Кијану Ривс стигао у Србију: Спремили му прави српски мени у Шумадији

Иако је најпознатији као глумац, холивудска звезда Кијану Ривс у Крагујевац је стигао као бас гитариста бенда Догстар.

Забава 27.06.2024 | 18:29
Кијану Ривс стигао у Србију: Спремили му прави српски мени у Шумадији

Холивудски суперстар имао је и одређене захтеве, такозвану рајдер-листу, за концерт с бендом у оквиру Арсенал феста. Она је, рекло би се, веома скромна, што није случај кад су у питању звезде његовог калибра.

<имг срц="хттпс://www.курир.рс/дата/имагес/2024/01/12/12/3785034_20240112-12-26-28кијану-ривс-са-бендом-догстар-стизе-на-арсенал-фест-2024--арсеналфест-2023_фф.јпг?вер=1719492314" алт="Кијану Ривс, Арсенал фест" /><спан цласс="имгСоурце">ФОТО: ПРИНТСЦРЕЕН/АРСЕНАЛФЕСТ.РС

- Мислим да је ово један од скромнијих рајдера које сам ја лично прочитала. Углавном, оно што је прва ставка јесте да је све чисто, да ли је то чисти лед, чисти тоалет или чиста соба, то им је најважније. Занимљиво је да он, за разлику од неких рок бендове, тражи безалкохолно пиво и хладан саке, што је јапанско пиће и није уобичајно да се нађе у рајдеру. Воће и све остало, осим кокосове воде, која је већ постала стандард у рајдерима, може да се нађе у продаји овде. Све остало је и више него обичан рајдер, више него скроман. Да су ту чисти пешкири... - истакла је Маја Цветковић, чланица групе Е-плаy и организаторка Арсенал феста за емисију "Експлозив" и додала:

- Једну већу ставку чини секјурити. Свестан је да ту мора да иде неколико прстенова, што његових људи, што локалаца - испричала је она.

И сами домаћини Крагујевчани су се спремили за светску глумачку звезду. У једном ресторану су открили и шта ће Ривсу понудити за оброк уколико се буде одлучио да дође код њих у госте на традиционалну српску гозбу.

<имг срц="хттпс://www.курир.рс/дата/имагес/2022/12/02/14/3270616_кијану-ривс-ап-јордан-страусс_фф.јпг?вер=1719492339" алт="Кијану Ривс" /><спан цласс="имгСоурце">ФОТО: АП ЈОРДАН СТРАУСС

- Пре свега, нагласак ће бити на шумадијској храни. Овде не може ништа да прође без доброг предјела, домаћег хлеба, сармица... Штета што не долази на зиму, да га дочекамо с пихтијама, коленицама, врућом ракијом, која је наш шумадијски чај. И наравно, без прасета овде не може ништа да прође. Припремићемо му обавезно и питу, од тога мора да се почне. Пребранац, јагњећа сармица, све ћемо то лепо да припремимо - истакла је власница једног познатог ресторана у Шумадији.

Колико је заинтересованост за Ривсов долазак у Србију велика, показује и чињеница да је свештенство Храма Светог Саве изразило жељу да глумац посети наш највећи православни храм. Њему су из организације пренели ову занимљиву жељу, али још није познато да ли ће Кијану имати времена да ову посету спроведе у дело.

(<а хреф="хттпс://www.курир.рс/старс/4408236/ово-је-рајдер-листа-кијану-ривса-за-долазак-у-србију">курир.рс)

 

Коментари / 0

Оставите коментар