Гдје су и шта раде дјеца бх. политичара?!

И Босна и Херцеговина има своју 'златну младеж'. .

Босна и Херцеговина 09.07.2014 | 17:39
Гдје су и шта раде дјеца бх. политичара?!

Дјеца политичара, како актуелних, тако и оних бивших, живе на високој нози: ако не студирају у иностранству, онда се школују на неком од приватних факултета у БиХ; ако не раде у државној служби, онда имају своје фирме и воћњаке..

Врло је мало оних, поготово у федералном дијелу наше државе, који своје потомке нису послали што даље од вољене им домовине.

Тако је једна од двије кћерке предсједника ХДЗ-а Драгана Човића, Данијела, завршила студиј у Бечу. Иако се њен отац небројено пута стављао у заштиту Универзитета у Мостару, коју је радо истицао као једину високошколску установу на хрватском језику у БиХ, кћерки је одлучио приуштити 'бечку школу'. Данијела се, ипак, након завршеног факултета вратила у БиХ, те данас живи у Мостару.

Бивши лидер ХДЗ-а 1990 Божо Љубић обје кћерке одшколовао је изван БиХ. Млађа кћерка Луција факултет је завршила у САД-у за вријеме избјеглиштва, док се старија Споменка скрасила у Белгији.

Његов, пак, насљедник, Мартин Рагуж, отац је четворо дјеце, а своју најстарију кћерку је одлучио школовати на Правном факултету Универзитета у Мостару, мада је једном приликом казао да не види ништа лоше у томе уколико се опредијели своје образовање наставити на неком од универзитета изван БиХ. 

Ипак, Додиковој дјеци према пословним успјесима мало ко се може приближити.

Син Игор, који је студирао на Факултету за економију и менаџмент на угледном Боццони универзитету у Милану, сада је сувласник предузећа у вриједности од 2.625.095 КМ!

Његова старија сестра, Горица Додик Тришић - која је годинама тврдила да је политика не занима, као и да то није 'посао за жену на овим просторима' - обрела се у Министарству за економске односе и регионалну сарадњу Републике Српске.

Актуелна премијерка РС, а тадашњи ентитетски министар за економске односе и регионалну сарадњу, након експресног волонтирања кћерке страначког шефа, одмах је Горицу поставила за шефицу свог кабинета.

Тако ј Горица, након завршене средње Економске школе у Бањалуци и факултета који је завршила на Кипру (смјер Генерал Бусинесс Администратион), 2011. године 'без непотизма' добила посао у државној служби, како је то Цвијановић својевремено објаснила, јер је 'показала најбоље способности' међу десетак младих кандидата.

Додајмо и то да је на мјесто шефа кабинета изабрана без конкурса, а све је, лично, појаснила ријечима 'да није на позицији државног службеника за коју је предвиђено расписивање огласа”.

За разлику од Додикових потомака, кћерке његовог страначког колеге и члана Предсједништва БиХ, Небојше Радмановића, факултете су завршиле у БиХ. И кћи Ана и Борјана студије су завршиле у Бањалуци.

Кћерка српског члана Предсједништва БиХ, Борјана Радмановић-Петровић, дуго је била главна и одговорна уредница бањалучких Независних новина, почетком ове године промијенила је ангажман и постала главна и одговорна уредница Гласа Српске. Њеног садашњег супруга Данила, Радмановић је непосредно након вјеридбе с Борјаном именовао за свог савјетника у Предсједништву.

Слично је и са дјецом Сулејмана Тихића. По узору на оца, један од његових синова, Анвар, одлучио се за правничку професију. Након што је дипломирао на Правном факултету у Сарајеву, запослио се у Управи за индиректно опорезивање БиХ. Такође, Тихићева кћерка Азра студирала је на Филозофском факултету у Сарајеву.

Никола Шпирић, министар финансија и трезора и замјеник предсједавајућег Савјета министара БиХ, сина Александра је школовао у Бањалуци на Економском факултету, док је кћерку Јовану одлучио послати на студиј права у Беч.

Предсједник ПДП-а Младен Иванић је, пак, сина послао у Лондон да би завршио студије финансија и банкарства, гдје је после и остао живјети, док је кћерка студирала код куће, у Бањалуци.

Драган Чавић, предсједник НДП-а, одлучио је обоје дјеце школовати у БиХ. Његов син Тибор студирао је на Комуниколошком факултету у Бањалуци, граду у којем се школује и његова кћерка Соња.

Лидер СДП-а и министар вањских послова БиХ, Златко Лагумџија има троје дјеце. Најстарија, Дина, његова је кћерка из првог брака која живи и студира у Београду. Салко Златко и Асја Зара, син и кћерка из брака са Амином Лагумџијом, тренутно се школују у приватним сарајевским школама.

Салко Златко похађа Интернационалну средњу школу у Сарајеву и јако је добар математичар. Он је, наиме, на 11. јуниорској математичкој олимпијади БиХ, одржаној прошле године, освојио највише бодова, те је БиХ представљао и на 17. јуниорској балканској математичкој олимпијади која је одржана у Анталији у Турској.

Лидер Савеза за бољу будућност БиХ и смијењени министар државне безбједности, Фахрудин Радончић, има три сина: Исака (који је из првог брака), те Ирхада и Фариса из брака са Азром Радончић, од које се развео пред изборе 2012. године.

Јако је тешко доћи до било каквих информација о Радончићевим синовима, осим да је Ирхад у Сарајеву међу својим друштвом познат по 'веселим' забавама које организује у очевој (или мајчиној?) Радон Плази.

Бакир и Себија Изетбеговић имају само једну кћерку - Јасмину. Унука првог предсједника БиХ завршила је Ликовну академију у Сарајеву, Одсјек за графички дизајн, након чега је школовање наставила у Холандији, завршивши постдипломски у Амстердаму. Данас је власница и директорица маркетиншке агенције 'Фабцат'.
 
Извор:Депо портал

Коментари / 40

Оставите коментар
Name

радознали

09.07.2014 05:39

Шта је са Босићевом, Мићићевом, Чавићевом, Павићевом ... дјецом шта ме брига за дјецу федералних моћника.

ОДГОВОРИТЕ
Name

рсрпска

09.07.2014 05:41

А гдје су дјеца од осталих политичара наравно ако их имају и чиме располажу дјеца Тадића,Босица,Миће Мицица итд.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Семберац

09.07.2014 05:43

Ово су вец приватне ствари.Дјецу не треба петљати са политиком.То им се мозе опростити али све остало НЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Горан

09.07.2014 05:44

Нормално је да ће тата сину дати милионе да узгаја вочњаке, да се не би морао униставати по Бањалуци као дјеца бораца због неправде коју гледају годинама!

ОДГОВОРИТЕ
Name

буди реалан

09.07.2014 05:51

Ко је ово написао потпуно је у праву, АЛИ гдје су дјеца осталих функционера, нпр из СДС странке?! Код нас у Угљевику је годинама СДС и кад цовјек погледа како пролазе њихова дјеца, родјаци, пријатељи, па за њих нема ни пореза ни закона ни полиције, и кад погледас ко ти у овој земљи мозе својим примјером показати постење.... НИКО Показало се да цим се неко бави политиком тај не мозе бити постен никако !

ОДГОВОРИТЕ
Name

марија

09.07.2014 05:55

Има се мозе се ко има им, а остали нека умиру полако.

ОДГОВОРИТЕ
Name

М

11.02.2020 09:55

Марија,није више полако.Сад је то убрзано ,галопирајуће.

Name

борац рс

09.07.2014 05:58

Па то је њихова дрзава и могу да раде ста хоце. На изборе "робови" и гласајте поново за њих.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БОА

09.07.2014 06:03

Сјецамо се сви ста се догодило са покојним проф. Краварусицем кад Спирицев синциц није могао полозити математику. Изгледа да је по професоре боље да дјеца појединих политицара студирају у иностранству.

ОДГОВОРИТЕ
Name

петар

09.07.2014 06:07

Скромни нема ста насој дјеци филују мозак како је послије сколовања најбоље остати овдје а своје послали да узивају у европским земљама гдје су права радника на највисем нивоу о којима ми моземо само сањати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

бранко

09.07.2014 06:13

Благо њима,а куку нама кад цутимо,отимајмо од лопова

ОДГОВОРИТЕ
Name

бих

09.07.2014 06:30

ЉУД МОЈИ НИСУ ОНИ ЈЕДИНИ ПОСЛАЛИ ДЈЕЦУ У ИНОСТРАНСТВО, КО ГОД ЈЕ МОГАО ПОСЛАО ЈЕ ДЈЕЦУ НА ШКОЛОВАЊЕ У ИНОСТРАНСТВО ТО ЈЕ БИЛО И БИЋЕ НИШТА НЕОБИЧНО.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Беч

09.07.2014 06:50

Ето, као да нико други не студира у Бечу, осим Човићеве кћерке. Као да је Беч Божје слово. Питају ли се људи који сад прочитају ово и мисле како је бахато, како би они школовали своју дјецу да су на истој позицији?!

ОДГОВОРИТЕ
Name

милан

09.07.2014 06:55

дајте нам јос информација,ста је са босицевом,тадицевом саровицевом мицицевом дјецом и они су нам брига као и ови.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бијељина

09.07.2014 06:57

Објавите И гдје раде И кад су запослени.Сви послове добили са датумом дипломирања.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Круниц

09.07.2014 06:58

Ко год има могуцности урадице све за своје дијете да му омогуци сто боље сколовање. Нека нама сто висе дјеце студира у инострансву, јер ко год да се врати овамо имаце несто ново и много боље да нам казе и уради.

ОДГОВОРИТЕ
Name

стариас

09.07.2014 07:39

Цуј овог радознаог,ста га брига за федералне, овде се прица од дрзави Босни и Херцеговоине, а таквом политиком СТА МЕ БРИГА,су створени услови да политицари краду и зато памет у главу,лопату у руке кад не размисљас.

ОДГОВОРИТЕ
Name

:-)

09.07.2014 07:44

Вама народе нико не мозе угодити. Политицари се убисе од бриге како да исколују своју дјецу са Васим парама да вас сутра они могу писменије гулити. Осим тога они немају повјерења да це неко други бранити "националне" интересе боље од њихових насљедника. У циљу оцувања "националних" торова и сто квалитетнијег збрињавања владујуце класе ПОДРЗИМО их и у наредним годинама док им БАРЕМ дјеца не одрасту.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лицемјерно

09.07.2014 07:47

Ово нема оправдања. Ови политицари представљају дрзаву. Моле народ да гласа за њих да би они представљали дрзаву. А том истом народу поруцују тако сто дјецу не сколују у тој дрзави него их саљу вани. Поруцују да дрзава не ваља а нас моле да им дамо повјерење лидера у тој дрзаву?! ЛИЦЕМЈЕРНО!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тузла

09.07.2014 08:12

На концу није ни битно гдје су им дјеца и гдје се сколују. Сам цин бјезања "нас осталих" из ове земље говори о томе какви су нам политицари. Јос увијек имамо ситуацију гдје се говори "кад краду њихови, нек краду и наси". Једноставно ми смо ко хајвани. Босна ме подсјеца на оне борбе пијетлова или паса: политицари су около они сто гледају и кладе се, а људи су зивотиње у кавезу и медјусобно се кољу, али само зато сто то наси "органи" власти хоце тако.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ГАСТАРБАЈТЕР

09.07.2014 08:23

ЗАДЊИ КОЈИ ОДЕ У ИНОСТРАНСТВО ТРЕБА ДА УГАСИ СВЈЕТЛО У ТАМНОМ ВИЛАЈЕТУ КОЈИ СЕ ЗОВЕ БИХ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Семберац био и остао

09.07.2014 08:24

Гласаци су им дали моц а они користе максимално, сад би ти исти гласаци ако су паметни требали не дати им свој глас.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боо

09.07.2014 08:33

А наса дјеца це превртати по контејнерима јер ови сто сте их набројали и не могу а и неце да се договоре око било цега па да нам крене на боље. Добро би било да барем НАСА дјеца заврсе занатске сколе ал и то не мозе јер све фабрике сто имамо ови високо сколивани унистисе. Зато це и НАСА УНУЦАД превртати по контејнерима и тако цемо сви зивјети сретно у јаду и цемеру до краја зивота... "ЦИЦА МИЦА И ГОТОВА ЈЕ ПРИЦА"

ОДГОВОРИТЕ
Name

Искрен

09.07.2014 08:37

Засто нисмо искрени и признали да би и ми слали дјецу на сколовање било гдје, да имамо могуцности. Нису криви они сто сколују своју дјецу, него они који не сколују своју. Сваки факултет је добар, а све друго је престиз и луксуз.

ОДГОВОРИТЕ
Name

мики

09.07.2014 08:55

Ми смо гласали за њих јер падамо на њихову причу сваке 4 године.Нека студирају и нека их ми плаћамо.Само да могу отићи из ове земље заувијек.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ацо

09.07.2014 09:18

Гдје год да су-нека су.Само да поведу и родитеље са собом да их не гледамо оцима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

народ је глуп

09.07.2014 09:58

Бог нам је дао земљу са свим природним богатствима рудама ријекама а ми на то мало земље зивимо ко дивља племена Индијанци урлицемо навијамо СНСД је бољи од СДСа, Босњаци су паметнији од Хрвата, Срби су љепси од Босњака. Све ненормалне ствари радимо својом вољом док они трљају руке иду заједно на пецења и пијанке по 100x оду до Брисела да разматрају Сејдица и Финција и на та слузбена путовања узму хиљаде еура дневница. А ми се пљујемо измедју себе. До јуцер смо били најбоље комсије а сад смо највеци дусмани. Они су и сад најбоље комсије. Додик је спасио Лагумдзију смјене. Додик је најбољи пријатељ са Цовицем а Цовиц доцекује злоцинце који су Србе етницки цистили. Народе освјести се!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ваше име и презиме

09.07.2014 12:07

Ова слика говори висе од 1000 ријеци.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Костадин

09.07.2014 12:38

Ова дјеца нису ни морала на студије, могао им је Радојициц средити да продје "Закон о додјели факултетских диплома на основу крвнога сродства са идеолозима секте", па лијепо да Скупстина изгласа све то јер ионако има вецину. И глупље и криминалније ствари су пролазиле у прослости.

ОДГОВОРИТЕ
Name

333

09.07.2014 14:02

Наши политичари су толико убједљиви у причама како су им дјеца интелигентна и паметна и да су они у стању да се одрекну свега ради своје дјеце. Мозда им се кцерке једног дана са факултета врате са црним унуцима па ће нас убједјивати да су им унуци пили млијеко од црне краве.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Игор

09.07.2014 14:23

Једно знам да су они своју дјецу обезбједили по сваком питању, а остали градјани испастају... Хоцемо промјене..

ОДГОВОРИТЕ
Name

кратки Партнер

09.07.2014 14:23

Додик упорно призива отцепљење Републике Српске па се питам да ли би његова два пуноглавца стала у прве редове у евентуалној одбрани Републике Српске? НЕ СИГУРНО ОПЕТ БИ СИРОТИЊА ГИНУЛА НИЗАСТО. ХВАЛА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЂУРЂА И М

09.07.2014 16:58

ПАВИЋЕВА ДЈЕЦА И ЊИОВА УНУЧАД И ПРАУНУЧАД СУ ОБЕЗБИЈЕЂЕНА. МАРКОВА ЋЕРКА РАДИ У НЕКОЈ ДРЖАВНОЈ ФИРМИ,ЧИНИ МИ СЕ У ТЕЛЕКОМУ, ВЛАСНИЦА ЈЕ ВИШЕ НЕКРЕТНИНА И ТАКОЂЕ ФИРМЕ У СЛОВЕНИЈИ, СИН ЗВАНИ ХАМУЗ ЈЕ ОДАВНО ПОЗНАТ У НАРКО МИЉЕУ ТЕ ЈЕ ВЛАСНИК НЕКОЛИКО НОЋНИХ ЛОКАЛА У ПРИЈЕДОРУ. О ЊИМА СЕ У ПРИЈЕДОРУ НЕ СМИЈЕ ПРИЧАТИ НАГЛАС..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Силвер

09.07.2014 18:25

Лако је мени за дјецу БХ политичара који не само што су обезбедили њих,него и своју унучад можда и праунучад...него шта ми обични градјани да радимо,како наћи неки посао да је плата редовна и солидна а да не морам бити члан странке? Како да купим неко ауто од 3 или 4 хиљаде?То мене забрињава.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ја

10.07.2014 08:30

Гдје су дјеца они што живот дадоше за ове лопове , да ли добише икакав посао? Све знаш мој народе и опет гласаш, за кога и зашто, са сопствену пропаст- "Стоп"!

ОДГОВОРИТЕ
Name

нене

10.07.2014 08:52

не дирајте дјецу ма чија била.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мила

10.07.2014 10:44

А гдје је кћерка Миће Краљевића? Ста ради у Милану? Сигурно је завршила средњу школу, мозда татица и да докупи диплому, а себи је купио. Хааааахааааааа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре мила

10.07.2014 11:59

Е Мила шта ћеш можда би и ти волила у Милано ал неможеш.Остаје ти само да гледаш серију волим и ја наранџе но трпим.позззз.

ОДГОВОРИТЕ
Name

симо

10.07.2014 18:01

Види лопова!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Амир

11.07.2014 21:53

Кћерка Драгана Човића ради у ЕРОНЕТ-у, молимо дописите ово у текст :)

ОДГОВОРИТЕ