Ускоро ће се знати са киме ћемо формирати већину

Предсједник ХДЗ-а Хрватске Андреј Пленковић казао је у четвртак да ће се врло скоро бити познато с ким ће ХДЗ формирати већину у Хрватском сабору те изразио задовољство резултатима избора.

Регион 18.04.2024 | 18:50
Ускоро ће се знати са киме ћемо формирати већину

"С неким смо се колегама чули већ у самој изборној ноћи, разговоре настављамо данас. Све иде добро, побједници ће и у 3. мандату предводити Владу Републике Хрватске", истакао је Пленковић.

Додао је како је срушен мит о излазности.

"Осјећај је одличан, 3. побједа заредом, и то увјерљива, то нико прије нас није успио! Јако смо задовољни, срушен је 'мит' да висока излазност не одговара ХДЗ-у", написао је Пленковић на Фацебоок страници.

Према резултатима ДИП-а након обрађених готово свих бирачких мјеста, ХДЗ је на изборима за Хрватски сабор освојио 61 мандат, Ријеке правде окупљене око СДП-а 42, Домовински покрет 14 мандата, Мост 11, Можемо! 10 мандата док по два мандата освајају ИДС и Независна платформа Сјевер те један коалиција Фокус-Република.

(Клиx) 

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Саша Д

18.04.2024 22:11

Са милом додиком 🤣🤣🤣

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ахаха

19.04.2024 09:13

Узми братка цивица и дидига а приде добијес и вуцицаааааа! Па ојјјјј хаааааа! Глуматања 21 вијека ! На простору ЕX Југославије! Мафија политицкитајкунска похаралааа дрзаве као куле од карата порусила а своје дзепове натрпала извукла у сигурне базе

ОДГОВОРИТЕ