Роберт Де Ниро игра коло у кафани у Београду

Холивудска легенда, Робер Де Ниро, сјајно се провео током свог боравка у Србији, а познато је да је својој првој ћерки дао име Дрина.

Забава 26.02.2024 | 16:55
Роберт Де Ниро игра коло у кафани у Београду

Познато је да је легендарни Роберт Де Ниро (80) фан најбољег српског тенисера Новака Ђоковића, али и да воли Србију.

Седамдесетих година прошлог века, Де Ниро се обрео у Нишу на путу до Грчке. Стопирао је и срео пољопривредника који га је повезао и угостио у свом дому. Иако је у то време већ снимао филмове, Нишлија није знао ко је глумац, и испратио га је на даљи пут уз мало сира и погаче. Пријатељство се само учврстило након што је глумац опљачкан на путу до Грчке, па се вратио у дом истог домаћина, који му је опет помогао. Од тада говори да су Срби његови пријатељи, а чак је и ћерки дао име Дрина по реци.

Када је био гост Фест-а 1976. он је решио да се боље упозна са српском културом, па је са пријатељима посетио једну кафану. Тада су настале слике како Оскаровац игра коло, али и ужива уз хармонику и гитару и чашицу жестине.

 

Он је чак два пута био гост Фест-а - једном приликом је промовисао класик "Кум 2", а други пут је дошао за такође култну продукцију "Њујорк, Њујорк". Једном приликом открио је да је Југославију упознао као студент, и да је ове крајеве посетио са жељом да види како се живи у социјализму. "Нисам имао новца, па сам камионе заустављао на путу. Хтео сам да стигнем у Београд. Возач камиона ме је одвезао до главног трга у Нишу и тамо ме оставио. Падала је киша, падао је мрак, а ја сам се нашао сам у непознатом граду, усред ноц́и. Ипак, желео сам да осетим како живот пулсира у Нишу. Нисам се осец́ао другачије од света око себе. Фармерке, мајица, ранац на леђима, нешто новца у џепу...", испричао је он за стране медије, и наставио:

"Заустављао сам људе на улици, надајуц́и се да ц́е ме неко разумети, али  било је тешко са знањем енглеског језика у Нишу у то време. Онда је пролазник одговорио 'О, да“, и лакнуло ми је. Рекао сам му да тражим преноц́иште, али да то не буде у хотелу. Желим да видим како живиш. А у хотелима бораве странци. Одговорио ми је 'Добро, добро' и позвао ме да пођем са њим"; испричао је легендарни глумац.

Тада је српска гостопримљивост испливала на површину

"Одвео ме је у малу улицу, стигли смо у зграду, сасвим обичан стан. Појавили су се његова жена и двоје деце, поспани, тек устали из кревета. 'Ово је мој стан, ово су моја жена и деца. Можете преноц́ити код нас, нац́и ц́емо вам нешто за јело.' Вероватно је на мом лицу прочитао неку комбинацију изненађења и задовољства", прича глумац.

Човек му је понудио да преноћи код њега, дао му вечеру и угостио га баш домаћински. "Био сам дирнут. Нисам очекивао да ц́е ме потпуни странци тако прихватити. Човек ми је рекао да се осец́ам као код куц́е. Од тада је прошло десет година, а ја се још увек сец́ам свега до детаља", рекао је он својевремено.

(мондо.рс)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Дарио Дјапа

02.03.2024 02:25

Браво за глумацку легенду

ОДГОВОРИТЕ