Вечерас први меч полуфинала Лиге шампиона

Финале прије финала, тако многи зову окршај Манчестер Ситија и Реал Мадрида у полуфиналу Лиге шампиона. Први меч је вечерас на "Етихаду" од 21 час, а кладионице кажу да је домаћин велики фаворит (квота 1,6 на побједу Ситија).

Фудбал 26.04.2022 | 09:32
Вечерас први меч полуфинала Лиге шампиона

Ове двије екипе су се састале у полуфиналу у сезони 2015/2016. У Манчестеру није било голова, а потом је Фернандов аутогол на стадиону "Сантјаго Бернабеу" одвео Реал у финале у којем је са пенала побиједио градског ривала Атлетико.

Екипа Пепа Гвардиоле се осветила за тај пораз у сезони 2019/2020. побиједивши у осмини финала 2:1 у гостима, а потом и код куће истим резултатом, али је улог овог пута много већи.

За Гвардиолин тим је ово други двомеч заредом са шпанском екипом у нокаут фази ЛШ, али за разлику од Атлетика, овај други и много познатији тим из Мадрида је сасвим друга прича. И док је чета Дијега Симеонеа (тренер Алетика) позната по снажној дефанзиви, Реалово најјаче оруже је онај нападачки дио који креће од неуморног креатора игре Луке Модрића, а завршава хладном егзекуцијом Карима Бенземе.

Реал је преживио тежак окршај са актуелним шампионом Европе Челсијем, а иако је у неким тренуцима изгледало да су на измаку снага, потврдила се она реченица да су екипа која једноставно зна да произведе велике фудбалске тренутке на највећој фудбалској сцени.

"Карим је на врхунцу, ово су му без сумње најбољи тренуци у каријери. Разумије сваки дио ове игре и што је најважније, постиже голове, оне важне. И не само то, када га виде испред онако самоувјереног и опуштеног, због њега се цијела екипа осјећа тако сигурно", каже дефанзивац Ситија Родри.

Екипа из Манчестера без сумње и ове године жели да игра финале. Прошле године им је пехар измакао за један гол, а ове сезоне су сазрели и за тај посљедњи корак. Бар тако мисли Карлос Тевез, некадашњи нападач Ситија, који за екипу Пепа Гвардиоле каже да је коначно стекла епитет равноправног ривала у дуелима са најбољим екипама Старог континента.

"Мислим да је Реал у овом случају екипа коју треба да мучи главобоља уочи овог двомеча. То раније није био случај, али Сити је сада једна од најбољих у овом послу, велики су у пословној, али и фудбалској игри. Нимало их нија страх да улазе у директне двобоје са европским тешкашима. Реал и други велики европски тимови сада морају добро да ураде домаћи задатак да би пронашли евентуалне слабости у игри Ситија. Мислим да је све отворено. Шансе су 50:50", каже Тевез.

Реванш је 4. маја у Мадриду.

(Независне новине)

Коментари / 0

Оставите коментар