Сити припремио вртоглавих 525.000 евра Стерлингу!

Како би отерао Реал, Сане може да иде на лето! Али, да ли ће га Бајерн желети тада?

Фудбал 22.10.2019 | 16:52
Сити припремио вртоглавих 525.000 евра Стерлингу!
Та се сцена препричава и данас. Ломила су се копља међу људима из Бајерна и Манчестер Ситија за реализацију трансфера, а Пеп Гвардиола у дану одигравања Комјунити шилда с Ливерпулом спрема изненађење и шаље Лероја Санеа у стартних једанаест. Меч тек што је почео, Сане доживљава повреду због које се свима заглавила кнедла у грлу. Убрзо стиже потврда - Немац пропушта највећи део сезоне због повреде предњих укрштених лигамената. Бајерн се повлачи и Цео посао пропада. 

Док Сане и даље води тешку битку да се опорави бар уочи краја сезоне у јеку, у Немачкој стидљиво се могу наћи нове информације о његовој будућности. Наводно, Пеп Гвардиола дао је зелено светло да крилни нападач следећег лета оде из клуба, сада по цени нешто мањој од оних првобитних 120.000.000 евра, колико је Сити тражио од Бајерна. 

Сане је и пре тешке повреде имао проблем да код Гвардиоле обезбеди редовну минутажу и место у стартној постави. После једне од најтежих повреда модерног спорта, шпански стручњак одлучио је да му Сане ипак више није потребан и да може без њега. Питање је само колико ће Бајерн овог пута бити заинтересован, поготово ако Сити опет буде запео да цена буде астрономска. Уосталом, до наредног лета управа Бајерна мораће да одлучи шта ће са Филипеом Кутињом и Иваном Перишићем, који су из Барселоне и Интера дошли као позајмљени играчи, с опцијама њиховог откупа. Притом, Бајерн дуже време јури Каија Хаверца из Леверкузена чија цена такође није мала...

Санеов уговор с Ситијем истиче јуна 2021. године, па ће наредно лето бити последње у којем ће клуб моћи да заради озбиљнију суму новца.

На Етихаду је ових дана много актуелнија прича о Рахиму Стерлингу. Енглески репрезентативац почео је сезону у страшном ритму и већ има девет голова и две асистенције. Мада је пре мање од годину дана потписао нови уговор до јуна 2023, у Ситију озбиљно размишљају да Стерлингу опет понуде продужетак по новим условима који ће га учинити најплаћенијим играчем у историји Премијер лиге!

Ради се о суми од 450.000 фунти, што је негде око 525.000 евра седмично! И све само са једним циљем – да се угаси интересовање мадридског Реала, који после лошег почетка нове кампање гледа у туђа дворишта, не би ли нашао играче за нови мегаломански пројекат.

Стерлингу тренутно на рачун пристиже око 350.000 евра седмично, док је најплаћенији играч Ситија Кевин де Брујне с нешто више од 400.000 евра. Подсетимо, Стерлинг је недавно открио да је као дете сањао да једног дана обуче дрес мадридског Реала, што је подгрејало приче о могућем трансферу, зато клуб сада и ради све како би се такав сценарио обистинио.

Стерлинг је ових дана тема и када је у питању уговор о заступању. Наиме, бренд Аир Јордан планира да Стерлингу понуди уговор вредан око 120.000.000 евра!

Много тога лепог могло би да задеси момка који је као дете с мајком после школе радио на чишћењу тоалета по хотелима и од тада прошао трновит пут до звезда...

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар