Колико бодова се освоји са два постигнута гола?!

Фудбалери Манчестер јунајтеда су до седам бодова на три утакмице у Лиги Европе дошли са свега два постигнута гола.

Фудбал 25.10.2019 | 20:40
Колико бодова се освоји са два постигнута гола?!
Екипа Олеа Гунара Солскјера од почетка сезоне игра променљиво, у Премијер лиги је после девет кола на далеком 14. месту, а иако се често говори да нема велике амбиције у другом по значају европском такмичењу, ствари су изгледа другачије.

Такође, постоји и теза да Јунајтед у другом по значају европском такмичењу изводи "други тим" или "клинце", али је чињеница да је једина звезда која је одсуствовала са мечева Лиге Европе Пол Погба.

Тимови које Солскјер изводи на енглеске и европске терене се не разликују превише, али су исходи битно другачији.

Јунајтед је на отварању такмичења у Лиги Европе против Астане победио минималном разликом, голом Мејсона Гринвуда, уследио је реми са АЗ Алкмаром без голова, а у мечу са Партизаном је погодак из једнаестерца био довољан за три бода.

Вреди истаћи и да је Јунајтед надиграо своја два уводна противника, али то никако није био случај у дуелу са београдским тимом, који је у готово свим статистичким параметрима, осим поседа лопте и броја голова, био у предности.

Тим норвешког стручњака је упутио само један ударац у оквир гола и забележио свега укупно пет шутева, док је Партизан у укупно 15 наврата угрозио голмана Серхија Ромера.

Ипак, фудбал се игра за голове и то је једина ствар која доноси бодове, тако да је Јунајтед са два поготка стигао до седам бодова и првог места у Групи Л Лиге Европе.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар