Медведев у финалу Аустралијан опен, побиједио Зверева

- Руски тенисер Данил Медведев пласирао се данас у финале Аустралијан опена, пошто је после преокрета победио Немца Александра Зверева са 3:2 (5:7, 3:6, 7:6(7:4), 7:6(7:5), 6:3).

Тенис 26.01.2024 | 14:34
Медведев у финалу Аустралијан опен, побиједио Зверева

Меч је трајао четири сата и 22 минута.

Зверев је агресивније ушао у меч и већ у трећем гему дошао до брејка. Исто је поновио у петом гему и тако повео са 4:1. Руски тенисер се није предао, па је већ у наредном гему вратио брејк и после два свој сервис гема која је доминантно освојио долази до новог брејка и резултата 5:5. Ипшак Зверев је мање грешио у 11. гему због чега је одузео сервис противнику и у наредном гему спасио две брејке лопте за освајање првог сета.

Током другог сета Звереве је без проблема наметнуо свој ритам игре. Дошао је до брејка у петом и деветом гему, док је током својих сервис гемова показао смиреност што га је довело до освајање другог сета.

У трећем сету Медведев је почео свој препознатљив тенис, поготово у својим сервис гемовима. Пошто је и Зверев наставио да игра агресивно меч је отишао у тајбрејк. У тајбрејку више је грешио Немац, што је Рус искористио и успео да дође до првог освојеног сета.

Четврти сет је био сличан трећем. Медведев је наставио да игра у свом ритму и сет је опет отишао у тајбрејк. Током тајбрејка Зверев је поново био нервознији при сервису, па је сет освојио Рус.

У петом сету игра Немца се потпуно распала. Медведев је без муке дошао до брејка у петом и деветом гему дошао до брејка и после тога до победе у мечу.

Руски тенисер ће у недељу у финалу Аустралијан опена играти против Италијана Јаника Синера, који је раније данас победио Новака Ђоковића са 3:1 у сетовима.”,

(Тањуг) Фото: Тањуг/АП

Коментари / 0

Оставите коментар