ЛЕ - АЗ је сад други: Астана примила шест! Љајић промашио пенал!

Холанђани сигурни против немотивисане Астане за друго место у Партизановој групи Лиге Европе. После Љајићеве стативе са беле тачке, Бешикташ примио гол за пораз.

Фудбал 24.10.2019 | 21:23
ЛЕ - АЗ је сад други: Астана примила шест! Љајић промашио пенал!
АЗ не прашта, то не прија црно-белима: Пенал сломио Астану, после је била рутина! Сада холандски клуб има пет освојених бодова из три утакмице, а вечерас је забележио прву победу и то врло убедљиву - 6:0.

Док је Партизан војевао битку против Манчестер Јунајтеда, у истом термину се играла и друга утакмица групе Л. АЗ Алкмар је дочекао Астану и закуцао је за дно табеле победом од 6:0 (2:0). Може се слободно рећи - рутинска победа холандског тима. И на крају врло убедљива.

Цео посао је АЗ одрадио већ у првом полувремену када је постигао два гола, а после тога је све било одрађивање посла.

Ово је био класичан пример утакмице у којој једна екипа кажњава сваки пропуст противника. Јасно је да је холандски састав бољи и квалитетнији од противника, али Астану је потерао малер на овој утакмици. Дешава се то, али АЗ баш није праштао нити један пропуст гостију.

Први детаљ је био у 39. минуту. Лопта је погодила у руку једног од играча Астане, а судија Јоргиј је показао на белу тачку. Јесте био пенал, није ту било никакве дилеме, а казнени ударац је извео Купмејнерс за сигурних 1:0. Посе тог поготка АЗ је могао већ да игра доста растерећеније.

Домаћа екипа је у првом полувремена деловала као осица која само облеће око противника и чека неки пропуст како би задао убод.

Прва таква шанса била је у 43. минуту утакмице. Астана је у том моменту због повреде имала играча мање, и док се указивала помоћ АЗ је нападао и суштински утерао лопту у мрежу. Боаду је био на правом месту и из непосредне близине је затресао мрежу.

Бејесбеков је био играч који је био повређен код тог гола, а уместо њега је у игру ушао српски фудбалер Антонио Рукавина.

У другом полувремену није Алкмар морао да запиње, али је у 77. минуту преко Стенгса стигао до гола којим је само ставио тачку на овај меч, а још једним поготком Купмејнерса, те голом Сугаваре и Идрисија додатно себи повећао гол-разлику.

Лоше вести за српски фудбал: Јанг Бојси газе у групи смрти! Евроголови у Порту и Генту, долијао и Лудогорец! ЦСКА у катастрофалној серији, Волфзбург сигуран у Белгији, Сент Етјен опет разочарао.

Србија јури фамозно 15. место на УЕФА ранг листи националних коефицијента за сезону 2021/22 и у изједначеној је трци са клубовима из Грчке, Кипра, Швајцарске, Шкотске, а вечерас нису стигле лепе вести што се тиче резултата директне конкуренције у Лиги Европе.

У најтежој групи Лиге Европе, Јанг Бојси су преузели чело табеле пошто су вечерас лакше него што се очекивало савладали Фајенорд у Берну са 2:0. У истој групи су Глазгов Ренџерси оделели на гостовању Порту – 1:1.  

Фајенорд је сам себе закопао у Берну. Прво је португалски штопер Едгар Је направио најглупљи потез вечери у Лиги Европе када је без било какве потребе играо руком у свом петерцу и скривио пенал који је Асале у 14. минуту претворио у гол. После наредних 14 минута игре, уследила је још једна глупост домаћих и пенал за Јанг Бојсе. Овај пут је кривац био голман Вермер, а егзекутор Нсаме. Са 2:0 после пола сата игре, Јанг Бојси су лако контролисали ситуацију до краја и уписали важну победу за чело табеле у врло тепкој групи.

На руку Швајцарцима је ишао и резултат из Португалије где је Порто кискнуо против шкотских Ренџерса. Домаћи Змајеви су повели евроголом Колумбијца Дијаза који је прелепо шутирао у даљи угао са 20 метара.

Али на истеку првог полувремена је севнула контра гостију. Хрват Баришић је сјано прошао по левом крилу и послао фантастичну асистенцију на петерац где је био Колумбијац Морелос који такве поклоне не пропушта.

Порто је био бољи у другом полувремену, али су Шкоти успели да се одбране и да на крају заслуже бод.

Први пораз у Лиги Европе је доживео Лудогорец који је на свом терену поражени минималцем од Еспањола који је показао да је он газда у групи. Шпанцима је била довољна само једна успавана реакција одбране бугарског првака. Лопезова дубинска лопта је необјашњиво лако пала између статичних штопера што је искористио Кампусано да изађе сам пред голмана и рутински пошаље лопту у мрежу.

А просто невероватно звучи да у истој групи ЦСКА из Москве нема ни бод?! Вечерас су дотакли дно пошто су на свом терену поражени од аутсајдера Ференцвароша. Били су много бољи тим, створили гомилу шансу, испромашивали се и на крају су кажњени. Зубков је натрчао на одбијену лопту и сервирао шансу као на тацни за Варгу који је погодио празну мрежу. ЦСКА је после три кола без бода…

Украјински везиста Роман Јаремчук је вечерас херој Гента којем је донео бод у дуелу са Вофлзбургом (2:2) и оставио ова два тима бодовно поравнате на челу табеле. После 25 минута игре, Вукови су водили у Белгији головима Вегхорста и Витора, а онда је на сцену ступио Украјинац. Пројектилом у динипу првог полувремена је вратио наду Бизонима, а онда у 94. минуту био сналажљив на петерцу и спречио пораз Гента.

Оба тима имају по три бода више од Сент Етјена и Олександрије који су вечерас поделили плен у Француској – 1:1. Французи су повели лепим голом Габријела у осмом минуту, али је шест минута касније исти играч затресао сопствену мрежу и то је било све.

Љајићев промашај са пенала отписао Бешикташ у Лиги Европе, Вулвси преокренули у Братислави, Гладбах у 93. минуту до бода у Риму! Српски репрезентативац није искористио најстрожу казну при резултату 1:1, после чега је Брага дошла до победоносног поготка (1:2). АПОЕЛ освојио бод у Бакуу (2:2).

Непријатно вече за Адема Љајића у Истанбулу. Српски везиста промашио је једанаестерац у 74. минуту утакмице са Брагом на Водофон Парку, после чега је Брага стигла до победе на тешком гостовању и практично избацила домаћина из борбе за пласман у 1/16 финала Лиге Европе.

Ипак, треба напоменути да је Љајић сам и изнудио најстрожу казну, али је онда погодио стативу. У том тренутку било је 1:1, а Бешикташ пропустио прилику да преокрене резултат у само три минута. Орта је довео госте у вођство још у 38, а изјеначио је Најир у 71. минуту. Домаћин је био у одличном психолошком тренутку, али то није успео да искористи, па је уследила казна. Коначан резултат поставио је Едуардо после одличног контранапада Браге у 80. минуту.

Вулвси су лоше кренули у Лиги Европе, али ево их на месту које води у 1/16 финала Лиге Европе. Екипа Нуна Еспирита Санта дошла је до три велика бода у Братислави, пошто је после преокрета срушила Слован и заобишла га на другом месту групе К, а посао ће моћи да комплетира за две недеље на свом терену - 2:1 (0:1).

Слован је одиграо одлично прво полувреме, које је крунисано голом Шпорара у 11. минуту. Ипак, домаћин је поклекао у наставку меча. Исекао га је прилично срећан гол Саиса у 58. минуту, после чега је убрзо стигао и други. Њега је постигао Хименез у 64. минуту из једанаестерца, након прилично спорног контакта у петерцу домаћина.

Рома је вечерас пропоустила прилику да отпише Мехенгладбах из борбе за пласман у нокаут фазу такмичења (1:1). Борусија је до великог бода стигла у трећем минуту надокнаде, голом Штиндла из пенала, након више него дискутабилног прекршаја Смолинга.

Немцима су се исплатили напади у финишу утакмице, као и чињеница да се Вучица помало панично бранила. Водећи гол домаћин је постигао у 32. минуту голом захваљујући Заниолу, који је био највиши у скоку након центаршута Веретуа.

Кипарски АПОЕЛ, представник земље са којом Србија бије битку за национални коефицијент, освојио је бод на гостовању Карабагу у Бакуу (2:2). Гости су јурили предност домаћина, стигли до преокрета, а онда је коначан резултат поставио Аилтон у 58. минуту.

Карабаг је води голом Кинтане од 13. минута, аутогол Медведева у 29. минуту вратио је госте у игру, а онда је Халенијус донео потпуни преокрет АПОЕЛ-у. У гостујућим редовима свих 90 минута одиграли су сви српски играчи Матић, Павловић и Савић.

ЛИГА ЕВРОПЕ, 3. коло:

ГРУПА А

Карабаг - АПОЕЛ 2:2 (1:2)
/Квинтана 13, Аилтон 58- Медведев 29аг, Халениус 45+1/

Севиља - Диделанж 21.00

ТАБЕЛА: Севиља (-1) 6, Карабаг 4, Диделанж (-1) 3, АПОЕЛ 1.

ГРУПА Б

Динамо Кијев - Копенхаген 21.00
Малме - Лугано 21.00

ТАБЕЛА: Копенхаген 4, Динамо 4, Малме 1, Лугано 1.

ГРУПА Ц

Хетафе - Базел 21.00
Трабзон - Краснодар 21.00

ТАБЕЛА: Хетафе 6, Базел 4, Трабзон 1, Краснодар 0.

ГРУПА Д

Спортинг - Розенборг 21.00
ПСВ Ајндховен - ЛАСК 21.00

ТАБЕЛА: ПСВ 6, Спортинг 3, ЛАСК 3, Розенборг 0.

ГРУПА Е

Селтик - Лацио 21.00
Рен - Клуж 21.00

ТАБЕЛА: Селтик 4, Клуж 3, Лацио 3, Рен 1.

ГРУПА Ф

Арсенал - Виторија 21.00
Ајнтрахт - Стандард 21.00

ТАБЕЛА: Арсенал 6, Стандард 3, Ајнтрахт 3, Виторија 0.

ГРУПА Г

Порто - Ренџерс 1:1 (1:1)
/Дијаз 36 - Морелос 44/

Јанг бојс - Фејнорд 2:0 (2:0)
/Асале 14п, Нсаме 28п/

ТАБЕЛА: Јанг бојс 6, Ренџерс 4, Порто 4, Фејнорд 3.

ГРУПА Х

ЦСКА Москва - Ференцварош 0:1 (0:0)
/Варга 86/

Лудогорец - Еспањол 0:1 (0:1)
/Кампузано 13/

ТАБЕЛА: Еспањол 7, Лудогорец 6, Ференцварош 4, ЦСКА 0.

ГРУПА И

Гент - Волфсбург 2:2 (1:2)
/Јаремчук 41, 90+4 - Вегхорст 3, Жоао Виктор 24/

Сент Етјен - Олександрија 1:1 (1:1)
/Габријел 8 - Агријел 14аг/

ТАБЕЛА: Волфсбург 5, Гент 5, Сент Етјен 2, Олександрија 2.

ГРУПА Ј

Рома - Борусија Менхенгладбах 1:1 (1:0)
/Заниоло 32 - Штиндл 90+3п/

Башакшехир - Волфсбергер 1:0 (0:0)
/Кахвечи 78/

ТАБЕЛА: Рома 5, Волфсбергер 5, Башакшехир 4, Борусија 2.

ГРУПА К

Бешикташ - Брага 1:2 (0:1)
/Најир 71 - Хорта 38, Едуардо 80/

Слован Братислава - Вулверхемптон 1:2 (1:0)
/Шпорар 11, Саиз 58, Хименез 64п/

ТАБЕЛА: Слован 4, Брага 4, Вулверхемптон 3, Бешикташ 0.

ГРУПА Л

Партизан - Манчестер јунајтед 0:1 (0:1)
/Марсијал 43п/

АЗ Алкмар - Астана 6:0 (2:0)
/Купмајнерс 39, 83п, Боаду 43, Стренгс 77, Сугавара 85, Идризи 90+2/

ТАБЕЛА: Манчестер јунајтед 7, АЗ 5, Партизан 4, Астана 0.

Извор: моззартспорт/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар