Закопао мајку у гаражу како би примао пензију

Слободан Р. (53), осумјичен да је закопао своју мртву мајку у гаражи у домаћинству у ком су заједно живјели, како би наставио да прима њену пензију, најприје је беживотно тијело држао на кревету у соби, затим га је пребацио у каду испуњену ледом, а када је почео да се шири несносан мирис, одлучио је да је закопа, сазнаје "Блиц".

Србија 23.10.2019 | 14:32
Закопао мајку у гаражу како би примао пензију
Позадина злочина који је згрозио Србију, чини се, још је гора. Према незваничним информацијама, Слободанова мајка Стевана је у 87. години умрла природном смрћу, што он није пријавио надлежнима. Желећи да наставља да прима њену пензију, смислио је опак план.

Најприје је њено беживотно тијело држао у кући, на кревету. Како су дани пролазили, почео је да се осјећа несносан смрад. Желећи да избјегне да буде откривен, напунио је каду ледом и флашама са хладном водом и сместио је у њу мислећи да ће тако успјети да прикрије траг.

За све то вријеме, бившој жени, која га је и пријавила полицији, говорио је да је мајка у болници.

Како ни лед у кади није могао да прикрије непријатан мирис, одлучио је да Стевану закопа у гаражи, у дворишту породичне куће у којој су живјели.

Видјевши да ископава рупу, Слободанова бивша жена је отишла у полицију и све испричала надлежнима, говорећи да сумња да јој је нешто урадио.

- Када је полиција дошла, Слободан је врло мирно и сталожено разговарао са службеницима МУП. Тек на тренутке показао би неку врсту узнемирености. На питање гдје му је мајка, одговорио је директно и јасно: "Закопао сам је у гаражи" - прича "Блицов" извор близак истрази.

С друге стране, Слободанова бивша је испричала да је старица била непокретна и да је сву бригу о њој водио Слободан. Међутим, повремено би га чула како урла на мајку, говорећи да више не може да издржи притисак које је његовање једне тешко покретне старице носило.

Подсјећања ради, мотив овако гнусног поступка највјероватније је пензија коју је Стевана примала. Ријеч је о борачкој пензији коју је наслиједила од свог супруга. Комшије коментаришу да је ријеч о износу од око 1.700 евра.

(Блиц)

Коментари / 0

Оставите коментар