Prirodna prevencija gripa

Saveti Dmitrija Jurovskog za zaštitu od virusa. Imunitet možete da ojačate i bez upotrebe veštačkih suplemenata, već prirodnim sredstvima. Iskoristite med, beli luk, malinu, ribizlu, lipu, zovu, mleko. . .

Zdravlje 20.02.2018 | 09:38
Prirodna prevencija gripa
Iako je zima već pri kraju, lekari upozoravaju na opasnost širenja virusa gripa. Kako da se zaštitite od infekcije i ojačate imunitet uz pomoć prirodnih lekova? Na ovo aktuelno pitanje odgovara ruski travar Dmitrije Jurovski, koji danas deli recepte za prevenciju prehlade i gripa.

Med i beli luk

Jednu kašiku meda izmešajte sa jednom kašikom sitno iseckanog belog luka. Uzimajte svakodnevno pre spavanja jednu kašiku ovog sredstva uz toplu vodu.

Malina i ribizla

U sto mililitara ključale vode stavite jednu kašiku meda, jednu kašiku maline, jednu kašiku crne ili crvene ribizle. Ostavite da odstoji 15 minuta. Konzumirajte pola čaše napitka tri puta dnevno pre obroka.

Lipa i zova

Jednu kašiku cveta lipe pomešajte sa jednom kašikom cveta crne zove. Prelijte smesu sa čašom vode i kuvajte od pet do deset minuta. Uzimajte jednu čašu toplog čaja svakodnevno.

Cikorija i srdačica

U čašu ključale vode dodajte jednu kašičicu srdačice i jednu kašičicu mlevenog korena cikorije. Sačekajte da odstoji pola sata. Konzumirajte pola čaše napitka tri puta dnevno.

Urma i mleko

Četiri do pet plodova sveže urme prelijte sa jednom čašom mleka. Kuvajte na slaboj vatri pet do deset minuta. Popijte čašu toplog napitka pre spavanja.

Ren i med

Sitno izrendajte koren rena, stavite ga u teglu i dodajte malo vode. Dobro zatvorite teglu poklopcem i sačekajte sat vremena. Nakon toga procedite sok od rena i stavite u njega kašiku meda. Uzimajte jednu kašiku ovog sredstva ujutro i uveče.

Novosti
foto:internet

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Christian Sweden

25.02.2018 14:13

Gripu izaziva virus. Jedina prevencije ako u krvi vec postoje antitjela za taj virus. Sve ostalo su lazi. Zato se prave vakcine koja imaju antitjela samo za tu vrstu gripe, ako je mutirala, jer znamo da virus ima RNk (ne DNK), tako da se razmnozava ubrizgavajuci se u bijala krvna crnca i time potpunjava voj RNK kod i mutira, stoga samo vakcina ili preboljeni virus pomazu. Zutica, Svinjska kgipa i ostale oblike virusa kao sto je i HIV nece sprijecit bijeli luk, lipa, zova, mlijeko, ren, med i slicno. Ono sto je tacno je da mogu podici malo imunitet tako da se tijelo lakse i brze izbori sa gripom. Prevencija je izbijegavanje prostora gdje je neko ko je bolestan, pogotovo ako ta osoba kise ona se prenosi kapljicnim putem. Tokom zime nos nam curi pa se gripa lakse zaljepi i razmnozi u nocu pa ide na dalje. Izbijegava ako vec dodirujemo kvake, i slicno da rukama dodirnemo NOS ili OCI, to je najbrzi put virusa u tijelo.

ODGOVORITE