Сара Ћирковић освојила злато на СП у боксу

 Сара Ћирковић, репрезентативка Србије и члан Боксерског клуба "Обилић" из Зворника, постала је свјетски шампион у боксу након што је у финалу Свјетског првенства побиједила Софи Винтер Росхауг из Данске.

Остали спортови 25.11.2022 | 21:27
Сара Ћирковић освојила злато на СП у боксу

Ћирковићева је освојила златну медаљу и постала првакиња у категорији до 51 килограма.

Она је са 5:0 побиједила такмичарку из Данске у финалу Свјетског првенства у боксу за узраст млађих сениора.

Био је ово још један сјајан меч Ћирковићеве и трећа побједа у мечевима са боксерком из Данске. Златна медаља Ћирковићеве је највећи успјех једног спортисте који тренира у неком од зворничких клубова, кажу у Боксерском клубу "Обилић".

Свјетско првенство у боксу, које је почело 11. новембра, одржано је у шпанском граду Аликанте.

У досадашњим сусретима Ћирковићева је савладала Росхаугову у полуфиналу Европског првенства за младе /Будва 2021./ и у четвртфиналу Европског првенства које је у априлу ове године одржано у Софији.

(Срна Фото: Срна) 

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Илија цворовиц

25.11.2022 22:10

Свака цаст,све цеститке за ову младу спортисткињу.Не разумијем засто не писете ријеци подрске,а кад је онај мали хармоникас у питању,или она пливацица из Мостара,онда стотине порука подрске писете.А ово је веци успјех и од једног и од другог,ако цемо реално...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Порески обвезник

26.11.2022 00:26

Дјевојцици честитам, али пустите дијете да учи школу. Ово је обична ИБА асоцијација и углавном су млади такмичари из Индије, острвске и ЦИС земље, спонзор је Газпром. Спортска дворана гдје се одржава “свјетско првенство” је ранга оне у Немили Горњој. Погледајте сајт асоцијације и фотографије првенства. Ово је медијска помпа за још једну донацију из буџета, живи били па видјели, волио бих да гријешим.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Илија цворовиц

26.11.2022 07:10

Могуце је да си ти у праву сто се тице донације и будзета.Али све остало ниси у праву.Такмицење је одрзано у Спанији,треба ли ста додавати.У финалу је побиједила такмицарку из Данске,надам се да знас гдје је то.А и то сто говорис да су такмицари из Индије,итд,па зна се да из којих земаља потицу најбољи такмицари у боксу,сигурно нису из Аустрије,Њемацке,Италије...Оцито је да не познајес материју,и боље немој омаловазавати овај огроман успјех насе младе такмицарке.

Name

Данијел Чојић

26.11.2022 07:19

Први пут у животу пишем коментар. Срамота. Тотална срамота шта сте написали. Дјевојчица је освојила свјетско злато. На wики страници првенства видимо више од 70 земаља итд. Успјех је само њен и његог тренера Мирка, а што се донацина тиче заслужује их колико год је то могуће и са свих страна. Чак и спортску пензију заслужује са овим успјехом. Свака част Сари и Мирку!