16 година БН телевизије

Телевизија БН обиљежава 16 година успјешног постојања и рада.

Република Српска 25.04.2012 | 09:38
16 година БН телевизије

Од оснивања наша медијска кућа се постепено, али квалитетно развијала, тако да је данас препознатљива широм свијета.

Пуних 16 година БН телевизија заузима значајно мјесто на медијском небу.
Међу првим приватним медијским кућама у Босни и Херцеговини, телевизија БН је са емитовањем програма почела 1998. године.

Захваљујући јасној визији оснивача и запослених, за веома кратак период БН телевизија је доспјела у медијски врх РС, БиХ, бивших југословенских република, али и свијета: Европе, Сјеверне Америке и Аустралије.

Препознатљива по разноврсном програму, квалитетном кадру и савременој опреми, ова медијска кућа је прихваћена у домовима широм земаљске кугле.

Гледаоци су у старту препознали квалитет, актуелно и објективно извјештавање, те праћење пулса, потреба и интересовања грађана.

Пословни успјех БН телевизија постиже, првенствено, производњом независног, квалитетног и утицајног информативног програма, који је заштитни знак ове медијске куће и сваки дан биљежи све већу гледаност.
То потврђују бројна истраживања престижних агенција, али и гледаоци нашег програма у непосредном контакту.

Широка је палета информативних емисија које БН телевизија свакодневно нуди својим вјерним гледаоцима: четири блока вијести, “Данас у Српској”, “Објективом кроз Семберију”, Дневник 1, 2 и 3, политички магазин “Црно на бијело”, емисије “Пулс” и “Изазови”, те емисија намијењена пољопривредницима “Село”.

Према истраживањима, која користе све релевантне ТВ станице у БиХ, у 2013. години БН телевизија остварила је статус најгледаније ТВ станице са сједиштем у Републици Српској на територији цијеле БиХ.
Укупан шер БН ТВ у 2013. години за Републику Српску био је највиши и износио 15,8.

И у прва три мјесеца ове године БН телевизија је на самом врху гледаности.

БН телевизија иде у корак са временом, прати најновије трендове у свијету информатике, технологије и брзог преноса информација путем сајтова, портала, друштвених мрежа.

Бити први и гледаоцима на вјеродостојан начин пружити тачне информације, велики је изазов.

“Сами себи смо задали јако велике циљеве, високо подигли љествицу, и сада је потребно ту се задржати, а прилагођавати се новим трендовима и формама, када је ријеч о новинарству, јер телевизија је медиј који се развија, свакодневно напредује. Информативна редакција и мрежа наших дописништава омогућава нам да производимо квалитетан програм. Та медијска трка вас тјера да идете напријед, учините све што је у вашој моћи да задржите тај високи рејтинг који имате, а коначну ријеч дају гледаоци”, истиче главни и одговорни уредник информативног програма Сузана Рађен -Тодорић.

У програмској понуди ништа мање не заостаје ни забава врхунског домаћег и страног садржаја.
Емисије из властите продукције, а посебно оне које се емитују уживо, “Недељно поподне”, “БН коктел”, “Као код своје куће”, “Све у 3”, “Ништа лично”, само су неке од емисија БН телевизије које су с поносом постале синоним респектабилне гледаности.

“Циљ нам је да на најбољи начин забавимо наше гледаоце. Забавни програм чине колажни програми, музичке и ријалити емисије, а у плану су нам и породични квизови од јесени. Све у свему, то је обиман и одговоран програм”, појашњава уредник забавно-музичког програма Драгана Мусладин.
Висок рејтинг БН телевизије постигнут је и улагањем у играни програм и емитовањем домаћих и страних серија, те бројних филмских хитова.

“Када је 1998. године БН телевизија почела са радом, програмска шема била је нешто другачија него данас. У основи, као и данас, базирали смо се на информативни програм, затим забавно-музички и играни. Ми улажемо доста и у нашу продукцију.

До сада смо били продуценти неколико позоришних представа и филмских комедија, а у најави је и реализација серије-комедије “Добро јутро, комшија”, најављује планер програма Далиборка Шиљеговић.

Велику гледаност БН ТВ захваљује традиционалном емитовању цјелодневног отвореног програма за Божићне и Васкршње празнике, те за Дан Републике и славу града Бијељина, што је јединствено на овим просторима.

Технологија емитовања, обраде видео и аудио материјала, као и интерни систем комуникације, увезани су у јединствен ланац најсавременије телевизијске производње.

“У старту смо поставили циљ и правац којим смо кренули. Било је тешких и напорних година да би остварили тај циљ, али труд се исплатио. Увијек смо настојали да будемо другачији, али да не изађемо из професионалног оквира. Настојали смо да се издвојимо по нечему, никада нисмо хтјели да копирамо друге, већ да пласирамо сопствене идеје”, наглашава реализатор програма Дарио Стојановић.

За свој рад уредници и новинари БН ТВ награђивани су више пута, а резултати које смо постигли говоре да смо оправдали очекивања свих Вас, због којих и постојимо.

Хвала Вам што сте нам све ове године указивали повјерење и доприњели да на медијском небу све јаче сијамо и испуњавамо ваше домове.

Захваљујући Вашем повјерењу, наставићемо да одолијевамо изазовима времена и храбро корачамо путем истине, објективности, професионалне етичности и одговорности.

ВАША БН ТЕЛЕВИЗИЈА

Коментари / 14

Оставите коментар
Name

петар

20.04.2014 12:07

Срећан вам рођендан,најбољи сте само тако наставите.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дејо Градиска

20.04.2014 12:37

Са срецом вам било.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БОЗО

20.04.2014 20:09

Добра вам телевизија подздрав из америке!11!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Михајло Бањалука

20.04.2014 20:37

Једноставно најбољи по многим питањима. Све најбоље у будуцем раду!

ОДГОВОРИТЕ
Name

веца

21.04.2014 00:19

цеститам вам 16 родјендан да сте зиви и здрави дуго година и да обогатите серијски програм новим сапуницама продукције телемундо нпр. донте еста елиса-2010 ла цаса де ал ладо-2011 релационес пелигросас,цоразон валиенте-2012 ел ростро де ла венганза-2013

ОДГОВОРИТЕ
Name

Срећан вам рођендан,најбољи сте само тако наставите.

21.04.2014 11:10

Срећан вам рођендан,најбољи сте само тако наставите. Са срецом вам било. БОЗО 20.04.2014 22:09 Добра вам телевизија подздрав из америке!11!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

озрен и возуца

21.04.2014 13:47

Цеститке и од мене али како тако гледана тв а само 6 цеститки и то вецином из Америке цуди ме да нема Босица?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Француз

21.04.2014 18:17

цеститам и зелим вам све најбоље !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Димитрије Грчић, Градишка

22.04.2014 06:12

Срећан рођендан, живи и здрави били!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ГОРАН ВРС

22.04.2014 08:31

Цеститам и свака цаст на објективности.Пуно среце у даљем раду

ОДГОВОРИТЕ
Name

патриота

22.04.2014 09:23

БН-реални и објективни.једини у РС, за разлику од режимских медија и штампе: све их Миле купио.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Предраг Нишевић, Београд

24.04.2014 07:58

Ако срећа није илузија ако људи заиста могу бити срећни онда безброј таквих тренутака поводом рођендана жели Вам ПЕЂА из Београда. Више Вас гледам него РТС

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВОЖД

24.04.2014 08:10

Још двије године до пунољетства, али БН је већ одавно превазишла дјечије и пубертетске изазове! Зато, сретно до пунољетства са жељом да трајете и трајете још дугооо и дугоооооо!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЕНИС

24.04.2014 08:52

НЕКА ВАМ ЈЕ СА СРЕЦОМ!!! :)

ОДГОВОРИТЕ