Зоранова судбина: Од виле, луксуза и најскупљих кола до бескућника

Стара народна пословица гласи да је најгоре имати, па немати, а управо то на својој кожи осетио је Зоран Поповић (62) из Чачка. Његова невероватна животна прича врло лако могла би да послужи као сценарио за филм, јер је из нестварног луксуза завршио као бескућник и корисник Народне кухиње.

Србија 21.04.2024 | 09:17
Зоранова судбина: Од виле, луксуза и најскупљих кола до бескућника

Рођен у угледној чачанској породици, мајка лекар специјалиста, отац директор Гимназије. Зоран је дипломирао на Економском факултету у Београду.

- Након факултета сам се први пут оженио и уз помоћ тадашњег таста који је био генерал запослио у Војсци Србије. Потом сам се развео, супрузи и ћерки оставио стан, а потом опет оженио и добио сина. Започео сам тада свој приватни бизнис и живео фантастично. Радио сам приватне послове везане за производњу сокова и пива са познатим београдским бизнисменом. Имао сам много пара, некретнина - започиње причу Зоран за РИНУ.

У јеку свог пословно успеха почео је да гради вилу на Сењаку. Имао је стан од 250 квадрата, кафе-бар, два ноћна клуба. Возио најскупље аутомобиле и обишао пола света.

Међутим, онда су кола кренула низбрдо и у Зорановом случају нису се заустављала и завршио је као прималац социјалне помоћи, без крова над главом.

- У посао сам увео пријатеља из Чачка, који је на крају доста тога упропастио. Радио је мени иза леда па сам изгубио поверење пословних партнера. Објекте на Сењаку нисам могао да легализујем и све су срушили. Тада сам се и други пут развео, а жени и сину оставио други стан - каже Зоран.

Тада је остао потпуно сам, пријатељи су се губили брзином којом је он губио новац. Добио је мождани удар, вратио се у Чачак код мајке која је остала сама и болесна и морао је, како каже, и о њој да води рачуна. Са њом је живео на Каблару, а потом у изнајмљеном стану јер је сва породична позамашна имовина већ била распродата. Након њене смрти није више имао где и завршио је на улици, као бескућник.

- Живео сам на аутобуској станици у Чачку, у два наврата по шест месеци. Пола године сам провео и у манастиру Стјеник, недалеко од Чачка где сам водио бригу о животињама. Потом сам се вратио у Чачак, примам социјално од неких 9.000 динара и храним се у Народној кухињи. Не либим се посла, радио бих али тешко ме ико прима због мојих година. Идем у надницу кад је сезона пољопривредних радова - прича овај некада успешан пословни човек.

Када гледа уназад и сабира своје грешке, Зоран каже да би можда било боље да се пре десет година није вратио у Чачак, већ да је мајку тада пребацио у глави град и тамо водио бригу о њој током болести.

- Први део мог живота је бо сјајан, овај други не дај Боже никоме. Можда да сам остао тада у Београду нашао бих начин да се извучем из проблема, али сада нема повратка. Ту сам где сам. Имам велику фамилију, али очигледно да им нисам важан. Не воле ме, никада ме нису ни волели. Остављен сам потпуно сам, али можда сам то и заслужио. Не знам шта друго да кажем. Надам се да ће можда неко извуци неку поуку из овог мог тужног примера - закључује Зоран.

Зорану би свака помоћ тренутно била добродошла, у виду запослења, или обезеђивања било каквог смештаја. Овај човек који је некада живео у сувом луксузу у преко 200 квадрата, каже да би му сада био довољан и један собичак.

(Курир/<стронг>Рина) Фото: РИНА 

Коментари / 23

Оставите коментар
Name

Мики

21.04.2024 09:42

Поука. Ником не помази гледај само себе. Пријатеље немај гледају само корист.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Аа

21.04.2024 10:12

Потпуно си у праву, али има још нешто, каже почео правити вилу на Сењаку па није могао легализовати, па срушили. Људи се мало почну и бахатити кад додју до великих пара.

Name

РЕ МИКИ

21.04.2024 11:41

НЕ ЛУПАЈ ГЛУПОСТИ. СВАКИ БОГАТАС ЗАВРСАВА У ПАКЛУ. ,,ЛАКСЕ ЈЕ КАМИЛИ ПРОЦИ КРОЗ ИГЛЕНЕ УСИ НЕГО БИГАТАСУ У ЦАРСТВО БОЗИЈЕ,,. ОН ЈЕ ИМАО ПУНО СРЕЦЕ И САД ИМА САНСЕ ДА СЕ ПОКАЈЕ И НЕ ЗАВРСИ У ПАКЛУ. НЕМОЗЕС ТИ БИТИ БОГАТИЈИ ОД БЛИЗЊЕГ СВОГА ,ПРВА БОЗИЈА ЗАПОВИЈЕСТ.

Name

Ре

21.04.2024 11:54

Док је пријатељ из Чачка "водио" његове послове у Београду, он је са цицама путовао по свету; е па тако ти и треба!

Name

Борац

21.04.2024 12:17

Вода доњела,вода одњела.

Name

Бахатост се не исплати

21.04.2024 09:48

Многи данашњи бизнисмени ће твојом судбином када се промјени власт буди сигуран.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Корослав

21.04.2024 11:25

Власт иста💩🌈🦍🕍😁.

Name

Угледан бизМИССмен

21.04.2024 10:27

Како да не. Мора да је имао посла са мафијом како на уличном тако и на државном нивоу... Мислио је да ће живјети вјечно... Судбина! Кисмет!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јинг јанг

21.04.2024 10:27

Имам велику фамилију, али очигледно да им нисам важан. Не воле ме, никада ме нису ни волели. Остављен сам потпуно сам, али можда сам то и заслужио Читам и нешто контам када ти тако кажеш. Али ме интересује да ли си ти гледао ту фамилију када си имао?

ОДГОВОРИТЕ
Name

ТАКО ЈЕ

21.04.2024 11:34

НАРАВНО ДА НИКОГ НИЈЕ ВИДИО. КРСИО ЈЕ ПРВУ И НАЈВАЗНИЈУ БОЗИЈУ ЗАПОВИЈЕСТ ,,ЉУБИ БЛИЗЊЕГ СВОГ КАО САМОГ СЕБЕ,,. КАКО ЈЕ МОГАО БИТИ БОГАТ АКО ОВО НЕ КРСИ. СВИ БОГАТАСИ ЦЕ ОВАКО ЗАВРСИТИ НА ЗЕМЉИ ИЛИ НА НЕБУ. ИЛИ ЊИХОВИ ПОТОМЦИ. СВЕ ЈАСНО КАО ДАН. МОЗДА ЈЕ ОН ИМАО И СРЕЦЕ ПА НА ЗЕМЉИ И У ОВОМ СВИЈЕТУ ОВАКО ЗАВРСИО И НА ВРИЈЕМЕ СЕ ОПАМЕТИО ПА МОЗДА НЕЦЕ НА НЕБУ ГОРЕТИ У ПАКЛУ.

Name

Живот

21.04.2024 10:29

Тако је то у животу. Никад не знаш како ћеш проћи. Како кажу "Оно што те задеси, није те могло заобићи, и оно што те заобиђе, није те могло задесити".

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рада

21.04.2024 10:42

Па, зашто није био у контакту са својом децом и најблизом родбином, помагао њима кад је имао, сад би му бар неко од њих помогао!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мицко

21.04.2024 11:11

Ма дај пусти га,тај да је ваљао не би имао пар бракова иза себе и дјеце која га оставе на улици. Треба га пустити,добио је ста је заслузио....

Name

Xxx

21.04.2024 10:58

Вецина богатих људи су свјесни да пријатеље немогу имати

ОДГОВОРИТЕ
Name

Замјена теза

21.04.2024 15:51

Вецина њих је то богатство стекла на угњетавању пљацки других, тудјој муци, крви, зноју итд..... На суров нацин, изгубили су људскост бас они никоме не могу бити пријатељи у бецини слуцајева ни измедју себе а ни сами себи....

Name

Ба

21.04.2024 11:02

Похлепа

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лако досло

21.04.2024 11:06

Бахато се понасало, тако и отисло.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нада

21.04.2024 11:10

А има и дијете, шта се дешава код људи уопште, само гледају у туђе, ко да даје, ми смо против пореза и доприноса, само градња и градња. Онда настане кукн јава кад се почне измицати, помагајте. Тад је слаба вајда од сваког.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ангел

21.04.2024 11:39

Зесци комад будале

ОДГОВОРИТЕ
Name

Субханаллах

21.04.2024 11:41

Ја од овог човјека мислио Златко, глумац из тв серије Породично благо, ако се не варам тај човјек је преминуо Небојша Глоговац, покојни. Нека ме исправи нетко, ако гријешим. 🙄

ОДГОВОРИТЕ
Name

Скромни богаташ

21.04.2024 16:01

Постао бахат, и ко зна шта још. Можда алкос, коцкар, курва итд, углавном такве не треба жалити. Барем си један дио живота имао све, већина читав живот нема луксуза него посао кућа и тако 40 година. Поука буди задовољан с оним шта имаш.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Приједорчанин М.

21.04.2024 22:19

Једино ŝто ти могу помоћи,послаћу ти конопац да се објесиŝ,само то заслужујеŝ.

Name

Раде

24.04.2024 09:04

Тако сам ија имао дијелио сви ме вољели и завидили кад је досао најтези Период у Зивоту сви су ударили и лазима ми отезавали. Хвала Богу опет сам устао и сад опет би сви око мене али нема дистанца и нема никоме висе помоци имам ал недам. Радије помогнем некој Сиротињи и Болесноме нег Породици и Пријатељима!

ОДГОВОРИТЕ