Аргументација Вучића јача од Њемачке, Америке...

''Чињеница је да је тас на страни оних који су били уздржани или против, те да је међу тим државама и добар број исламских земаља, јасно говори да је аргументација предсједника Србије Александра Вучића побиједила аргументацију великих сила попут Њемачке, САД, Велике Британије итд. 

Република Српска 23.05.2024 | 19:16
Аргументација Вучића јача од Њемачке, Америке...

Предсједник СДС-а Милан Миличевић оцијенио да гласање у УН показује да већина планете ипак мисли својом главом и да већина свијета схвата да усвајање резолуције отвара нове јазове у БиХ и региону, али потенцијално и у цијелом свијету.

''Чињеница је да је тас на страни оних који су били уздржани или против, те да је међу тим државама и добар број исламских земаља, јасно говори да је аргументација предсједника Србије Александра Вучића побиједила аргументацију великих сила попут Њемачке, САД, Велике Британије итд. 

Слободни дио планете је одлично разумио да је ријеч о политичким играма и геополитичким интересима, у којима је само употребљена Сребреница'', истакао је Миличевић.

Он је изразио захвалност предсједнику Србије Александру Вучићу на залагању и борби да српски народ не буде сатанизован, али и храбрости да пред цијелим свијетом каже да они који су над српским народом у два свјетска рата починили геноцид немају право да нам држе лекције о моралу.

''Нисам чуо да су креатори резолуције одговорили ни на једно његово питање, а имао их је више. Нису имали шта одговорити јер је јасно да је ријеч о политичкој инструментализацији једног трагичног догађаја. Ипак, трачак оптимизма улијева чињеница да је ипак већина свијета схватила те игре великих сила и имала одважности да им каже – не, упркос снажним притисцима'', сматра Миличевић.

Жао ми је, каже он, што политичари у Сарајеву дозвољавају да нам други овдје уносе смутње и продубљују јазове.

''Ова земља може ићи напријед само ако схватимо да смо једни другим најближи и најважнији, и да не можемо градити будућност на политици  сталног продубљавања сукоба. Нема народа у БиХ који није страдао, и прошли вијек је пун страшних рана за сваки народ. Ми морамо бити паметни и не дозволити да нам се више икада тако нешто понови због туђих интереса'', поручује предсједник СДС-а Милан Миличевић.

Резулоција ће, додаје он, оставити дубоке јазове и закочити БиХ, а свако ликовање бошњачких политичара само ће отежати ситуацију.

''Мада мислим да нико нема разлога за ликовање јер већи број држава свијета није подржао ову Резолуцију'', оцијенио је Миличевић.

(БН) Фото: Архива

 

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Сале

23.05.2024 19:45

А мозда је катастрофална политика довела до тога да додје до резолуције, реално, колика је вјероватноца да је вецина цивилизованог свијета у завјери против Србије Умјесто полагања рацуна за неуспјех, пласира се као епска борба против злог свијета, ајде

ОДГОВОРИТЕ
Name

!!!

24.05.2024 06:48

Ŝта год да је, математички гледано резолуција је доживјела фјаск'о. Вјерујем да је њен идеолог ово могао да замисли неби иŝао у бламаж?

Name

Бане

23.05.2024 20:30

Бурло је увукао Србију у проблеме, води Републику Српску у нестанак. Бурло и Пејина унука су поставили Елмедина Конаковића на позицију Министра иностраних послова БиХ, а Златка Лагумџију за Амбасадора БиХ у УН у Њујорку. Ако Бурло истински жели раздружење од Ф БиХ, зашто не раскине љубав са Тројком на нивоу БиХ? Зато што се Бурло никада не би одрекао контроле УИО, гдје сада са Тегелтијом пљачка милијарде.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дара

23.05.2024 23:11

Бане је све у праву.као да су моје ријеци...али бозе ста то вреди.

Name

Вето

24.05.2024 10:22

Правно насиље и УНу великих сила и моћника !Ниста висе неће бити као прије!

ОДГОВОРИТЕ