Солскјер: Требало би Партизанови играчи и навијачи...

. . . да буду поносни једни на друге! Норвежанин посебно задовољан игром младог Вилијамса.

Фудбал 25.10.2019 | 08:38
Солскјер: Требало би Партизанови играчи и навијачи...
По најмање два основа памтиће Оле Гунар Солскјер гостовање у Београду. Најпре по податку да је Манчестер јунајтед после 232 дана и 11 утакмица коначно славио у гостима (последњи прут против Пари Сен Жермена), а затим и што је, како сам каже, уживао у атмосфери на стадиону Партизана. Поготово што у Хумској није било ни трагова расизма на коме су енглески медији данима инсистирали и плашили јавност, како на Острву, тако и овдашњу.

Нрвежанин на то не обраћа пажњу. Важно му је што је избио на прво место Групе Л Лиге Европе, иако се на црно-белој страни Топчидерског брда држао за ваздух, посебно у другом полувремену.

“Не знам да ли смо имали среће, али смо се добро бранили и одбранили. Посебно кад нас је Партизан притуснуо и храбро напао. Успели смо да сачувамо мрежу нетакнутом”, рекао је шеф струке Црвених ђавола.

А потом је похвалио навијаче.

“Публика је била невероватна. Требало би Партизанови навијачи да буду поносни на тим, а екипа на гледаоце. Била је сјајна атмосфера, фантастична. Поготово би требало да буду поносни у светлу свега онога што се причало пред ово гостовање”.

О самој уткамици, млади стручњак је похвалио крајњи исход и чињеницу да је Серхио Ромеро остао несавладан.

“Добро смо се бранили. Нарочито у казненом простору. Требало је да играмо боље у нападу, успели су домаћини да нас притисну, али сам поносан на моје момке, узели смо три бода, а нисмо примили гол".

Остао је Солскјер доследан ставу да у Лиги Европе промовише таленте Академије. Тако је било и вечерас.

“За мене је Брендон Вилијамс био актер утакмице. Истрчао је без страха, храбро, попут лава. Веома је добар играч и на крају је испало да нам је донео победу”.

Да ли то оно што желите да видите?

“У оваквим утакмицама, кад поведемо, требало би да научимо да дамо и други и трећи гол. Да се осећамо комотно. А што се тиће Вилијамса, напредује. Игра без страха, са сјајним ставом и биће врхунски фудбалер”.

Извор: моззартспорт

ФОТО: реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар