Сликари: "Здрава и сигурна породица је чувар будућности"

У изложбеном салону србачког Дома културе синоћ је отворена изложба цртежа академског сликара Давора Ружића из Бања Луке под називом „Заједно“. Умјетник на на занимљив и инвентиван начин, како је нагласио историчар умјетности Александар Саша Грандић, нуди своје видјење једног од темељних стубова цивилизације, а то је породица.

Република Српска 08.11.2019 | 14:55
Сликари: "Здрава и сигурна породица је чувар будућности"
„Слиједећи начела „нове фигурације“, Ружић  људске ликове даје само у обрисима – контурама, само назнакама глава и тела, да би на тај начин изразио критички став према данашњем раслојавању породице, њеног утицаја, али и наслиједја. Став да без хомогене  породице, њене потпуне подршке, нема ни успјеха друштва ни успјешног вјека“,  измедју осталог казао је Грандић.



Давор Ружић каже да је стварање циклуса цртежа на ову тему трајао дуже вријеме, од 2013. године, са одредјеним промјенама, да би у овој години био представљен јавности.

„Осјетио сам потребу да се нешто на ту тему каже, упозори и уради, јер видимо шта се дешава око нас, да се све више породице распадају и раздвајају. А здрава породица је чувар будућности“, нагласио је Ружић.

На изложби је представљено тридесетак радова, у којима  се скривају најдубље истине о човјеку и људима .

Организатор изложбе је  ЈУ Центар за културу и спорт Србац, а  изложене радове  љубитељи ове умјетности у Српцу могу видјети у наредних петнаестак дана.

(БН/С.К.)

Коментари / 0

Оставите коментар