Директори губиташи и даље у фотељама предузећа "Шуме Српске"?!

Умјесто најављење буре услиједило је затишје у ''Шумама Српске''. Обрачун са губиташима је најављен. Губитак фотеље предвиђен је као једина казна за губитак милиона.

Република Српска 01.11.2019 | 19:58
Директори губиташи и даље у фотељама предузећа "Шуме Српске"?!
''Нема заштићених овдје сви они који буду губиташи мораће своје фотеље уступити неком другом'' – рекао је предсједник Владе РС Радован Вишковић.

Први је своју фотељу уступио в.д. директора шумског газдинства "Вучевица" у Чајничу, Чедо Дачевић. Тачније смјењен је, иако, је био један од најуспјешнијих директора који је шумарију у Чајничу извукао из минуса од 1,4 милиона КМ. Рука правде је зато заобишла десет директора губиташа који су још у фотељама и нема назнака када би могли бити смјењени. У Шумама вриједи систем обрнутих вриједности – порука је синдиката.

''Што се тиче смјена оне су на страначком принципу. Нису препознати параметри доброг и лошег пословања. Има директора који су по 25 година на једном мјесту који се нису помакли, без обзира на начин пословања'' – каже за БН ТВ предсједник Шумарства РС Владо Павловић.

Помакле су се зато са мртве тачке најаве о полицијским и инспекцијским контролама на терену. Било је назнака да ће рације провјеравати илегалне пилане и одвоз дрвних сортимената. У јавности се појавила инфомација да су контроле у последњем тренутку стопиране. То није тачно, одговора руководство Шума.

''Нисам информисан да су било какве контроле или акције заустављене. Оне теку онако како се у Инспекторату решава. Они имају редовне и ванредне контроле. Чак ниј а не знам када ће гдје бити која акција. Било је их је 10 од маја'' – каже за БН в.д. генералног директора "Шума РС" Славен Гојковић.

Према последњим доступним информацијама 11 газдинстава је у минусу. Од јавности се крију која су то газдинства, али се спекулише да су у најтежој ситуацији шумарије у Котор Вароши, Дринићу, Калиновику, Вишеграду.

''Проневјере су константне, ништа се не мјења. Једни те исти људи управљају тим пословима. Ако се неко и промјени, долази његов налседник који је био дио његовог тима који је већ раније радио негативно'' – рекао је члан Одбора за пољопривреду и шумарство НС РС Томица Стојановић.

Негативно послује и Јавно предузеће. Шуме Српске су у првих шест мјесеци ове године пословале са губитком од 2 милиона и 600 хиљада марака. Према подацима из Информације о стању у шумарству РС то је најгори резултат у посљедњих шест година, јер од 26 шумских газдинстава, њих чак 18 је пословало са минусом, а већина није испунила обавезе преузете уговорима.



БН ТВ

Коментари / 13

Оставите коментар
Name

Сако

01.11.2019 19:33

Да су способни и постени неби ни били на тим функцијама. Ова мафијаска власт нетреба паметне и способне

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јесен је опет Сњезана

02.11.2019 07:23

У закону под парафом 113 стоји да најприје треба да опадне лисце са дрвеца.

Name

Милан

01.11.2019 19:36

Народе у памет, не мијењају они директоре губитасе, већ директоре непослуснике, оне који не дају паре за секту и вође секте , њих мијењају, глуп смо ми народ, кажу успјесан онај који је покрао, а у нормалним државама то се каже лопов и процесуирања и затвор. Али ипак њих затвор чека. Како ће им лијепо бити, стари људи у затвору, а унуци, ста ли ће рећи, дјед нам је криминалац?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дн

01.11.2019 20:08

Тако је.Највише директора губитаса је из Снсд.Њих не дирају или формално само ротирају.У Рибнику најбољи примјер, прослу годину у минусу 700 000 км.Нико ниста.У Источном Дрвару општи криминал.Директор Бјељац,Шпирићев кадар, има 3 кривична пријаве,пола Клековача покро.Ником ниста.

Name

зока

01.11.2019 22:01

У Рибнику директору су најважнији његови камиони, да сваки дан возе по неколико тура. Газдинство које треба да прави милионску добит једва у позитиви.

Name

....

01.11.2019 22:18

Нема то губитаси или не вец јеси ли снсд или не!Снсд директори могу красти и даље.

ОДГОВОРИТЕ
Name

А Наш Сироти Јанко

01.11.2019 22:25

Директор газдинства у Хан Пијеску увијек позитивно послује. Силванус најбољи купац у СГ Висоцник.његова фирма туго моја.Ни бога се висе не боји. Не зна да це пожњети онако како је посијао.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Наравно да су у фотељама

02.11.2019 03:35

Јер раде свој посао како треба и како им је наређено, а наређено им је да краду! А то што краду то је за оне на власт, и они су их поставили и они су им наредили да тако раде! Можда и за себе узму нешто, али то су ситнице!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рис

02.11.2019 06:50

Смјењују оне који се труде да направе неки учинак. Увијек имају вишак радника а Гојковић запошљава попадије из Дервенте у Шумска газдиства а људи који су радили по неколике године непродужава им се јер су вишка

ОДГОВОРИТЕ
Name

Да

02.11.2019 07:43

Од тога неманишта,чим је дато Вишковићу,јер он им служи да се бави глупостима!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

кд

02.11.2019 10:30

Ма људи нигдје неписе да је у козрској дубици полиција одузела 300 кубика крдене обловине из дрзавних сума гдје су умјесани сумари и остали то нема нигдје да је и лугар био у притвору

ОДГОВОРИТЕ
Name

Политичко тајкунска химна.

03.11.2019 08:18

Шуме шуме најљепша вам хвала.. У око дирај у шуму не дирај. Она нас је озгоднила и зато јој и слава и хвала.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гола сјеча

03.11.2019 08:25

У шумарству, поред експлоатације у на истој равни по значају и актуелности требала би да је и једна друга дјелатност. А то је обнова шумског фонда, пошумљавање. О томе нигдје ништа се не пише, нигдје ни слова. Да ли је та дјелатност замрла у овдашњем шумарству? Престала да постоји? А експлоатација траје док траје. Као и угаљ у оних пар рудника. Угаљ се не може обнављати, али шуме могу. Некада је то било другачије. Пошумљавало се. То се ради и сада у пристојним у културним земљама које воде рачуна о будућности и будућим нараштајима. Колико се посијече толико се и засади. Негдје и више од тога.

ОДГОВОРИТЕ