Сутра одговор Клубу делегата бошњачког народа

Одбор за уставна питања Народне скупштине Републике Српске требало би сутра да утврди одговор на захтјев за заштиту виталног националног интереса у вези са Законом о референдуму и грађанској иницијативи и Изборним законом Републике Српске.

Република Српска 17.06.2024 | 17:49
Сутра одговор Клубу делегата бошњачког народа

Сједница ће бити одржана у парламенту Српске са почетком у 12.00 часова, најављено је из Народне скупштине Републике Српске.

Сједницом ће предсједавати предсједник Народне скупштине Републике Српске Ненад Стевандић.

Вијеће за заштиту виталног интереса Уставног суда Републике Српске утврдило је 10. јуна да су прихватљиви захтјеви Клуба делегата бошњачког народа у Вијећу народа који се тичу утврђивања повреде виталног националног интереса конститутивног бошњачког народа у Закону о референдуму и грађанској иницијативи и Изборном закону Српске.

Законе о референдуму и грађанској иницијативи и Изборном закону Републике Српске Народна скупштина Српске изгласала је на сједници одржаној 19. априла.

(Срна) Фото: Срна

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Игра

17.06.2024 17:58

Изгласан закон, мало попљувана Опозиција у РС а владајуци средили да босњаци у РС оспоре све и тако то иде код великих србенда СНСД,УС, СПС,СП, ДЕМОС. Играмо се са Скупштином РС и успут сваки пут нападнемо Опозицију а народ не конта ништа него сједи кући или по кафићима и за све му свеједно. Исто то ради и Тројка у СА са својим народом. Велике приче, пријетње а онда сједну са Додиком и подијеле још фотеља сто је преостало.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бок

17.06.2024 18:11

Закон о референдуму и треба поништити. У Скупштини је потребна надполовична или двотрећинску већина, а на референдуму већина у односу на број изашлих. Ма немој, а одлука од које све може да глава заболи.