Италијан Јаник Синер освојио Аустралијан опен

Италијански тенисер Јаник Синер освојио је по први пут у каријери Аустралијан опен, пошто је данас у финалу у Мелбурну победио Руса Данила Медведева 3:6, 3:6, 6:4, 6:4, 6:3.

Тенис 28.01.2024 | 14:39
Италијан Јаник Синер освојио Аустралијан опен

Меч је трајао три сата и 44 минута. Ово је био десети међусобни дуел руског и италијанског тенисера, а четврти тријумф Синера.

Италијан је тријумфом у Мелбурну стигао до 11. титуле, а првог гренд слем трофеја у каријери. Синер је први пут играо у финалу једног гренд слем турнира и успео да стигне до победе после великог преокрета, пошто је губио 2:0 у сетовима. Италијан је заиграо ангажованије у наставку меча, успео је да освоји три наредна сета и да дође до заслужене победе.

Медведев је остао на 20 освојених трофеја, а руски тенисер је трећи пут поражен у финалу Аустралијан опена после 2021. и 2022. године.

Медведев је први стигао до брејка у трећем гему првог сета и повео 2:1. Руски тенисер је потом на свој сервис стигао до 3:1. Играло се потом гем за гем, а онда је Медведев у деветом гему направио нови брејк и први сет је добио резултатом 6:3.

Медведев је наставио са одличном игром и у другом сету. Он је стигао до 5:1, али је Синер успео да смањи на 5:3. Руски тенисер је потом искористио другу сет лопту и овај део меча добио је резултатом 6:3.

У трећем сету играло се гем за гем до вођства Италијана од 5:4. Синер је затим искористио прву брејк лопту и трећи сет је добио резултатом 6:4.

На старту четвртог сета играло се гем за гем. Италијански тенисер је у другом и четвртом гему пропустио по једну брејк лопту. Медведев је у седмом гему имао брејк лопту и то прву од другог сета, али је није искористио. Синер је четврти сет добио резултатом 6:4.

Италијан је у шестом гему петог сета при вођству од 3:2 направио брејк. Он је потом на свој сервис потврдио брејк и увећао је вођство на 5:3. Синер је затим задржао предност од три гема и заслужено је стигао до тријумфа у Мелбурну.

(Тањуг) Фото: Тањуг/АП

Коментари / 0

Оставите коментар