Негативан рекорд: Ово није виђено од 1980. године

Фудбалска репрезентација Србије поражена је од Енглеске са 1:0 у првом мечу Групе Ц на Европском првенству у фудбалу, а сам дуел два тима обиљежио је својеврстан рекорд, и то, негативни.

Спорт 17.06.2024 | 07:46
Негативан рекорд: Ово није виђено од 1980. године

Наиме, од почетка меча Енглези су имали иницијативу, из једне од ријетких прилика, и упућених шутева ка голу, успјели су да затресу мрежу, а онда су се повукли. Са друге стране, Србија је нападала, стварала прилике, али гола није било.

Уз то, цијели меч обиљежио је изузетно мали број упућених укупних удараца ка голу, а све то запало је за око и статистичарима који су изнијели податак да 44 године није виђено тако мало удараца ка голу.

"То није била утакмица за неутралне навијаче, са само 11 шутева укупно - шест за Србију, пет за Енглеску. Тај број је најмањи забиљежен на Европском првенству, мањи од свих осталих 322 утакмица на такмичењу од 1980. године", стоји у објави тхеаналyст.цом.

(Телеграф) Фото: Тањуг/АП

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Мицко

17.06.2024 10:19

Циме се људи замарају. То је исто кад крену набрајати Јокицеве неке рекорде, типа:играц који је направио трипл дабл са најмање попијених цаса воде у току утакмице. Замисли, вау.....

ОДГОВОРИТЕ