Gajić simbolično predao zastavu Srbije Stojkoviću i Tadiću

- Ministar sporta Zoran Gajić posetio je danas u Staroj Pazovi fudbalsku reprezentaciju i tom prilikom simbolično je predao zastavu Srbije selektoru Draganu Stojkoviću i kapitenu Dušanu Tadiću uz želju da obraduju naciju dobrim igrama i rezultatima na Evropskom prvenstvu, saopštio je danas FSS.

Fudbal 11.06.2024 | 13:30
Gajić simbolično predao zastavu Srbije Stojkoviću i Tadiću

EURO će biti održan u Nemačkoj od 14. juna do 14. jula, a Srbija će igrati u grupi C sa selekcijama Engleske, Danske i Slovenije.

"Orlovi" večeras putuju u Nemačku, a prvi meč će odigrati 16. juna protiv Engleske.

"Zastava u našem narodu tradicionalno ima simboličnu vrednost. Iz svake sportske borbe vraćali smo se kao pobednici, želim i fudbalskoj reprezentaciji da se vrati kao pobednik", rekao je Gajić, preneo je FSS. 

To znači da ostanu zdravi, da daju sve od sebe i da odigraju najbolje što mogu u datom trenutku. U tom slučaju, mi ćemo bez obzira na rezultat biti zadovoljni, dodao je ministar sporta.

"Pozivam celokupnu fudbalsku i sportsku javnost u Srbiji da navijaju za naše fudbalere na drugačiji način nego što se navija za Crvenu zvezdu, Partizan, Vojvodinu ili neki drugi klub. Da gledaju samo ono što je lepo, sve ono dobro što rade igrači, selektor i ljudi iz FSS. Ako svi budemo zračili pozitivnom energijom, to će se reflektovati i na ekipu. Nemam uopšte dilemu da će igrači pružiti 110 odsto svojih realnih mogućnosti", zaključio je Gajić.

Stojković je izrazio zadovoljstvo što podrška državnom timu Srbije stiže sa svih nivoa.

"Posetu ministra sporta shvatamo kao gest velike podrške reprezentgaciji uoči najvećeg kontinentalnog takmičenja. Gospodin Gajić je bio vrhunski sportista i selektor, zna koliko je važno kada ekipa ima vetar u leđa od strane cele nacije.

Odlazimo za Nemačku spremni da damo sve od sebe, da Srbiju učinimo ponosnom. Nemojte da sumnjate da će ovi momci bukvalno dati i više od maksimuma. Naš cilj je da reprezentujemo svoju zemlju u najboljem mogućem svetlu.

Uveren sam da ćemo se na kraju svi zajedno radovati. Ministru hvala na poseti i velikoj podršci koju nam pruža pred ovo veliko takmičenje", rekao je Stojković.

(Tanjug) Foto: FSS

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Rainer1893

11.06.2024 15:22

Uz Božiji pomoć💪💪💪 Iiiiidddeeeeemmmooooo…

ODGOVORITE
Name

Ekser

11.06.2024 16:09

Koji Cirkus.

ODGOVORITE