Брчанке избачене - Скандал потреса WАБА лигу

Регионална лига за даме (WАБА), одлучила је да из лиге искључи ЖКК Лавови из Брчког и ЖКК Пламен из Пожеге након њихове међусобне утакмице одигране 20. децембра.

Спорт 23.12.2023 | 13:12
Брчанке избачене - Скандал потреса WАБА лигу

Наиме, у 10. колу ове двије екипе сусреле су се у Брчком, а крајњи резултат више је него необичан гошће су славиле 30:44, што је подстакло бројне сумње и руководство WАБА лиге донијело је одлуку да оба тима искључи из даљег такмичења.

Такође, осим избацивања из WАБА лиге на временски периодо од три, односно двије године, а суспензија важи за све селекције, клубови су добили и новчане казне.

Одлуку WАБА лиге преносимо у цјелости:

– На основу извјештаја делегата, детаљног прегледа снимка утакмице и тонског записа са утакмице 10. кола групе А, између клубова Лавови Брчко и Пламен Пожега, а имајући у виду немјерљиву штету нанијету WАБА лиги, БОРД лиге је на приједлог Директора лиге донио једногласну Одлуку да се клубови Лавови Брчко и Пламен Пожега, по Члану 63.1., због уласка у утакмицу са једним јединим циљем, да постигну што мањи број кошева и изгубе утакмицу, при томе, да је у томе предњачила екипа ЖКК Лавови, што је апсолутно против свих основних правила и спортског фер-плеја кошаркашке игре и озбиљно нарушава углед и интигритет лиге WАБА, као и свих њезиних учесника, казне сљедећим казнама:

Клуб ЖКК Лавови Брчко се са свим селекцијама искључује из лиге WАБА за период од наредне 3 сезоне и кажњава се финансијском казном од 3.500,00 евра.Клуб ЖКК Пламен Пожега се са свим селекцијама искључује из лиге WАБА за период од наредне 2 сезоне и кажњава се финансијском казном од 2.500,00 евра.

Због новонастале ситуације Суперлига ТОП 8 игра се са седам клубова. Екипе у Суперлиги, које су према распореду требале, да играју са клубом Пламен Пожега су у тим терминима слободне.

На основу постигнутих резултата у групној фази такмичења пласман у Суперлигу WАБА су остварили клубови: Цинкарна Цеље, Орлови и Партизан 1953 из групе А, и Будућност Бемаx, Монтана 2003, Слога Пожега и Дуга Шабац из групе Б”,наводе из WАБА.

У досадашњем дијелу сезоне WАБА лиге, Лавови су остварили двије побједе и осам пораза, док је Пожега остварила тријумф више

(Мондо)   Фото: WАБА ЛИГА/БЕРНД КОХЛМАИЕР/УБИ

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Напад на Србе!

23.12.2023 23:37

Ово је напад на Србе!

ОДГОВОРИТЕ