"Шта су Додик и Шмит договорили на ранчу у Лакташима?"

"Према нашим сазнањима, Додик је недавно био са Шмитом на ранчу у Лакташима гдје су се договорили да Додик престане са својим радикалним најавама, да одустане од доношења Закона о имовини РС, а са друге стране они неће донијети техничке измјене изборног закона, односно увести скенере и неће га осудити на затворску казну. Видимо да се тај споразум примјењује и то је опасно и погубно", каже Вукановић.

Република Српска 02.12.2023 | 19:56
"Шта су Додик и Шмит договорили на ранчу у Лакташима?"

Народни посланик у Скупштини Републике Српске Небојша Вукановић коментарисао је за Рапорт најновија дешавања у Српској, најаве доношења нових закона, усвајање буџета као и Додикове пријетње и промјене "плоче".

Предсједник НСРС Ненад Стевандић најавио је измјене закона о референдуму. На дневном реду предстојеће сједнице НСРС, која ће почети 12. децембра, наћи ће се Нацрт закона о референдуму и грађанској иницијативи. Питали смо Вукановића зашто режим сада доноси такве измјене и да ли се то спрема нови референдум.

"Закон о референдуму се доноси вјероватно да се направи проходност одлука, он иде у пакету са Законом имунитету, док је овакво правосуђе они имају апсолутни имунитет, али хоће вјероватно да га подебљају", сматра Небојша Вукановић.

Истиче да треба обратити пажњу на "нагодбу коју је Додик направио са странцима који отворено стају на страну непријатеља ове земље и народа".

"Према нашим сазнањима, Додик је недавно био са Шмитом на ранчу у Лакташима гдје су се договорили да Додик престане са својим радикалним најавама, да одустане од доношења Закона о имовини РС, а са друге стране они неће донијети техничке измјене изборног закона, односно увести скенере и неће га осудити на затворску казну. Видимо да се тај споразум примјењује и то је опасно и погубно", каже Вукановић за Рапорт.

Он сматра како нема назнака новог референдума с обзиром да "је у току нагодба коју је Додик постигао са странцима".

"Видјећемо какве су стварне намјере тог закона кад дође приједлог у Скупштину. Још нисмо добили тај материјал па не могу причати напамет", казао је Вукановић.

Подсјетили смо га на Додикову изјаву из јула ове године када је рекао да би до нове године Република Српска морала организовати "референдум о свом статусу и како даље". Казао је да "не жели сукоб", али да ће РС размислити о јачању ентитетске линије.

Вукановић каже да је то један "најобичнији Додиков популизам".

"Не знам више ко у то вјерује. О томе прича 15 година, то је његова мантра којом се служи да би манипулисао људима. Јасно је да је он овдје поштујући оквире које му дају странци, он игра ту игру за наивне, глуми неког ратоборног србенду који се тобоже бори за самосталност РС, а кад се угасе свјетла и камере и сједне са њима (странцима) онда ради све што му кажу. Он тиме једноставно добија политичке поене, диже тензије и скреће пажњу са тренутне економске пропасти. Такве његове изјаве о ентитетској линији нису вриједне коментара заиста", става је Вукановић.

На сједници НСРС 12. децембра такође ће се у форми нацрта наћи ће и Закон о имунитету. Против ових нацрта закона су посланици опозиције, а подржавају их владајући посланички клубови.

Вукановић каже каже да се он доноси ради личних интереса Милорада Додика.

Амнестирање од одговорности

"Јасно је да Милорад жели да ни он ни његови послушници не могу за било шта да одговарају. Жели бити амнестиран од криминала, злоупотреба, доношења спорних одлука… Он је направио правни злочин и у Републици Српској, али и у цијелој Босни и Херцеговини и на овај начин жели да себе амнестира било какве одговорности.

Ради се о личном интересу. Он никада ништа није ни урадио из јавног интереса. Иза свих мафијашких послова стоје он и његови сљедбеници, гдје год видите мало више пара, он је ту ставио своју шапу. Да му је имало стало до народа не би нас овако опустошио", каже Вукановић.

Влада РС утврдила је 1. децембра, Приједлог буџета за 2024. годину који ће износити 5,735 милијарди КМ, а који је у односу на овогодишњи буџет већи за 352 милиона КМ. Вукановић каже да је то "нови предизборни буџет".

"Предизборни буџет"

"Јасно је да он покушава повећати минимално издвајање за пензионере и борце. Додик тиме издваја више за себе него за борце и пензионере што показује колико му је стало до ове популације. То је предизборни буџет који има за циљ да у изборној кампањи задовљи што више структура становништва како би уз помоћ манипулација и злоупотреба побиједили на локалним изборима."

Идућа година би требала бити захтјевна јер долазе на наплату многи кредити, питали смо га шта он мисли хоће ли буџет то покрити?

"Док му је (Додику) странаца (Мађара, Србије, Хрвата...) док има неограничене могућности задуживања Републике Српске не водећи рачуна о томе какав је каматни рок отплате, наравно да ће тај накарадни систем функционисати јер то му омогућују његови покровитељи на које се ослања.

Увијек он нађе те своје покровитеље који му по високим каматама од 5-6% дају кредит, што њега не боли брига, он кад изгуби власт бјежи у Русију с тим парама, а ми ћемо остати да враћамо све те крахове његове погрешне политике", закључио је Небојша Вукановић у разговору за Рапорт.

(Рапорт)  Фото:Курир/Архив

Коментари / 55

Оставите коментар
Name

Познавалац

02.12.2023 20:18

Договарати се са неким, а ко је под америчким санкцијама, је кривично дјело у САД-у. Мислим, да ово важи и за чланице НАТО-а, бар неформалн. Обратите пажњу, ни најнижи политичар се није поздравио, нити је дочекао, рецимо Лаврова и друге, под санкцијама САД-а. Са Додиком се грле и љубе, значи њихов човјек, лик ЦИА-е. За нашу нову власт, ови ликови, као Шмит и сви други, су саучесници да с е уништи наш народ, тако их треба тирати, уз прикупљене доказе испоручити њиховим органима гоњена. Како ће они пописивати имовину, то је ствар управника затвора, а не којекакви Шмитова и других опскурних ликова. Скупљајте доказе, требаће, да ове ликове процесуирамо, и стрпамо на доживотне робије. Стикови већ круже, мораће Вас испоручити, ма гдје побјегли, мићемо њима њихове ликове.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

02.12.2023 20:36

Теско је мафији стати у крај .народ је највисе крив за све

Name

ПтицаСојка

02.12.2023 21:33

Западњаци су стално у предизборним кампањама у својим земљама и због тога им не одговарају биле какве тензије у БиХ, да не кажемо психоза рата или, не дај Боже, ратни сукоб. Због тога они стално спуштају тензије и иду на руку букаџијама и ратоборним политичарима, у чему предњачи наш БикКојиБуче. Да ли је он нешто више од тога (страни шпијун и слично) тешко је рећи. Коме је он битан, и зашто, као шпијун. Имају они своје шпијуне. Најбољи примјер за ову тезу је свјесно, експресно, прихватање изборне крађе за председника РС. Имали су обавјештајне податке да ће БикКојиМуче извести полицију на улицу уколико се Тривичка (стварни побједник избора) прогласи легитимном побједницом. У преводу, дошло би до сукоба (па и крвопролића) између полиције и народа и то би вољно одјекнуло у европским престоницама, које су такође чекали избори у њиховим земљама.

Name

Радојица

02.12.2023 21:52

Свака част за одлично познавање ситуације у махали Познаваоче. Доле НАТО!

Name

Познавалац

02.12.2023 22:08

Ре:"РЕ", у праву сте, Српски народ дуго држи вођу, због вође се и изгубисмо, али када падне Срби му у раде најгоре, нажалост. Таква је историја, нашег народа и вођа, посјетите се.

Name

Након доде....додик

03.12.2023 07:58

Лик це све учинити да остане на власти и амнестијом правосуђа зато стално пријети и као у супротном одцјепљује се. Вукан је добро прочито те странце, и слијеп то види

Name

Риле

03.12.2023 09:50

Ти мени паре ја теби јаре

Name

Жељко

03.12.2023 11:08

"Познавалац", да ли знаш да је Америка спасила Републику Српску. Војска Републике Српске је такорећи остала без муниције и само је Дејтонски споразум зауставио пораз. Према томе камо среће да је Додик њихов а није. Он је само свој а где ће нас то одвести, видећемо?

Name

Власеница

02.12.2023 21:08

Како америцки а побјеце уРусију

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДОК ХОЛИДЕЈ

02.12.2023 23:03

ДА САКРИЈЕ ТРАГ А ИМА ПАРЕ МОЖЕ ГДЈЕ ХОЋЕ ОН ЈЕ ЛОВУ ВЕЋ РАЗВРСТАО НА РАЗНЕ ДЕСТИНАЦИЈЕ.

Name

Ма, неће побјећи

03.12.2023 01:02

Остаће у бакинцима да ужива у пензији.

Name

Хе Хе

03.12.2023 10:00

Знаш како, у Америку се не може са кешом, у Русију још увјек може !

Name

Лако

03.12.2023 10:07

Не мислиш ваљда да га неко слуша шта он лупа. Друга је ствар што ово срање од портала пушта само његових 20-ак ботова.

Name

Србо

02.12.2023 21:40

Како ви све знате, просто за не повјеровати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

03.12.2023 06:52

Ето СРБО, знају! Нису ГЛУПИ као ти!!!

Name

Савааа

03.12.2023 07:44

Само лажу измишљају тије све од опозиције хоће Додика срушити али никакве самсе немају .

Name

Ненад-Нострадамус

03.12.2023 08:36

Па није проблем знати гледас,слусас,пратис,мислис и уцис.Зар је теби то Проблем.

Name

Срб за Србу!

03.12.2023 08:39

Будале доконе мој Србо и још мисле да су паметни а Вукан лупа ли лупа као Варбург на ниским температурама, хахахаха само са осмјехом читати ове идиоте који пишу а и коментаришу хахахаха. Живио Србо и ти и сваки Србин ма гдје да живи!

Name

Ре;Србо

03.12.2023 08:53

Господине кад почнете размишљати својом главом (а не Додиковом ) вјероватно ћете и ви знати ! До тад сретно у "Мраку"!

Name

Уб

03.12.2023 09:14

НАРОД СЕ ПИТА! ВИ ВЛАДАЈУЋА ВОЛУМЕНТА,ПОКОРИТИ СЕ НАРОДУ ИЛИ СЕ СЕЛИТЕ,У ЗАТВОРЕ. СВИ МОРАМО БИТИ РАВРОПРАВНИ ПРЕД ЗАКОНОМ. НЕМА НЕДОДИРЉИВИХ

Name

нико као он.

03.12.2023 09:14

То што они знају,је минорно,да провоцирају то им је задатак!

Name

Ре Србо

03.12.2023 09:31

Нису Миле и ови око њега проблем него павијани попут тебе што су добили некакав послић конто странке и сад би у ватру скочили за Милу само да вас нико не дира. Ви за боље не знате нит сте способни већ да будете разни портирчићи по државним фирмама. Е то је вама врх у животу недај Боже да се власт промјени па да останете без посла. Само ти Србо брани мајмуне бар оваквим коментарима шта ћеш друго достигао си максимум у животу и не знаш да може бољег

Name

Вук

03.12.2023 09:41

Вукановицу иди се лијеци од параноје,ако ти и такви додју на власт ја цу се иселити из РС јер нисам ратовао 4 године за тебе итеби слицне.

Name

Ас

03.12.2023 10:40

За Ре Ма ти си најглупљи са својим коментарима. Изадји мало из те бухаре медју људе да цујес неку паметну.

Name

Посматрач

02.12.2023 21:58

Шмит се ништа не пита већ Амери. Миле преко Шмита хоће да се извуче али Амери су још на почетку године одлучили да он одлази а то и говори јучерашње Марфијево обраћање. Леми се посљедњих дана умирио мислећи даће га заборавити. Видјећемо шта ће се десити шестог, кад Амери одлуче суд ће да се покрене.

ОДГОВОРИТЕ
Name

НЕМАШ ПОЈМА

02.12.2023 22:12

@Познавалац Ја мислим да ни ти сам не знаш шта си хтио рећи. Кажеш да онај који је на црној листи САД починио кривично дјело, чак и према НАТО. Онај ко је на црној листи САД није држављанин те државе и како може кривично одговарати у тој држави? НАТО је ратна организација и опет пошто нисмо чланица НАТО како може неко кривично одговарати њима. По твојој логици сви који нису послушници САД, а већина планете Земље их не слушају треба кривично да одговарају. И на крају два питања за тебе. Да ли су САД због почињених злочина над цивилима почињених нападом на Србију и Републику Српску без Резолуције УН и уништавања инфраструктуре криве и да ли треба кривично да одговарају због КРШЕЊА МЕЂУНАРОДНОГ ПРАВА? Да ли САД треба кривично да одговара зато што помаже логистички злочине према цивилима и дјеци у Гази од стране Циониста опет кршећи МЕЂУНАРОДНО ПРАВО И СВЕ МОРАЛНЕ И ЉУДСКЕ НОРМЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ненад-Нострадамус

03.12.2023 11:26

Мислим да неце одговарати ни САД за злоцине које су поцинили,али неце ни Додик кога су они поставили.

Name

Јаааа

02.12.2023 22:35

Диговорили да му Шмит дође на славу за Ђурђевдан,да настави Инцкову традицију🤣

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мо

02.12.2023 22:40

Зашто нико не пита директно Шмита хоће ли бити уведени скенери на изборима по вољи народа?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Папакланд

02.12.2023 23:22

Конацно да и Смит постане папак.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Фочак Р. К.

02.12.2023 23:23

Без филозофирања, прецизно поравнати задњи и предњи нишан спашавају још ово крхотина Републике Српске од тоталног нестанка.

ОДГОВОРИТЕ
Name

+

03.12.2023 00:11

Вукане. Све си у праву. То је видно, да се он понаша , као луђак. Или , што би рекао наш Народ. " Као мува без главе". Међутим он балансира између својих грешака и онога, шта му је задатак. Мајмуна и Странце, али максимално Народ. Њену треба луђачка кошуља и забрана, да врши било коју функцију. Он је у својој глави на релацији. " Он на власти тј. Он је РС ИЛИ Рат". Ми то себи, па нормалан смо Народ, више не смијемо дозволити". Какав Референдум. Само може мирно уз договор са Федерацијом. Увуче Србе у рат, а он оде без осуде у бијели Свијет. Шмит је значи такво ђубре. Сељак

ОДГОВОРИТЕ
Name

//

03.12.2023 00:17

Да је пријетио да ће извести Народ , ако се Тривићки признају избори, то је познато. Али ко су ови други. МУП и др, када попуштају противзаконито. То је болест друштва, гора од Додика. Он је за затворско одијело. Али ова већина СНСД су рак друштва. Обичан човјек .

ОДГОВОРИТЕ
Name

питам се

03.12.2023 01:19

Да ли им је Вукан држао свијећу па зна за тај сусрет? Богме, добро је обавјештен

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вук

03.12.2023 01:21

Досик је задњи предсједник Српске. Кад други додје и види какви су дугови остали одма ће дићи руке.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дејан

03.12.2023 01:39

Јесте ово је тацно исто као сто је потписао да идемо у НАТО па несто се споро крећемо или као Прица о украдених икони па кад Украјина изадје са саопштењем да икона није њихова сада тисина о икони.Има пуно примјера Јос као рецимо сто слусамо има двадесет година да се продаје електропривреда Српске.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

03.12.2023 20:03

Дес лопове?

Name

Вукановићу,

03.12.2023 07:27

Ти си већ превршио све мјере нормалног понашања, то није више здраво, побрините се за своју психу. Ево и да су били на том, што ти кажеш ранчу, откуд ти знаш шта си причали и договорили, јадан не био престани измишљати или си и и ти био са Шмитом и па ти он пренио све што су договорили. Како ти не досади измишљати глупости или су то нечије инструкције.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борац

03.12.2023 07:34

20год продје у зивоту и стално неки додик додик његова дјеца сестрици кумови и остали па има ли крају нем вецег зла од њих фуј фуј фуј е моји СРБИ нисмо боље ни заслузили битно је да вам.је запослио церку за 1000км.а то сто је курава нема везе битно је да је син добио посао а то сто је наркоман нема везе овдје нема спаса

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пера_пекар

03.12.2023 07:45

Банда лопована лудог КРадована из српске демонске странке и странка пијандуре ботанике и црног разроког су највећи колаборационисти и сарајевски поданици.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Биби

03.12.2023 07:46

Зар ово није нелегитимни туриста?Тако рекоше па чак да ће бити ухапшен ако крочи у Српску и Бања Луку.??? Није лијепо лагати свој народ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

РВИ

03.12.2023 08:07

ДЈЕ СИ ЛОООПОВЕ???ДЈЕ СИ ОДНИО БИСАГЕ СА ТРИ ИПО МИЛИЈАРДЕ,ал еура???

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јупи

03.12.2023 08:09

Стигао нам Вукан до "Рапорта", а његов омиљени лик до Русије.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рамбо

03.12.2023 08:10

Лобира Нијемце преко Проинтера који ради са САП, толико о санкцијама! САП треба тужити у Њемачкој. Или обавијестити њихову Стампу !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реалан

03.12.2023 08:57

Па зар није очигледно послије онакве халабуке све се стишало. Јасно је да је Додик направио потез попуштања али јасно је да Додик никад не бих побиједио на изборима да му није странаца. Већ дуги низ година помажу му у томе јар он не бих имао ни трећину гласача. На следећим изборима ће имати нај мање гласача али ће уз помоћ Шмита на силу поново да побиједи, то је тај договор.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Младен

03.12.2023 09:31

Интересантно како су људи упознати са дешавањима!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дијаспора

03.12.2023 09:46

Били ми Срби али неко други ово се ради у целој европи и свету само сто ове незналице сто пису овакве коментаре незнају јер никад нису видели свијета

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бјело

03.12.2023 10:10

Да, и ти то узмеш све и продас

ОДГОВОРИТЕ
Name

БОБА

03.12.2023 10:46

Излагања,боја гласа ,мимика говоре све о једном цовјеку.Лако се мозе примјетити изрека отисао сам из села али село из мене никада.Кад проговорис види се колико вриједис .Занимљиво да мало који политицар има фацу ,ријецник стил и да је интелектуалц у правом смислу те ријеци. односно да даје утисак образованог цовјека.Њима је слава и новац помутила мозак а знање и понасање се изгубило у свему томе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мирослав

03.12.2023 11:28

Која је ово прица? Мастовита инфо., ко јос мозе поверовати у ову прицу?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Истина

03.12.2023 13:03

Просо нас је да сачува своју имовину.Шта њега друго занима осим власти и пара!?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Саггитариус

03.12.2023 13:26

Вукане, да ниси мало претјерао овај пут? Ти као озбиљан опозициони лидер и политићар мораш свакако да имаш мјеру, и да направиш озбиљну разлику између истине, и теорије завјере, можеш ли ове тврдње поткријепити иједним конкретним и реалним доказом!?? ако неможеш, све ово што тврдиш остаје у домену инсинуација, ишпекулација и теорије завјере

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ајде

03.12.2023 14:51

Ма ти си баба ванга, оцу реци паметњаковиц, иди цовијеце не бламирај сам себе, ниси занимљив огромној вецини народа, ти мозес бити занимљив само неком ко никад није гледао дневник.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

03.12.2023 15:04

Вукановић = шизофреничар

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дарио Дјапа

04.12.2023 10:56

Нису ниста договорили

ОДГОВОРИТЕ