Малољетник мејлом слао лажне дојаве о бомби у школи

 Црногорска полиција је идентификовала још једног малолетника старог 17 година, који је путем мејла упутило поруку претеће садржине на адресу Средње мешовите школе “Младост” у Тивту, саопштила је данас Управа полиције.

Регион 03.03.2024 | 13:23
Малољетник мејлом слао лажне дојаве о бомби у школи

Против њега је поднета кривична пријава надлежном Основном државном тужилаштву у Котору, због сумње да је извршио кривично дело лажно пријављивање.

“Осумњичени малолетник је 29. фебруара упутило мејл претеће садржине на адресу Средње мешовите школе “Младост” у Тивту, чији садржај се односио на наводно постављену експлозивну направу у тој установи”, истакли су из полиције, преноси ЦдМ.

Истичу да ће Управа полиције у континуитету наставити рад на предметима овог типа и истраживање оваквих криминалних активности са посебном пажњом, у циљу заштите најрањивијих друштвених категорија.

“Наглашавамо и указујемо малолетним лицима, али и целокупној јавности да активности које се предузимају у сајбер простору подразумевају и одговорно понашање свих корисника информационих технологија, а одговорност је на сваком појединцу који евентуално крши позитивно правне прописе", навели су.

Управа полиције апелује на родитеље али и на просветне раднике да повећају пажњу и надзор деце у сајбер простору у циљу њихове заштите и заштите целокупног друштва.

Полиција је претходно идентификовала и лишила слободе малолетника који је путем електронске поште слао поруке претец́ег садржаја на адресу средње музичке школе у ​​Котору.

(Тањуг) Фото: Илустрација/градски.ме

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Саса

03.03.2024 14:49

10 година затвора ,и онда цемо видјети ко це покусат опет да ради исто ово

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мирослав

03.03.2024 18:37

17 година, довољна старост за у затвор. Кад додје памети, онда на слободу.

ОДГОВОРИТЕ