Звезди стигла понуда од 11 милиона евра за Букарија

Црвена звезда је добила "безобразну" понуду. Један од најбољих фудбалера тима Осман Букари могао би да напусти Маракану ове зиме за 11 милиона евра, сазнаје Спортал.

Фудбал 10.11.2023 | 20:30
Звезди стигла понуда од 11 милиона евра за Букарија

Букарија је већ дуже време прати велики број клубова, преко 10 представника га је гледало против Лајпцига у среду у мечу Лиге шампиона, и већ најавили да ће кренути по његов потпис.

У Звезди су свесни да имају "златну коку" и зато су високо подигли потраживања за суперсонично крило из Гане, а према нашим сазнањима један клуб из иностранства је спреман да плати 11 милиона евра. Постоји велика вероватноћа да се читав посао заврши у децембру и Букари напусти Маракану после годину и по дана.

Ако све буде према плану, Звезда ће остварити један од највећих излазних трансфера у историји клуба, тик иза оне пре пет година када је Немања Радоњић отишао у Марсељ за 12 милиона евра.

Такође, на излазним вратима је везиста Кингс Кангва, за далеко мањи износ него што је за Букарија, али ће свакако добити зелено светло за одлазак, посебно јер није у првом плану код тренера Барака Бахара.

Звездина зарада скоро четири пута већа

Свакако би то био одличан посао јер би Звезда на Букарију зарадила скоро четири пута више него што је уложила када га је платила Генту три милиона евра. Уједно, у великој мери добила на терену његовим одличних партијама.

Ове сезоне је Букари блистао и у Лиги шампиона, дао је гол у Манчестеру против Ситија и још један против Јанг Бојса у Београду, уз асистенцију. Не само статистички, већ и играчки 24-годишњи момак из Акре је показао квалитет и моторичке способности какве се у Европи јако вреднују и цене.

Свесни су тога у Звезди, што ће добро да наплате, али уједно биће тешко да пронађу замену таквог калибра.

(Блиц) Фото: Старспорт

Коментари / 0

Оставите коментар