Суд у Приштини одредио притвор Србину из Звечана

- Суд у Приштини одредио је мјеру од 30 дана притвора Срећку Софронијевићу из Звечана којег је такозвана косовска полиција ухапсила на административном прелазу Брњак због наводног кршења уставног поретка самопроглашеног Косова.

Србија 14.04.2024 | 21:02
Суд у Приштини одредио притвор Србину из Звечана

Софронијевићев адвокат Небојша Влајић рекао да нема основане сумње да је Софронијевић учинио било какво кривично дјело, преноси Тањуг.

"Јавни тужиилац је образложио свој захтев и ја сам се као Срећков бранилац противио томе и рекао да основане сумње да је учинио било које кривично дело нема и да не постоји опасност од бекства јер је он читаво време након догађаја за који се оптужује живео у својој кући у Звечану, где га нико није тражио и одакле није покушао да побегне. Потпуно сам сигуран да то неће учинити ни сад", рекао је Влајић.

Влајић је објаснио да је дошло до промјене адвоката и да сада он брани Софронијевића јер је Дејан Васић од раније бранилац другог окривљеног у овом предмету.

Срећку Софронијевићу јуче је одређен полицијски притвор од 48 часова након хапшења на пункту Брњак, а на терет му се ставља више кривичних дјела, наводни покушај убиства, позив на отпор, напад на службено лице, неовлаштено посједовање оружја, уништавање и оштећење имовине.

Ријеч је о Србину који је 13. октобра 2021. године рањен хицем из ватреног оружја у Звечану приликом упада и оружане интервенције специјалних једница косовске полиције на сјеверу Космета.

Из Канцеларије Владе Србије за Косово и Метохију јуче се подсјетили да се Софронијевић мјесецима опорављао од посљедица рањавања 2021. године када је метак примио док су припадници Росу бацили сузавац у његов комшилук, а он покушао да склони дијете, али је ипак наставио да мирно живи у свом дому са породицом, не желећи да напусти сјевер Косова и Метохије. 

(Срна) Фото: Илустрација

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Косова

14.04.2024 21:19

Е мој Курти бас га претјера престани да отезавас ситуацију инако смо у гадном сосу због непотребних проблема које нам задаје вуцко ово само њему иде у корист не косову!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миле

14.04.2024 21:44

Само хапси курти лопове у затвор.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Постен

15.04.2024 07:27

Како ви увјек писете тако звано или привремено па то траје вец 30 година мало дуза првременост

ОДГОВОРИТЕ