Banjaluka: Vrata grada će biti otvorena za domaće privrednike!

Kandidat za gradonačelnika Banjaluke ispred Saveza za promjene posjetio je pogon kompanije Gloria line u Vrbanji, gdje je razgovarao sa vlasnicima i zaposlenima o mogućnostima podrške grada privrednicima i mogućnostima ukidanja parafiskalnih nameta.

Narodni Demokratski Pokret 26.09.2016 | 15:48
Banjaluka: Vrata grada će biti otvorena za domaće privrednike!
- Preduzeće Gloria line zapošljava radnike, bavi se proizvodnjom, rade na domaćem tržištu i izvoze svoje proizvode. Bore se da zaposle ljude u realnom sektoru i to je ono što Banjaluci treba - radna mjesta u realnom sektoru. Razgovarao sam i sa drugim privrednimcima, svima su problemi isti i svi imaju brojne probleme koji mogu da se riješe. Od parafiskalnih nameta, do ogromnih poreskih optrećenja na plate zaposlenih. 

Ne može trošak gradske adminsitracije da pada na leđa onih koji rade i proizvode. Zato hoću da čujem iskustv preduzetnika i radnika. A mnogo problema postoji, mnoge firme su otišle zbog parafiskalnih nameta. Svako jutro ovde kroz Vrbanju prolaze autobusi koji voze radnike u Kotor Varoš. Da li je Kotor Varoš možda u drugoj državi? Nije, ali mi ovde imamo problem sa lokalnim administrativnim propisima koji bez ikakve potrebe opterećuju realni sektor - istakao je Čavić.

Zapošljavanje i stvaranje povoljnih uslova za poslovanje i pokretanje posla je prioritet broj jedan, a to je ujedno i jedini način za rješavanje probema socijalno ugroženih kategorija stanovništva.

- Činjenica je da 12% budžeta ide na socijalne kategorije, ali jedino zapošljavanjem možemo da smanjimo davanja za socijalne kategorije, na način da ljude zaposlimo i da više ne žive na teret socijalnih službi, nego da rade, privređuju i da imaju iste šanse kao i svi ostali. Zato je moj plan da odmah uložim 6 miliona za stvaranje novih radnih mjesta - kaže Čavić.






Izborni štab kandidata za gradonačelnika Banjaluke ispred Saveza za promjene

Komentari / 0

Ostavite komentar