Спартак за Ђурђевића! Три разлога због којих Партизан чека љето...

Лидер Премијер лиге Русије жели нападача младе репрезентације, црно-бели неће дозволити да им се понови "случај Шкулетић". . .

Фудбал 17.02.2017 | 21:00
Спартак за Ђурђевића! Три разлога због којих Партизан чека љето...
Једина права вишемилионска - писмена - понуда коју је Партизан добио ове зиме стигла је за Уроша Ђурђевића! И одбијена је.

Клуб из Хумске 1 вешто је чувао име потенцијалног купца, по кулоарима се причало да је из Русије, а да у највећој држави света знају за учинак капитена младе репрезентације Србије потврђено је данашњим сазнањем да се налази на листи жеља Спартака из Москве.

МОЗЗАРТ Спорту је речено да је лидер Премијер лиге Русије (прелазни рок траје до 28. фебруара) ставио Ђурђевића на радар и да постоји могућност да га ангажује. Не пре лета.

Из више разлога.

Први је чињеница да се за викенд наставља Суперлига Србије и да црно-бели не би смели себи да дозволе луксуз као пре две године - кад је, такође, на клупи седео Марко Николић - да пред пролећну сезону остану без једног од најбољих играча. Тад их је Петар Шкулетићнапустио због сјајне понуде Локомотиве (4.000.000 евра), сад други великан из Москве жели стрелца 11 голова из првог дела сезоне, који је оживео каријеру на Топчидерском брду, међутим, Партизан у исту авантуру неће да се упусти, јер би то угрозило спортске амбиције.

Поготово што су минулих седмица стигле рате од обештећења за летос реализоване трансфере Дарка Брашанца у Бетис и Саше Лукића у Торино, а то би требало да буде довољно да преживи наредних неколико месеци.

Према незваничним информаицјама, Спартак је спреман да плати око 2.5000.000 евра. Партизан се нада да би могао да узме више. Оптимизам базира на чињеници да је Урош Ђурђевић, за разлику од летос, сад прошао припреме и још боље се разуме са Леонардом, због чега се очекује да буде још ефикаснији. Ово је и година у којој ће, као вођа младе репрезенатције Србије, учествовати на Првенству Европе у Пољској, где су случају голова - а имамо такав тим да се оправдано надамо високом пласману - цена може само да му расте. Чак има и наговештаја да би у блиској будућности могао да добије позив и у “А” државни тим, што би додатно утицало на тржишну вредност.

Црно-бели ће, свакако, бити на добитку. Уроша Ђурђевића довели су без обештећења и у случају да их одведе до титуле имаће корист како на спортском, тако и финансијском плану. Зато су у ситуацији да сачекају лето, тим пре што је и сам фудбалер “наместио” главу да остаје до краја сезоне.

Понуде које је Партизан добио за Леонарда и Евертона нису биле “на папиру”, већ усмене, она Слована из Братиславе за Уроша Дамњановића тек би требало да стекне статус званичне (везиста договорио личне услове), Андерлехт за Николу Миленковића, односно Сент Етјен заНемању Михајловића били су по принципу “ако продамо наше играче, они долазе као замене”, интересовања Анталије за Алена Стевановића, односно Алање и Ланса за Бојана Остојића нису прелазила више од 500.000 евра, док Валерија Божинова управа није хтела да пусти без одређеног обеђтећења.

Извор: моззартспорт

ФОТО: МН Пресс

Коментари / 0

Оставите коментар