Влада Црне Горе смијенила директора Управе полиције

- Влада Црне Горе разрешила је на телефонској седници директора Управе полиције Зорана Брђанина. 

Регион 04.03.2024 | 07:39
Влада Црне Горе смијенила директора Управе полиције
"Имајући у виду да Управа полиције, као организациона једница МУП-а, која врши послове у складу са Законом о унутрашњим пословима, не може остати без система руковођења, мандат директора полиције ће престати закључно на дан, 12. март 2024. године", наведено је у синоћњем саопштењу Владе Црне Горе. 
 
Влада је задужила министра унутрашњих послова да распише јавни позив за в.д. директора полиције од 4. марта до 10. марта, преноси портал РТЦГ.
 
Премијер Црне Горе Милојко Спајић је након седнице владе у петак изјавио да Брђанин нема поверење ниједног члана Владе. 
 
"Први закључак са седнице владе је да се констатује да Влада подржава предлог министра Данила Шарановића за разрешење Брђанина, на основу одлуке Скупштине. Једногласно", рекао је тада Спајић.
 
Он је потврдио да је кадровска комисија препоручивала да Шарановић као министар привремено координира полицијом, али је додао да је у овом случају потребна детаљна анализа јер, како је навео, не сме бити жеље да се политизују професионалне функције као што је директор полиције. 
 
"Битно је да се спроведе координација са Европском комисијом", казао је Спајић и истакао да никоме неће дозволити да угрози добијање ИБАР - документа који је пут ка добијању завршних мерила за поглавља 23 и 24.
 
Брђанин је на челној позицији у Управи полиције Црне Горе у два наврата провео две године и четири месеца, рачунајући и период током којег је био вршилац дужности, наводи РТЦГ.
 
Међутим, током 2023. године, 43. Влада је одлучила да његов мандат престане и није био на тој дужности осам и по месеци.
 
Суд је, међутим, поништио решење о разрешењу Брђанина, па је он поново постао директор Управе полиције Црне Горе у децембру прошле године. 
 
(Тањјуг) Фото; Влада ЦГ

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Резерва

04.03.2024 09:59

Само у БиХ немозес смјенит овакве сподобе или плавце умјесане у криминал или пропустом истих наступиле су штетне последице!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Р.

04.03.2024 11:54

У БИХ и у Србији прије постоји санса да политицара Гром погоди па да се смени,него редовним путем да га мозе неко сменити.