Велика гужве на царинском терминалу у Бијељини (ФОТО)

Због јучерашњег нерадног дана у Републици Српској створиле су огромне гужве камиона данас на царинском терминалу у Дворовима код Бијељине. Возачи кажу да због тога губе и до три дана, те да је самим тим зарада безначајна.

Република Српска 10.05.2024 | 10:41
Велика гужве на царинском терминалу у Бијељини (ФОТО)

“Прво смо на граници у Рачи стајали преко пет сати, а потом овдје на терминалу због нерадног дана. Гужве су огромне. Нису радили ни ветеринарски ни санитарни инспектор”, рекао је за БН један од возача који је кренуо из Зајечара за Бањалуку.

Проблем представља и то, кажу возачи, што не ради ГП Каракај, па су сви камиони преусмјерени на ГП Сремска Рача.

“Ако данас раније не оцариним робу, то су већ три дана губитака јер нећу стићи да истоварим робу. Три дана губим за једну туру. Ту су на губитку и возач и превозник.  Што зарадиш то поједеш”, рекао је возач камиона који превози пиво из Челарева за Сарајево.

Портпарол Управе за индиректно опорезивање БиХ Дарјана Маглов поруцила је да би колона камиона и гужва која је настала на магистралном путу Бијељина - Рача требало да буду рашчишћени до 14.00 часова.
 

(БН) Фото: БН

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Лав

10.05.2024 11:05

Цариницима је сваки дан нерадни,само што када је празник недођу уопште на посо,а овако када нема празника дођу али нераде

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реално

10.05.2024 11:26

Само је идиоту могло пасти на памет да царински терминал пресели у насељено мјесто. Али ваља спашавати пропалу грађевинску фирму Митра рабаџије и наравно дебело се уталити. Возаче, мјештане и путнике ко је*е. Важно је да се лова слива у џепове.

ОДГОВОРИТЕ