Ухапшен мушкарац (27) осумњичен за убиство у Бару

Службеници полиције ухапсили су мушкарца чији су иницијали Д.И. (27) због сумње да је јутрос у Бару убио Е.М. (29), саопштено је из Управе полиције Црне Горе.

Регион 27.02.2024 | 16:27
Ухапшен мушкарац (27) осумњичен за убиство у Бару

Помоћник директора Сектора за борбу против криминала Лазар Шћепановић рекао је да је одмах по пријави убиства град блокиран, те предузете мјере и радње с циљем идентификације, лоцирања и хапшења извршиоца кривичног дјела.

– У изузетно кратком року, а на основу описа извршиоца кривичног дјела, ефикасног реаговања службеника Регионалног центра безбједности “Југ” и благовремене поставке службе, осумњичени Д.И. је спријечен у бјекству и ухапшен – рекао је Шћепановић и додао да је Д.И. том приликом управљао електричним тротинетом, а на глави носио кацигу.

Он је навео да је претрагом терена полиција пронашла црну путну торбу у којој је пронађена аутоматска пушка из које је, како се сумња, Д.И. испалио више метака и усмртио Е.М.

Према ријечима Шћепановића, Д.И. је осумњичен за кривична дјела убиство и недозвољено држање и ношење оружја и експлозивних материја.

– Према оперативним и обавјештајним подацима којима Управа полиције располаже, обје особе су припадници криминалне групе која дјелује на црногорском приморју – рекао је Шћепановић.

Он је додао и да је једна страна држава, са којом правосудни органи Црне Горе немају потписан уговор о екстрадицији, за Д.И. расписала међународну потјерницу.

Из Управе полиције Црне Горе раније је саопштено да је у Бару данас ватреним оружјем убијен члан организоване криминалне групе чији су иницијали Е.М.

(Срна) Фото: Баринфо.ме

Коментари / 0

Оставите коментар