Познато ко су финалисти "Песме за Евровизију"

У другом полуфиналу "Песме за Евровизију" синоћ је изабрано још осам композиција, чиме је комплетиран списак од 16 учесника финала избора за српског представника на Евровизији.

Магазин 01.03.2024 | 07:43
Познато ко су финалисти "Песме за Евровизију"

Од 14 учесника другог полуфинала, на основу СМС гласова гледалаца и стручног жирија, у финале су прошли Ива Лоренс са пјесмом "Дом", Констракта ("Ново, боље"), Теја Дора ("Рамонда"), Душан Куртић ("Због тебе живим"), Зејна ("Најбоља"), Милан Бујаковић ("Моје, твоје"), Немања Радошевић ("Јутра без тебе") и Џорџи ("Луна парк").

Из првог полуфинала прошли су пјевачица Бресквица ("Гнездо орлово"), Христина ("Бедем"), Лена Ковачевић ("Зови ме Лена") и М.ИРА ("Перцепција"), Бојана и Давид ("Но но но"), Марко Мандић ("Дно"), бенд "Кени није мртав" ("Дијаманти") и Зорја ("Лик у огледалу").

У финалу "Песме за Евровизију" 2. марта, уз пренос на Радио-телевизије Србије, бира се представник Србије који у мају иде на Евровизију у шведски град Малме.

Програм другог полуфинала су водили глумац Славен Дошло и Драгана Косјерина, док су се из "зелене собе" са извођачима укључивали Кристина Раденковић и Стефан Поповић.

У емисији је гостовао прошлогодишњи представник Србије на "Пјесмин Евровизије" одржане у Ливерпулу Лук Блек.

РТС је најавио да ће свој дио приход од СМС гласова све три вечери дати удружењу Звончица за помоћ дјеци обољелој од малигних и ријетких болести.

(Тањуг)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Бањалука

01.03.2024 09:10

Бресквица побједјује слузба је одлуцила

ОДГОВОРИТЕ
Name

Брано Томиц Глоговац

01.03.2024 09:40

Треба послати тамо најгорега,такмицење у коме побједјује зена са брадом је несто где треба слати несто најгоре сто се мозе наци.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Србин

01.03.2024 09:44

Бресквица треба да побједи лијепа јој је пјесма

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зашто?

02.03.2024 17:59

Се ова Констракта брука.Пјесма и сценски наступ, скоро исти као и прошле године.Прво је прала руке, сада премјесује хљеб.На годину це сигурно оклагијом развлачити питу.Наравно обучена у бијело и око ње ови статисти са крпама или кецељама.Бресквицу када слушаш и гледаш најежиш " се.Осјетиш живот у венама.Та дјевојка заслужује апсолутну побједу.Какве лазање, џиџе- миџе и остали.Нису јој до кољена.