Док сте послушници СНСД-а бићете на функцији или иде смјена

Док сте наши послушници, бићете на функцији, макар на оној вршиоца дужности, али чим се дрзнете и искажете властити став, више вас неће бити – порука је коју СНСД шаље својим коалиционим партнерима, оцјењују наши саговорници. 

Република Српска 29.06.2024 | 20:45
Док сте послушници СНСД-а бићете на функцији или иде смјена

Владајући СНСД више не мари ни за своје коалиционе партнере. Уцјенама и политичком трговином функционере из странака владајуће коалиције превлачи у своје редове. Циљ је, кажу у опозицији, успостављање тоталне контроле. 

Након што је ДЕМОС најавио да ће у пет општина имати своје кандидате за начелнике, укључујући и Пале, смијењени су сви кадрови, директори и начелници које именује Скупштина општине Пале и Град Источно Сарајево.

Да би контрола власти била потпуна, а самовоља једног човјека у потпуности испоштована, свима који покушају да парирају СНСД-у, јасно се ставља до знања ко је главни, каже предсједник СДС-а Милан Миличевић. 

“Отприлике се негдје видјело да је мјера тог јачања када неко пређе 100 хиљада гласова. Онда га, као што је то било са некадашњим ДНС-ом, подијели на двије стране.

Након оволико времена, ја сам сигуран да су то политички потези који су људима који живе у Републици Српској потпуно познати и да то више не може да се прода под фирмом било каквог патриотизма или жеље за напретком људи који живе у Републици Српској“, каже Миличевић. 

Од свог настанка до данас, СНСД врши политички притисак, купује функционере, одборнике, посланике и у своје редове увлачи људе чији мотиви немају никакве везе са добробити грађана, каже Миличевић. 

„Нико није прешао из идеолошких разлога, већ управо из личног интереса. То је типично за једно аутократско друштво, диктаторско друштво. Држава, то сам ја. Односно све мора бити под контролом једног човјека и једног уског круга људи“, објашњава Миличевић.

За владајућу странку знање и образовање нису битни. Није битна ни сумњива прошлост људи који зарад личног интереса изнова и изнова обмањују бираче, битна је само послушност, каже генерални секретар Народног фронта Дијана Јешић. 

„Ми имамо пресуђене људе који мијењају само директорске фотеље. Добију пресуду за привредни криминал или за насиље или за превару, као што имамо министра осуђеног за превару. То очигледно власт не брине.

Они се мало притаје или промијене странку па онда преко неке друге странке дођу на неку другу директорску позицију. Ја не знам да ли су то директори опште праксе министри опште праксе, да могу апсолутно све области да знају и да покрију и да ли су рођени као директори“, пита се Јешић.

Док сте наши послушници, бићете на функцији, макар на оној вршиоца дужности, али чим се дрзнете и искажете властити став, више вас неће бити – порука је коју СНСД шаље својим коалиционим партнерима, оцјењују наши саговорници. 

(БН) Фото: БН

Коментари / 21

Оставите коментар
Name

блбл

29.06.2024 20:56

Неко га је ухватила вуна..ТИКА, ТАКА...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре за правду

29.06.2024 21:54

Тако и треба са привјесцима. Ништа друго нису заслужили. Буџетски паразити. Треба их одмах ногом у задњицу. Отјерати наглавачке.

Name

Јово Добојлија

29.06.2024 22:23

Када ће овај Додик да иде са власти стварно је досадио и богу и народу дабогда се распо и сасуо као стара трнка...

Name

Мајдан

29.06.2024 20:57

Није ми јасно о шумовима на вези са СНСД,то у Угљевику тако складно функционише годинама и појам слоге и хармоније када се дијели плијен

ОДГОВОРИТЕ
Name

Xy

29.06.2024 20:57

СВИ ОВИ ОКО ДОДИКА ЦЕСЦЕ МИЈЕЊАЈУ СТРАНАЦКИ ДРЕС НЕГО ГАЦЕ.ДРЕС ИМ ДОНОСИ НОВАЦ И ПРИВИЛЕГИЈЕ,СКУПЕ АУТОМОБИЛЕ,ЛУЈ ВИТОН ТОРБЕ,А ГАЦЕ ТРЕБА ПРАТИ,НЕ ИСПЛАТИ ИМ СЕ ТРОСИТИ ВРИЈЕМЕ ЗА ТО.ДОКЛЕ ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бијељина

29.06.2024 21:25

Додјите да видите ста се ради у фирми Ад Град гдје сваки дан се запосљавају људи а рацун блокирала пореска и радници немају плате ,људи умиру у тој фирми не могу да се лијеце јер нису уплацени добриноси.Ста Дико. Иваниц као предсједник Надзорног обора уради на томе у тој фирми.Нек се СНСД укљуци мало у десавања у Ад Граду.

Name

Ре Бјељина

29.06.2024 21:34

Они су укљуцени само у крадју. Није ми зао ти радника,они су странацки запослени,бас као у дому здравља.

Name

једном ријечју,

29.06.2024 21:21

Хајвеће зло које је задесило србе је владавина снсд и милорада додика са коалицијом и папцима прелетачима,од кога ћемо се дуго опорављати.Уништили ду морал,образовање,културу,храброст,све оно што је красило српски народ.Постали смо народ без будућности и снаге.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нема

29.06.2024 21:35

Нема те функције за шта бих продао свој образ и сваки убоги дан доживљавао разна понижења али види сенекоме све може стати под капу ради ситног интереса а на крају це вас пустити низ воду као и Марка Павица

ОДГОВОРИТЕ
Name

Идеално

29.06.2024 23:59

Није ми зао Павица. Када је опозиција спасила онај рудник, Павиц је тада могао окренути историју Р. Српске на другу страну...а он је отисао поново са Додиком...

Name

Бања Лукаа

29.06.2024 21:50

Ја колко видим..само се писе по форумима..коментарима.. Они лапају а ми писемо ко фол..и они то знају да нико неце да се супростави..и тако вец 20година..јебо писање..нема од тог нист..вец бунт..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Приједорчанин

29.06.2024 22:15

Највиŝе мрзим ријеч коју неко изговори из власти или опозиције "патриотизам"толико упрљана и девастирана ријеч ко крпа из септичке рупе,ријетко се за неког може рећи патриота (мислим на ове из власти и опозиције) све је лоповлук и интерес,погладајде само око себе...

Name

Пао с Марса

29.06.2024 22:07

Снсд је злочиначко мафијашка секта. Отићи ће само насилно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гоци

29.06.2024 23:20

Мислим да це први отици од додика Цубриловиц

ОДГОВОРИТЕ
Name

Беба Вулиц

30.06.2024 00:50

Бурло, твоје криминално јато се осипа! Осим ако нам нецес дати референдум о мирном раздрузивању!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Горан

30.06.2024 03:25

У ад Град под хитно треба довести испекцију рада јер постоји одлука Надзорног одбора да се не примају радници а доведоно је 13 радника после тога.Бојане под хитно морас размотрити ситуацију у фирми овој.

Name

Реално

30.06.2024 07:50

Тако треба са прелетацима јос су им и добри морају их дисциплиновати а њихови сефови су омастили бркове због тога јбг

ОДГОВОРИТЕ
Name

АКТИВИСТА

30.06.2024 08:58

Троши их дезертер као тоалет папир. А и служе за говна. Само што су се говна напљачкала народних пара. Болест све појела ако Бог да.

ОДГОВОРИТЕ
Name

+

30.06.2024 09:58

Кажњава ДОДИК своје полтроне.

ОДГОВОРИТЕ
Name

А

30.06.2024 20:01

Не допуштам никоме да влада моим умом и вређа моју интелигенцију.Они кои немају своје ја су допустили да им се вређа интелект ал нај више је таквих јер су лабилни и чини ми се приглупи побјегли из камене да не чувају овце а овде им упала кашика у мед ,ја нисам глупа а моја интелигенција је толика када би се суочила с њим да би скочио са зграде од муке мене само Биг може довести у ред и хвала му а ти секташи су за мене рупа на свирали.Нико нема права да вређа моју интелигенцију јер ће ме добро упамтити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

xxxx

01.07.2024 16:51

Алпоконе је то рјешавао на други начин,нема издаје,одмах нестанеш

ОДГОВОРИТЕ