Њемачка сломила Данску и прошла у четвртфинале ЕП

Фудбалери Немачке пласилрали су се у четвртфинале Европског првенства победом над Данском 2:0 (0:0).

Спорт 29.06.2024 | 23:21
Њемачка сломила Данску и прошла у четвртфинале ЕП

Голове одлуке постигли су Каи Хаверц са беле тачке у 52. минуту меча и Џамал Мусијала у 68. минуту.

Гледали смо динамично прво полувреме, а једино што је недостајало су голови.

Немачка је на старту дуела имала потпуну теренску иницијативу, ређали су се напади испред гола Шмајхела који је био најзаслужнији што је на семафору поред имена Немачке стајала нула.

Шлотербек је постигао гол у 4. минуту, али је он поништен због фаула у казненом простору.

Ималу су изабраници Јулијана Нагелсмана "више од игре", решале су се прилике, али је изостала реализација.

Данска је претила из контре, а мало је недостајало да Хојлунд казни промашаје домаћих.

У 35. минуту сусрета, судија Оливер је прекинуо утакмицу због јаког невремена кије је захватило Дортмунд. Грмело је, почела је јака киша и лед, а није било друге него да играчи оду у свлачионицу.

Прекид је трајао пуних пола сата, а када се све смирило, играчи су се вратили на терен. Могла је Немачка преко Хаверца до предности "из свлачионице", али му је фантастични Шмајхел одбранио ударац главом. Каква драма у другом делу игре.

Андерсен је довео свој тим у предност у 48. минуту, али је његов гол поништен због милиметарског офсајда. Исти играч је скривио једанаестрац само четири минута касније, када га је погодила лопта у руку у казненом простору.

Судија Оливер је гледао ВАР и досудио казнени ударац. Хаверц је преузео одговорност и довео свој тим у предност на радост навијача.

Наставила је Немачка са нападима, а Хаверц је умало дуплирао предност, али је шутирао поред гола, иако је изашао сам испред Шмајхела.

Џамал Мусијала је у 68. минуту показао зашто је један од најталентованијих играча на свету.

Примио је деубинску лопту, изашао пред Шмајхела и послао диван јударац иза леђа фантастичног голмана Данске. Покушавали су Данци, али нису имали снаге за нешто више на овом мечу.

Вирц је постигао гол у 91. минуту, али је поништен због недозвољене позиције.

Немачка ће у четвртфиналу играти са победником меча Шпанија - Грузија, а нема сумње да сви очекују дуел "Црвене фурије" и "Панцера" за пласман међу четири најбоље селекције Европе.

(Курир) Фото: ЕПА-ЕФЕ

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

МW

29.06.2024 23:54

Ма СТА сломила Данска играла боље!

ОДГОВОРИТЕ
Name

А како тако

30.06.2024 07:08

Опет мрске Швабе у свему најбоље,ааааа како ће то Бурле и пичоусти пребољети.Ма ми смо први од позади у свему .. Држите се бурле и сигурно сте црнолисташ доживотни.Нико нас несмије тучи осим Ната ЦИА и Сипа..А Швабе воле Босанце и сваки дан зафаљују бурли за раднике..

ОДГОВОРИТЕ