Не мирује клизиште у Малом Зворнику

Клизиште код Малог Зворника не мирује и прекинут је пут Лозница-Љубовија- Бајина Башта, те ће бити изграђен пут око Малог Зворника у дужини од 11 километара.

Србија 23.05.2014 | 22:11
Не мирује клизиште у Малом Зворнику

"Ради се на алтернативном правцу око Малог Зворника, урађено је пет од 11 километара укупне дужине пута, а већ сутра долази инжењерска јединица Војске Србије са механизацијом и пут ће бити оспособљен за сваку врсту саобраћаја", рекао је  председник општине Мали Зворник Драган Богићевић.

Директор ЈП "Дрина" из Малог Зворника и члан Општинског штаба за ванредне ситуације Бошко Јанковић објаснио је да је огромна количина земље, која се сручила са клижиштем, претила да затвори Дрину, али да је уз помоћ МУП-а и САЈ-а највећи део земље и разног материјала рашчишћен.

Када је реч о самом клизисту, ситуација се делимично компликује. Због промене кретања подземних вода, како је објаснио, дошло је до враћања претходне воде, која је јуче почела да се мути што говори о томе да се нештао дешава у клизишту - или се слеже или припрема неки нови покрет.

"Не знамо шта се дешава са клизиштем, јер је терен неприступачан. Вероватно се мало смирује, али за сутра се најављује озбиљнија киша која може да направи већи проблем и донесе воду на самом клизишту и терену изнад, што може покренути нове количине земље", упозорава Јанковић.

Он додаје да се на том делу саобраћај одвија на сопствену одговорност и то само за снабдевање општине јер, како каже, "намера је да омогућимо да општина живи".

Богићевић је апеловао на људе добре воље, компаније и државу да помогну угроженом становништву, пре свега у дизел гориву и бензину, јер, како је рекао, дневно се троши 3,5 тоне дизела.

Такође, он је апеловао да се у Мали Зворник више као хуманитарна помоћ не шаљу животне намирнице које су лако кварљиве јер немају капацитете за смештај такве робе.

Коментари / 0

Оставите коментар