерације не замјере, када је цвијет Српства изгинуо израњаван, осакаћен или труне по затворима лако је народом манипулисати.Иначе код Србаља ништа необично ако се сјетимо само лажног цара Шћепана Малог.И сада такву ситуацију користе неки нови Данајци нудећи национу дарове. Одатле величање, дизање у небеса, давање милиона,а заузврат неки нови данајски дарови, неки нови тренд у православљу, не окретање православних цркава према истоку,него према сјеверу, а да нико не трепне, свештенство нипошто. Ако се понеко као посланик Којић дрзне да покрене масу из летаргичности доживи тако малициозне нападе да је просто не повјеровати. Ипак се надам да неће остати једна сламка међу вихорове. У здравље посланиче!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лија

26.07.2014 16:45

Нико ништа неће у гроб понијети. Све ће ово остати да се неке генерације користе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Србин

26.07.2014 19:52

Хоце Арапи сеици це да узивају док им ми Висеградјани перемо ноге у лавору. Андриц град разним накнадним одлукама владе, после истека концеије висе не припада Висеграду!!!

ОДГОВОРИТЕ