Метеоролози открили детаљну прогнозу: Стижу врућине у БиХ

Од сутра стиже постепено стабилизација времена, а за викенд нас очекује претежно сунчано и вруће вријеме, најављено је на страници бхметео.ба.

Република Српска 27.06.2024 | 15:44
Метеоролози открили детаљну прогнозу: Стижу врућине у БиХ

Како истичу, наставља се изразито нестабилно вријеме и данас у већем дијелу БиХ.

"Киша, пљускови са грмљавином и локалне непогоде очекују се скоро посвуда. Комбинација спорог струјања, какво ће данас бити изнад наше земље, и локално обилних пљускова може довести до избијања бујичних поплава у појединим мјестима.

Мање падавина данас на крајњем сјеверозападу и сјеверу земље, а највише их се очекује у дијеловима централне и источне Босне", истиче се у објави.

Данас је, додају, уједно и посљедни дан са овако нестабилним временом.

"Од сутра постепено стабилизација времена, а за викенд нас очекује посвуда претежно сунчано и вруће вријеме. Посебно у недјељу (30. јуна) када ће температуре локално достизати до око 35 степени Целзијусових", наводе у објави.

Стабилније вријеме, међутим, неће дуго потрајати, јер послијеподневни и вечерњи сати понедјељка, 1. јула, доносе продор хладне фронте са сјевера уз пад температуре и падавине.

"Оно што је сада помало извјесно, нестабилно вријеме би потрајало у првих пет дана јула, па би касније могло услиједити стабилније вријеме уз више сунчаног времена и топлије", истиче се у објави.

(БН)  Фото: БН

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Цајо

27.06.2024 15:55

Значи послије викенда опет белај. Ово љето ће бити дуго и неизвјесно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Саса

27.06.2024 22:58

Несмањујте број политицара нити њихове бенифиције нити њихове савјетнике отимајте кроз порез од ове сиротиње сто воли национализам дасе ми из дијаспоре имамо коме смејати

ОДГОВОРИТЕ