Тумба гледа ка Тумби!

Живко Живковић кандидат за репрезентацију! Голман ПАОК-а брзопотезно „сменио“ неприкосновеног Паскалакиса и лако би могло да се деси да конкурише за државни тим Србије већ у новембарским мечевима.

Фудбал 25.10.2019 | 13:42
Тумба гледа ка Тумби!
Профилисао се Марко Дмитровић као српски „број један“ после Мундијала у Русији. Одлука да више у селекцију не буде позиван Владимир Стојковић и добра издања чувара мреже Еибара довела су то тога да ни бивши (Младен Крстајић), ни актуелни селеткор (Љубиша Тумбаковић) немају дилему ко је стартних голман репрезентације. Резерва је Предраг Рајковић, нарочито што блиста откако се из Израела преселио у француски Ремс, док су се као треће опције вртели Никола Васиљевић, Борис Радуновић, Александар Јовановић и ЕмилРоцков.

Прилику да ускоро конкурише за место међу стативама државног тима, сви су изгледи, могао би да добије и Живко Живковић. Поготово што је некадашњи голман Партизана брже од очекиваног завршио период пролагођавања у ПАОК-у и изборио се за место стартера. На последње три утакмице истинсуо је из тима, чинило се, неприкосновеног Александроса Паскалакиса (бранио свих 30 мечева у лањском првенству), одужио се на поверењу тренеру Абелу Фереири и челницима, а како јављају грчки новинари све би требало да резултира позивом у државни тим Србиије. Више медија истиче како се Живковић налази на радару ЉубишеТумбаковића и да се очекује да га селектор стави на списак кандидата за завршне мечеве квалификација за Луксембургом и Украјином, у новембру.

Сам Живковић уверава да му је крајњи циљ да се домогне репрезентације. Што би у његовом случају била и круна каријере.

„Превасходно ми је битно да сам здрав, како бих могао да пружим максимум на сваком тренингу. Наредни задатак је да помогнем ПАОК-у да осваја трофеје, а највећа жаље ми је да заслужим позив у репрезентацију Србије. Све је на мени, време ће показати докле ћу догурати“, поручио је Живковић.

Ово је већ четврта сезона у земљи Хелена. После три више него успешне у Ксантију, где је у навијачким изборима био најбољи играч тима, уследио је трансфер каријере, потпис за шампиона из Солуна, на изричит захтев тадашњег тренера Развана Луческуа. Колико је ментално чврст показало се да га није уздрмао ни изненадни одлазак Румуна у арапски свет, па се и без помоћи човека који га је довео уздигао до нивоа првотимца.

„ПАОК има чак четворицу сјајних холмана. Паскалакис је репрезентативац Грчке, доказан, а ту су и два талента пред којима је светла будућност. Све зависи од мене, како тренирам и шта радим на утакмицама. На тренеру је да одлучи ко ће да брани. То сам тренутно ја, надам се да ћу постепено градити самопоуздање“.

Црно-бели су тренутно су други на табели, само два бода иза лидера Олимпијакоса, али се надају да би учешће Атињана у Лиги шампиона могло да их измори, пошто ће се на стадиону „Тумба“ посветити максимално одбрани дупле круне.

„Прошла сезона била је нестварна за ПАОК, јер је освојио дуплу круну. Извукли смо можда најтежег ривала у квалификацијама за Лиг шампиона, Ајакс, али смо се борили до краја. Нема европских утакмица за нас ове сезоне, што значи да сву енергију морамо да усмеримо на првенство и куп. Не могу још да оценим да ли смо у предности што Оли игра међународне мечеве и више се троши, али сам сигуран да нас чека једна од најузбудљивијих сезона у грчком фудбалу“, уверава Живко Живковић.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар