Ниво ријеке код Оренбурга износи 1.022 центиметара

Ниво ријеке Урал код Оренбурга порастао је за 12 центиметара на 1.022 центиметра, саопштиле су данас градске службе за ванредне ситуације.

Свијет 11.04.2024 | 07:37
Ниво ријеке код Оренбурга износи 1.022 центиметара

Градоначелник Оренбурга Сергеј Салмин написао је на свом Телеграм каналу да градско постројење за водозахвате тренутно није угрожено и да постројења за пречишћавање воде раде као и обично, међутим поплавне воде су стигле до стамбених зграда, преноси ТАСС.

-Тренутно не постоји ризик од заустављања водозахвата Јужног Урала у Оренбургу, а и постројења за пречишћавање воде раде као и обично. Урал се излива из корита. Вода је стигла до стамбених зграда, али сада нема опасности од поплава – рекао је Салмин у видео обраћању.

Хидрометеоролошки центар саопштио је да је у протеклих 12 сати ниво ријеке Урал код Оренбурга порастао за 44 центиметра.

Ријека Урал се код Орска повукла за 24 центиметра, а код Илека за 1 центиметар, ниво ријеке Самаре у Бузулуку од јутрос је опао за 9 центиметара, а ниво ријеке Сакмаре у селу Татарскаја Каргала је опао за 3 центиметра, преноси руска агенција.

(Тањуг)

Коментари / 0

Оставите коментар