Жена нападача прије три дана напустила Србију

Беса (26) рођена у Беранама, супруга терористе Милоша Жујовића, напустила је Србију прије три дана.

Србија 30.06.2024 | 08:10
Жена нападача прије три дана напустила Србију

Она је 27. јуна отишла за Црну Гору, сазнаје Блиц.

За сада се не зна поуздано да ли је знала за терористички план супруга, односно да ли је саучесница у терористичком нападу мужа на израелску амбасаду у Београду.

Према сазнањима Блица, МУП Србије затражио је од црногорске полиције привођење и испитивање Жујовићеве супруге.

Милош Жујовић који је по преласку у ислам узео име Салахудин са супругом је живио у Новом Пазару.

Како сазнајемо, они имају једног сина Н. Ж. који ће 4. јула напунити годину дана. Према информацијама које се још провјеравају, а којима располаже српски МУП, Беса Жујовић је трудна.

У стану који су изнајмљивали у Новом Пазару, осим смећа, пронађене су и пелене.

Беса је рођена муслиманка. МУП Србије објавио је јуче фотографију терористе Милоша Жујовића и Бесе која је направљена 11. марта у Управи за странце приликом њене пријаве боравка. Беса је потпуно покривена и носи никаб, који има само отвор за очи.

Ова врста одијевања у коју спада и бурка у којој су и очи прекривене велом забрањена је у појединим европским земљама. Посљедња у низу то је урадила Швајцарска прошле године у септембру. Прве државе у Европи које су забраниле ношење 2011. су Француска и Белгија, а потом Бугарска, Аустрија, Данска.

Како је Блиц писао, терориста Милош Жујовић, и раније је био познат по насилничком понашању, наиме, по свједочењу Мерсихе Г, мајке болесног дјетета из Рожаја, Жујовић ју је напао у аутобусу на линији Београд – Бар.

Насилник

Мерсиха Г. је описала да ју је Жујовић ударио, иако је била сама са дјецом, а потом је пријетио да ће се “играти са њиховим главама”.

Потпредсједник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова Ивица Дачић донио је одлуку послије јучерашњег терористичког напада о проглашењу црвеног нивоа безбједносних пријетњи од тероризма. Сви припадници Министарства унутрашњих послова предузимају мјере како би осигурали безбједност и сигурност грађана – стоји у опису фотографија објављених на Инстаграм профилу МУП-а.

Полиција је јуче ухапсила и Игора Деспотовића (25) због сумње на терористичко удруживање заједно са убијеним нападачем Милошем Ж., након напада на припадника Жандармерије самостријелом испред Амбасаде Израела у Београду. Деспотовић није први пут хапшен због планирања терористичког напада.

Подсјећамо, Жујовић је јуче око 11 сати самостријелом погодио припадника Жандармерије Милоша Јевремовића (34) у врат испред Амбасаде Израела у Београду, а код себе је имао и нож.

Милош Јевремовић (34), припадник Жандармерије кога је нападач ранио самостријелом, оперисан је у Ургентном центру гдје му је из врата извађена стријела и налази се у стабилном стању.

(Блиц) Фото: Блиц/Уступљена фотографија

Коментари / 11

Оставите коментар
Name

Ста реци

30.06.2024 08:35

Мислим да ово треба добро испитати . Много тога није јасно. Ко стоји иза тога ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Обичан градјанин

30.06.2024 09:57

Важно је имати срце и дусу тј. Емпатију. Поштујем људе све поштене било које вјере а и атеисте. А они који се крију иза неке вјере то су очито криминалци од неког интереса којим је испран мозак од људскости хуманитарности. Животиње су људскије.

Name

Ре

30.06.2024 10:32

Умотана или умотан? да се невиди јели муско или женско је циста ругоба . Цас обично умотаним вјерницима и не умотаним али чистих душа.

Name

ре Обичан грађанин

30.06.2024 11:34

👍.Тако размишља свако нормалан.Сви имамо исте крвне групе,исто патимо,веселимо се...Само се ограничени(ментално ,интелектуално) затварају у своје групе.

Name

123

30.06.2024 08:49

Турцину руке крваве до лаката а потурици до рамена . Цак и након хиљаду година толико је истине у тој изреци .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Одг

30.06.2024 08:57

“Религија мира”

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

30.06.2024 10:07

Не ради се о религији него о криминалцима који глуме неку религију . Глумци и убице из било којег народа је ужасан и не људски чин било у ратовима или у миру.

Name

+

30.06.2024 09:43

Овај потурица се могао продати само за паре. дебил и дијелује. Лијени да раде, а ДИЈЕЦУ праве. Љеност је најтежа болест. Нису то никаква мудра убијеђења. Продао се дебил. И у смрт. ,???

ОДГОВОРИТЕ
Name

135

30.06.2024 10:04

А ста казе његоб брат Деан Драгојевиц?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мирослав

30.06.2024 12:44

Зена му је бас наоцита, лепотица. А он је будала, како се могла тако лепа удати за такву будалу, за терористу?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гкхг

01.07.2024 12:28

Да се оженио српкињом неби се то десило,она је крива за све,она га је увела у те болеснике

ОДГОВОРИТЕ