Spartak za Đurđevića! Tri razloga zbog kojih Partizan čeka ljeto...

Lider Premijer lige Rusije želi napadača mlade reprezentacije, crno-beli neće dozvoliti da im se ponovi "slučaj Škuletić". . .

Fudbal 17.02.2017 | 21:00
Spartak za Đurđevića! Tri razloga zbog kojih Partizan čeka ljeto...
Jedina prava višemilionska - pismena - ponuda koju je Partizan dobio ove zime stigla je za Uroša Đurđevića! I odbijena je.

Klub iz Humske 1 vešto je čuvao ime potencijalnog kupca, po kuloarima se pričalo da je iz Rusije, a da u najvećoj državi sveta znaju za učinak kapitena mlade reprezentacije Srbije potvrđeno je današnjim saznanjem da se nalazi na listi želja Spartaka iz Moskve.

MOZZART Sportu je rečeno da je lider Premijer lige Rusije (prelazni rok traje do 28. februara) stavio Đurđevića na radar i da postoji mogućnost da ga angažuje. Ne pre leta.

Iz više razloga.

Prvi je činjenica da se za vikend nastavlja Superliga Srbije i da crno-beli ne bi smeli sebi da dozvole luksuz kao pre dve godine - kad je, takođe, na klupi sedeo Marko Nikolić - da pred prolećnu sezonu ostanu bez jednog od najboljih igrača. Tad ih je Petar Škuletićnapustio zbog sjajne ponude Lokomotive (4.000.000 evra), sad drugi velikan iz Moskve želi strelca 11 golova iz prvog dela sezone, koji je oživeo karijeru na Topčiderskom brdu, međutim, Partizan u istu avanturu neće da se upusti, jer bi to ugrozilo sportske ambicije.

Pogotovo što su minulih sedmica stigle rate od obeštećenja za letos realizovane transfere Darka Brašanca u Betis i Saše Lukića u Torino, a to bi trebalo da bude dovoljno da preživi narednih nekoliko meseci.

Prema nezvaničnim informaicjama, Spartak je spreman da plati oko 2.5000.000 evra. Partizan se nada da bi mogao da uzme više. Optimizam bazira na činjenici da je Uroš Đurđević, za razliku od letos, sad prošao pripreme i još bolje se razume sa Leonardom, zbog čega se očekuje da bude još efikasniji. Ovo je i godina u kojoj će, kao vođa mlade reprezenatcije Srbije, učestvovati na Prvenstvu Evrope u Poljskoj, gde su slučaju golova - a imamo takav tim da se opravdano nadamo visokom plasmanu - cena može samo da mu raste. Čak ima i nagoveštaja da bi u bliskoj budućnosti mogao da dobije poziv i u “A” državni tim, što bi dodatno uticalo na tržišnu vrednost.

Crno-beli će, svakako, biti na dobitku. Uroša Đurđevića doveli su bez obeštećenja i u slučaju da ih odvede do titule imaće korist kako na sportskom, tako i finansijskom planu. Zato su u situaciji da sačekaju leto, tim pre što je i sam fudbaler “namestio” glavu da ostaje do kraja sezone.

Ponude koje je Partizan dobio za Leonarda i Evertona nisu bile “na papiru”, već usmene, ona Slovana iz Bratislave za Uroša Damnjanovića tek bi trebalo da stekne status zvanične (vezista dogovorio lične uslove), Anderleht za Nikolu Milenkovića, odnosno Sent Etjen zaNemanju Mihajlovića bili su po principu “ako prodamo naše igrače, oni dolaze kao zamene”, interesovanja Antalije za Alena Stevanovića, odnosno Alanje i Lansa za Bojana Ostojića nisu prelazila više od 500.000 evra, dok Valerija Božinova uprava nije htela da pusti bez određenog obeđtećenja.

Izvor: mozzartsport

FOTO: MN Press

Komentari / 0

Ostavite komentar